Бързи въпроси и отговори

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW Х1
Мечтае да кара: BMW X6

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от The iron hammer » 28 Дек 2017, 20:12

Здравейте колеги искам да попитам нормално ли е при напъване на колата да гори масло всмисал ,че има 4-5ръна на дино и 4-5 пъти напъване на 3та до прекъсвач посъветваха ме да я понапъна за да почисти дюзата имах леки колебания във втори цилиндър и с добавка бардал след напъването явно имаше ефект почисти се дюзата и налягането се нормализира сега работи перфектно няма пушаци хем колата е без дпф и с чип но изгоря около 300-350 мл масло за 2000км маслото е 5w30 кастрол турбото е сравнително ново на40000кмняма течове проверих на студено работи на 800оборота няма колебания,няма сажди в ауспуха.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 29 Дек 2017, 12:08

По принцип за всяка кола важи това - колкото повече се кара в обороти, толкова повече масло дърпа.

Прост пример от мен на М54 - със 160 и нагоре до морето - 1 литър на отиване...
Същата кола със 110-120 на темпомат - дръпна 2-300 мл в двете посоки. :yes:
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

Потребител
Аватар

Мнение от The iron hammer » 29 Дек 2017, 13:26

Благодаря ти за отговора моята е 318д 167кс. в момента с М47Т2 двигател значи няма някакви сериозни причини за притеснения явно от напъването си го е изгорила понеже от скоро я имам и несъм и свикнал още въпреки че ми казаха ,че ще пипа по малко масло на мен ми се видя доста и затова ви питах тук добре че го има този форум за хора като мен да споделаме опит и мнения благодааря ти отново.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 29 Дек 2017, 13:59

Доста е понадута колата за 318-ка, та не се учудвам, че пипа масло при настъпване.
Интересно е как без ДПФ няма сажди в ауспуха?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 29 Дек 2017, 14:57

Момчета, днес колата ме изненада неприятно.
Качих се и не светнаха плафоните, нямаше и грам ток, а от жабката се чуваше ужасно цъкане. Акумулатора ми е перфектен и падна за 1 нощ.
Направих кратко видео. Разглобих, но незнам какво да гледам, а в сервиз мога чак след празниците да я закарам. Не намирам никакво инфо в интернет за такъв проблем.

https://www.youtube.com/watch?v=geLVNP7_x8w

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW F36 420xD GC, E90 320d
Мечтае да кара: изтребител F16 но ще се задоволя с F36 (за сега)
Детайли за колата: Сега се радвам на G11 740d XDrive LCI

Мнение от tosh » 29 Дек 2017, 15:49

В чуждите форуми са дискутирали подобен проблем и го свързват с изтощен акумулатор. Друг е въпроса защо ти е изтощен акумулатора.....
E90 clicking noise from the glove compartment
ИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 29 Дек 2017, 16:06

BaDxBoY написа:Момчета, днес колата ме изненада неприятно.
Качих се и не светнаха плафоните, нямаше и грам ток, а от жабката се чуваше ужасно цъкане. Акумулатора ми е перфектен и падна за 1 нощ.
Направих кратко видео. Разглобих, но незнам какво да гледам, а в сервиз мога чак след празниците да я закарам. Не намирам никакво инфо в интернет за такъв проблем.

Вентилатора на парното
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Потребител
Аватар

Мнение от The iron hammer » 29 Дек 2017, 16:36

По принцип и аз очаквах да припушва след премахването на дпф но почти не пуши само на студено сутрин много лек пушек и тои е прозрачен почти не се вижда пък карам предимно градско и тоя дпф се проблеми и реших да го махна,посъветвах се с доста хора и дори и да го изчистя с това градско каране след 50000примерно пак същата работа и тогава я чипнах тамън на едно пък и се консултирах с момчетата който ми махнаха дпф и сложиха чипа и те казаха ,чя ако е наред колата ще пуши минимално както и се случи не се осеща въобще.
А за това ,че е бая понадута незнам но колата се държи супер като цяло и съм изключително доволен от хората който извършиха маниполацията изключителни профисионалисти.Мой съвет не слагайте чип при кой да е имам колега който сложи чип при някакъв измислен тарикат и сега неможе да си оправи колата наля пари колкото за друга.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BaDxBoY » 29 Дек 2017, 19:04

Gqbriel написа:
BaDxBoY написа:Момчета, днес колата ме изненада неприятно.

Вентилатора на парното

Досега около 3 часа гледах всеки бушон един по един, всичко изглежда наред.
Възможно ли е вентилатора да ми убива акумулатора за 1 нощ ? Имам чувството, че шума идва от модула, дето съм му разкачил буксите, колкото и странно да звучи.

Зареждам акумулатора и пада за 8 часа до такава степен, че плафона даже не светва.

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Мнение от awful » 29 Дек 2017, 19:36

Изключи и вентилатора и ще разбереш дали не е от него, ако вентилатора върти леко е напълно достатъчно и за 2 часа да ти умре акумулатора.
Напипаи да видиш къде се създават вибраци значи там цъка яко, все пак не е слаб шума за да не го хванеш.
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 29 Дек 2017, 19:38

The iron hammer написа:Здравейте колеги искам да попитам нормално ли е при напъване на колата да гори масло всмисал ,че има 4-5ръна на дино и 4-5 пъти напъване на 3та до прекъсвач посъветваха ме да я понапъна за да почисти дюзата имах леки колебания във втори цилиндър и с добавка бардал след напъването явно имаше ефект почисти се дюзата и налягането се нормализира сега работи перфектно няма пушаци хем колата е без дпф и с чип но изгоря около 300-350 мл масло за 2000км маслото е 5w30 кастрол турбото е сравнително ново на40000кмняма течове проверих на студено работи на 800оборота няма колебания,няма сажди в ауспуха.

За м47 около 1л. на 10 000км е ОК, за М57 също, нагоре си говори за проблем.
Даже на здрави мотори без загуба на компресия и без разхлопани турбини до 10 000 разхода е под 0.5л.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BaDxBoY » 29 Дек 2017, 19:43

awful написа:Изключи и вентилатора и ще разбереш дали не е от него, ако вентилатора върти леко е напълно достатъчно и за 2 часа да ти умре акумулатора.
Напипаи да видиш къде се създават вибраци значи там цъка яко, все пак не е слаб шума за да не го хванеш.

Не, аз даже не съм на контакт. Пипах, блусках натисках и само като натисна комфорт модула се променя звука. GM III ли кво се води. Ама му разкачих буксите и продължава. А вътре няма никва механична част. Цъкането почва, като отворя колата. Седя вътре 15 минути и съответно спира, размърдам нещо колкото да събудя колата и пак почва. Акумулатора пада за няколко часа. Мъчих се да го сваля модула, ама тая букса отзад мамка й немога да я извадя и си счупих пръстите. Утре ще се мъча да извадя буксата и ще мъча вентилатора ако продължава звука.

Иначе звука идва, без да съм на контакт, тоест незнам дали вентилатора може да работи.

Потребител
Аватар

Мнение от Arkadietz » 30 Дек 2017, 21:02

Здравейте,

Не можах да намеря отделна тема за обръщане на десни волани за коли внесени от Англия.
Търсачката ме доведе до тази тема.
- Струва ли си обръщането?
- На какви пари стъпва самото обръщане и колко за части (приблизително)
- Има ли кадърни хора които го правят?
- След това има ли проблеми.

За това което знам проблем е само инсталацията. Да вземеш от блъсната си е цяло премеждие, защото не се знае къде и какво някой е изтърбушил.
За нова не ми се мисли, колко пари ще е. За всички останали части мисля няма да има проблем.
On a unix system everything is a file ; if something is not a file , it's a process.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от abvC » 01 Яну 2018, 21:24

Здравейте , искам да попитам има ли някаква разлика в генераторите на автомобилите при автоматична и ръчна скоростна кутия. Става въпрос за двигател 177 к.с. . Намерих генератор от кола с ръчни скорости , а моята е автомат .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW F36 420xD GC, E90 320d
Мечтае да кара: изтребител F16 но ще се задоволя с F36 (за сега)
Детайли за колата: Сега се радвам на G11 740d XDrive LCI

Мнение от tosh » 02 Яну 2018, 10:25

Най-лесно може да провериш като сравниш парт номера на този от ръчката с парт номера който ти дава realoem.com за твоя VIN
ИзображениеИзображениеИзображение

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93