Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- tintirimintiri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M57, N52, S65
Re: Бързи въпроси и отговори
Особено ако спи навън..
- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
Когато паля сутрин на студено, нямам никаква индикация, че свещите подгряват? Натискам бутона и пали веднага. Това нормално ли е при -2 градуса? Колата е 320d 163кс.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
Ми каква индикация да има, те са бързоподгревниb_velev написа:Когато паля сутрин на студено, нямам никаква индикация, че свещите подгряват? Натискам бутона и пали веднага. Това нормално ли е при -2 градуса? Колата е 320d 163кс.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Нормално е - при мен тази зима май само една сутрим ми се включи подгревът на свещите. Когато подгряват на борда ти се показва реотанче за кратко време.
- b_velev
- младши ентусиаст
-
Това ми е първа зима с е90 и до сега не съм я виждал да подгрява. Е46 цата имаше индикация при доста по-високи температури.drago9205 написа:Нормално е - при мен тази зима май само една сутрим ми се включи подгревът на свещите. Когато подгряват на борда ти се показва реотанче за кратко време.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
b_velev написа:Това ми е първа зима с е90 и до сега не съм я виждал да подгрява. Е46 цата имаше индикация при доста по-високи температури.drago9205 написа:Нормално е - при мен тази зима май само една сутрим ми се включи подгревът на свещите. Когато подгряват на борда ти се показва реотанче за кратко време.
При мен подгрява вече всяка сутрин, откакто температурите паднаха под 2-3 градуса, но колата ми спи навън.
- b_velev
- младши ентусиаст
-
И моята е навън. Успокоява ме факта, че пали без проблем. Да видим до какви температури. На диагностика изкарва ли грешки за свещи и реле?dextuar написа:b_velev написа:Това ми е първа зима с е90 и до сега не съм я виждал да подгрява. Е46 цата имаше индикация при доста по-високи температури.drago9205 написа:Нормално е - при мен тази зима май само една сутрим ми се включи подгревът на свещите. Когато подгряват на борда ти се показва реотанче за кратко време.
При мен подгрява вече всяка сутрин, откакто температурите паднаха под 2-3 градуса, но колата ми спи навън.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
b_velev написа:И моята е навън. Успокоява ме факта, че пали без проблем. Да видим до какви температури. На диагностика изкарва ли грешки за свещи и реле?dextuar написа:b_velev написа:Това ми е първа зима с е90 и до сега не съм я виждал да подгрява. Е46 цата имаше индикация при доста по-високи температури.drago9205 написа:Нормално е - при мен тази зима май само една сутрим ми се включи подгревът на свещите. Когато подгряват на борда ти се показва реотанче за кратко време.
Не, имам колата от 3 години, винаги на студ излизат реотанчетата, за да подгреят, преди да запали.
- b_velev
- младши ентусиаст
-
А кога излизат? Когато се вкара ключа или като се натисне бутона?dextuar написа:b_velev написа:И моята е навън. Успокоява ме факта, че пали без проблем. Да видим до какви температури. На диагностика изкарва ли грешки за свещи и реле?dextuar написа:b_velev написа:Това ми е първа зима с е90 и до сега не съм я виждал да подгрява. Е46 цата имаше индикация при доста по-високи температури.drago9205 написа:Нормално е - при мен тази зима май само една сутрим ми се включи подгревът на свещите. Когато подгряват на борда ти се показва реотанче за кратко време.
Не, имам колата от 3 години, винаги на студ излизат реотанчетата, за да подгреят, преди да запали.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Колега,drago9205 написа:Колеги от известно време размишлявам над един казус свързан с термостатите. Извънградско колата си държи работната температура (90 градуса). В града обаче загрява доста бавно - като е по-студено дори за 8км не може да загрее хубаво. Днес например минах 10км до работа и беше на 80 градуса.
Та ако извънградско не държеше добра температура нямаше и да се замисля за смяна на термостати, но към момента съм пред чуденка дали да ги сменям или не.
Чуденката ми е дали проблемът може да е породен, защото при "затворено" положение докато е студена колата просто не затварят хубаво термостатите и съответно има някаква по-голяма циркулация от нужното?
Нищо ти няма на колата.
Не загрява, защото парното ти работи.
Пробвай при изключено парно, как бързо ще вдига 90.
Изпратено от моят F3111 с помощта на Tapatalk
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
b_velev написа:А кога излизат? Когато се вкара ключа или като се натисне бутона?dextuar написа:b_velev написа:И моята е навън. Успокоява ме факта, че пали без проблем. Да видим до какви температури. На диагностика изкарва ли грешки за свещи и реле?dextuar написа:b_velev написа:Това ми е първа зима с е90 и до сега не съм я виждал да подгрява. Е46 цата имаше индикация при доста по-високи температури.drago9205 написа:Нормално е - при мен тази зима май само една сутрим ми се включи подгревът на свещите. Когато подгряват на борда ти се показва реотанче за кратко време.
Като настиснеш бутона, вместо да запали - пуска реотаните за секунда и после пали.
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
миналата зима палих веднъж на -17 и нямаше реотанчета. Нали уж подгрява още с отключвването. Верно, че старта е отложен при необходимост - натискаш бутона, но върти примерно след 1-2 секунди...Важното е да пали лесно 

"Чемодан, вокзал, Москва"
- tosh
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW F36 420xD GC, E90 320d
- Мечтае да кара: изтребител F16 но ще се задоволя с F36 (за сега)
- Детайли за колата: Сега се радвам на G11 740d XDrive LCI
При мен при ниски температури се включва реотанчето за по-малко от секунда и пали с малко мъка и много черно от ауспуха
Взех я скоро за жена ми и още не съм я гледал обстойно ама май ще ходи на диагностика и най-малкото ще излезе някоя подгревна свещ дала фира...

Взех я скоро за жена ми и още не съм я гледал обстойно ама май ще ходи на диагностика и най-малкото ще излезе някоя подгревна свещ дала фира...
Тез коли са със собствено мнение.
Пускала ми е подгрева и на +1 градус, а при -10 не е, като и в двата случая колата е стояла еднакво дълго време навън.

Пускала ми е подгрева и на +1 градус, а при -10 не е, като и в двата случая колата е стояла еднакво дълго време навън.
На моята реших и аз да и "проверя" термостатите и дали включва подгрев. Колата е винаги навън.
Вчера градско за 8-9 км вдигна 75 градуса с пуснато парно.
Сутринта при -6 градуса запали с оригиналния акумулатор за четвърт секунда без да ми светне подгрева. След 15-тина км вдигна 87 градуса и си ги поддържа през целия път - 50км извънградско. Но в момент, в който отпусна газта и карам на ниски обороти(през някое село с 50 на 4-та) градусите падат до 83-4. Вдигна ли над 1500 оборота и скорост около 100-120, градусите пак си отиват на 86-7 и си стоят на толкова, ако я поддържам.
Термостатите са Behr сменени и двата миналата зима, малкия още вденъж пролетта, защото излезе дефектен.
Предполагам, че е нормално при такива ниски температури и липса на натоварване на мотора градусите да падат една идея повече. Като беше над нулата температурата не е слизала под 86 градуса.
Вчера градско за 8-9 км вдигна 75 градуса с пуснато парно.
Сутринта при -6 градуса запали с оригиналния акумулатор за четвърт секунда без да ми светне подгрева. След 15-тина км вдигна 87 градуса и си ги поддържа през целия път - 50км извънградско. Но в момент, в който отпусна газта и карам на ниски обороти(през някое село с 50 на 4-та) градусите падат до 83-4. Вдигна ли над 1500 оборота и скорост около 100-120, градусите пак си отиват на 86-7 и си стоят на толкова, ако я поддържам.
Термостатите са Behr сменени и двата миналата зима, малкия още вденъж пролетта, защото излезе дефектен.
Предполагам, че е нормално при такива ниски температури и липса на натоварване на мотора градусите да падат една идея повече. Като беше над нулата температурата не е слизала под 86 градуса.