Въпрос относно корите на вратите

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

U.S. MARINES
Аватар
Кара: '13 BMW S1000RR, '09 Е71 4.0d
Мечтае да кара: ///M6, E31 k55 Racing Dynamics, '13-'14 BMW S1000RR

Въпрос относно корите на вратите

Мнение от Тоо Cool » 05 Яну 2007, 17:40

Значи питането ми е как точно се свалят ЗАДНИТЕ кори на Е-36 купе.
Предстои ми претапициране и ми е чудно как точно се свалят задните кори-за тия на вратите е ясно, но задните не виждам никъде някакви щифтове или нещо такова...:roll:
Та затова-помагайте :help: :help: :help:
In memory of CPL Jason Dunham,
United States Marine Corps,
who gave his life in order to keep his brothers alive.
You will never be forgotten!
10-10-81 - 07-12-2006

THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
https://www.youtube.com/watch?v=Z-y0aeXwbMc
SEMPER FI!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 318is COUPE M42

Мнение от PNR » 05 Яну 2007, 17:54

значи след кат оси свалиш праговете и задните облегалки сваляш и тези двете странии които седят до облегалките издръпваш ги от горния край те са вкарани в една щопка която е стегната доста дърпаш здраво докато се освободят отгоре след това ги наклоняваш надоло и ги изваждаш и от долния край там са вкарани водача който стърчи от самите механизми за сваляне на седалките (абе все едно пантата на седалката) и ти се освобождава пряк достъп до корите на страниците те са захванати с щипки такива като на вратите най отгоре на една дървена лайсна кавато е при предните кори най отгоре и леко полеко ще ги освободиш и си готов

надявам се да съм ти помогнал ;)
PNR@abv.bg
София
0888779546

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mirmidon » 07 Яну 2007, 20:10

Има едни специялни клещи за тази цел, който като ги стискаш се разтварят отпред. Бих те саветвал да не ги сваляш често, защото аз моята кора на предната лява врата я свалях два пъти и сега много кофти дрънка и мисля да я кепя с нещо.
B M W и всички останали!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 318is COUPE M42

Мнение от PNR » 07 Яну 2007, 22:48

относно горния пост няма проблем да ги свалиш е вчрно не е хубаво да ги сваляш всеки ден защото амлко или много щипките се поохлабват и започва да трака затова направо се приготви да си вземеш нови щипки значи продават ги в дару май и са към 50ст има ги и в лада за по 30ст абсолютно същите и вършат същата работа само ралзиката им е че оригиналните са зелени а другите са кафеви но нали се сещаш цвят от по 30 ст ги продават точно на симеонвско шосо в магазина на Лада там има веднага като влезеш в ляво на стената успех. Вземи си ще е хубаво дасемниш тези които се счупят а и тези които са поохлабили
PNR@abv.bg
София
0888779546

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Xi
Мечтае да кара: 760

Мнение от Christoff » 08 Яну 2007, 0:03

mirmidon написа:Има едни специялни клещи за тази цел, който като ги стискаш се разтварят отпред. Бих те саветвал да не ги сваляш често, защото аз моята кора на предната лява врата я свалях два пъти и сега много кофти дрънка и мисля да я кепя с нещо.

тя дрънка кората най вероятно щото повечето щипки си ги счупил при махането и сега се държи само на няколко. Не е фиксирана като хората демек.
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mirmidon » 09 Яну 2007, 18:34

Всички щипки са ми здрави. В София ми разбиха ключалката и се наложи да я сменям веднага при ключари и там видях, как ги свалят с тези специялните клещи. след това като застудя една вечер ми се откачи прозореца от лапите които го дьржът от долу и се наложи пак да свалям кората на ватата, за да ги оправя. Не сьм с^упил нито една щипка. Явно съм се изразил неправилно с тракането, защото кората не трака, а скърца (като кожена кайшка на марков часовник когато е нов). Тоо Cool мога да ти напиша подробно как се свалят предните кори, а за задните незнам понеже нямам задни врати :mhihi:
B M W и всички останали!

ентусиаст
Аватар

Мнение от KickingKing » 09 Яну 2007, 20:20

щипките са по 20стинки к'во се стискате. Аз си купих 30
Изображение
Изяж бобър - спаси дърво!

Изображение
По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 09 Яну 2007, 22:24

...видяхте ли цената на щипките.. :mhihi: ..в Русе ,в "Ауто-Минуса :no: " ми искаха 1 лев на бройка... :kuku: :bang: ,умната колеги от къде купувате...

ентусиаст
Аватар

Мнение от KickingKing » 09 Яну 2007, 22:39

Thorn-Ka!

Le Transporteur написа:...видяхте ли цената на щипките.. :mhihi: ..в Русе ,в "Ауто-Минуса :no: " ми искаха 1 лев на бройка... :kuku: :bang: ,умната колеги от къде купувате...

Е добре де излъгъл съм малко :(

Номенклатурен номер : 51411973500
Описание : ЩИПКА КОРА ВРАТА
Ед.цена (с ДДС) : .31 BGL
Има наличност
Изображение
Изяж бобър - спаси дърво!

Изображение
По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 09 Яну 2007, 22:55

...карай приятел ,говорим по принцип! А моите ги взех от "Даскала" по 30 пари парчето... :bchug:

Назад към E36