318 ТДС вижте моля ви и си кажете мнението !!!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

318 ТДС вижте моля ви и си кажете мнението !!!

Мнение от p3psi » 06 Яну 2007, 1:38

Момци помагаите !!! преди 2 месеца си взех 318 ТДС като циало не е това което очаквах но се тая вече си сложих главата в торбата :( Имам следния проблем при всиако палене независимо от температурата +4 -4 колата или пали от раз или ти каса нервите , след като запали прекасва .По точно под шофиора се осештат вибрацй , от ауспуха излиза димна завеса на тласаци . Предполагам че е риадак проблем при мен е от 2 дни ако ниакой го е срештал ште съм благодарен за съвет ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е91
Детайли за колата: 143 к.с. 2009г.

Мнение от rumentanka » 06 Яну 2007, 10:49

ако след като запалиш ти прекъсва и пуши,предполагам че като порабори малко колата тя се оправя(спира да ти прекъсва),ако е така значи имаш проблем с подгревателните свещи,първо се започва от тях!

ентусиаст
Аватар
Кара: дизелaка да пропушва
Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D

Мнение от LAST RIDE » 06 Яну 2007, 11:36

след като си запалил сфещите едва ли играят някаква роля :!: наи вероятно имаш наи често срещаниа проблем при ДТС-те за топлия старт и тея прекъсвания ме навеждат на мисълта че можеби имаш проблем и с помпата.(имаш ли някакви колебания в оборотите на мотора?) надявам се да несъм прав.
Заменям си усилвателя!!

viewtopic.php?f=64&t=228928

коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават... :D

ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 525d
Мечтае да кара: това ,което кара

Мнение от shnitzera » 06 Яну 2007, 18:10

значи аз имах същия проблем ,сваляш релето на свещите има една пластина тя играе ролята на бушон сваляш я почистваш я с шкурка и я стягаш яко ....ако направиш всичко това значи си отстранил проблема 100% :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е91
Детайли за колата: 143 к.с. 2009г.

Мнение от rumentanka » 06 Яну 2007, 19:39

Колега свещите играят роля,защото ако не ти работи една или повече свещи,съответно температурата на цилиндрите там където свещите работят се нагрява и е топло а там където свеща не грее е студено.Оттам колата прекъсва и изпушва тъи като температурата в цилиндрите е различна,когато колата поработи малко температурата се изравнява навсякъде и спира да пуши и прекъсва :!:

Потребител
Аватар

мерси братлета

Мнение от p3psi » 07 Яну 2007, 0:20

мерси за саветите ште пиша за развитието ! ако ви хрумне нешто пишете приемам савети с две раце !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от andro_venom » 07 Яну 2007, 2:01

Според мен дърпа въздух от някъде.Или пада нивото на горивото
Ама ти си гледаи свищи релета :roll:
GTI Не Мерси! M Power

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 07 Яну 2007, 13:51

А според мен щом притриса след като запали ,значи някой разпръскваш не прави мъгла като хората и от там изгарането в съответния цилиндър не е както трябва.А самото палене ако го прави само на топъл мотор е едно на ръка ,а друго е когато го прави винаги ;)
Ще помоля колегата да опише подробно топъл - студен старт.
И да каже прекъсването за което говори в какво се състои
дали не е едно притрисане на мотора съпроводено с излизане на по-бял пушек от ауспуха :?:
Ако има изгорели свещи на таблото ще има съответната индикация.
Ако има проблем със дюзата на трети цилиндър също ще свети една лампа на таблото и колата няма да върви като хората.
Може да се окаже,че колегата е сипал кофти нафта или му е запушен горивния филтър :idea:
Изображение

Потребител
Аватар

кофти ситуациа

Мнение от p3psi » 08 Яну 2007, 23:38

!!!! дали не е едно притрисане на мотора съпроводено с излизане на по-бял пушек от ауспуха !!!! да точно пуши като трактор !!

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: кофти ситуациа

Мнение от vld » 09 Яну 2007, 10:53

p3psi написа:!!!! дали не е едно притрисане на мотора съпроводено с излизане на по-бял пушек от ауспуха !!!! да точно пуши като трактор !!

Закарай я на диагностика най лесно ще се установи!
Супер Дизел Бош или Юве Бош ;)
Изображение

Назад към E36