Проблем, вкарва изгорели газове в купето
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- IvanStrahilov
-
-
Re: Проблем, вкарва изгорели газове в купето
точно над тази омаслената скоба е изпускателния колектор ако си 530d 218кс често се цепят понеже е железен, ако е това смени си го с чугунен от Е39 530
- Dragomir94
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Детайли за колата: ///MPerformance
IvanStrahilov написа:точно над тази омаслената скоба е изпускателния колектор ако си 530d 218кс често се цепят понеже е железен, ако е това смени си го с чугунен от Е39 530
Сменен е колега, чугунен ми е. Но при запален автомобил е абсурдно да се види точното местоположение, къде изпуска..
Take care of your car in the garage, and the car will take care of you on the road!!! 

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Dragomir94 написа:IvanStrahilov написа:точно над тази омаслената скоба е изпускателния колектор ако си 530d 218кс често се цепят понеже е железен, ако е това смени си го с чугунен от Е39 530
Сменен е колега, чугунен ми е. Но при запален автомобил е абсурдно да се види точното местоположение, къде изпуска..
Защо не го погледнеш на тъмно на запалено фенерче?
Лъча ще освети дима.
- Dragomir94
- кандидат ентусиаст
-
vvasilev1 написа:Dragomir94 написа:IvanStrahilov написа:точно над тази омаслената скоба е изпускателния колектор ако си 530d 218кс често се цепят понеже е железен, ако е това смени си го с чугунен от Е39 530
Защо не го погледнеш на тъмно на запалено фенерче?
Лъча ще освети дима.
Нищо не се вижда колега, ако гледаш 1/2 секунди и почва да пари/люти на очите от изгорелите газове. Но се вижда че идва някъде покрай тази омаслена тръба, на която по - назад качих снимки.
Take care of your car in the garage, and the car will take care of you on the road!!! 

- dakata_kn
- Потребител
-
- Кара: e60 525d 200+hp
при мен беше същото... бях тръгнал да сменявам колектора мислех, че от него пуши така но се оказа, че е сменян с чугунен. Проблема при мен се оказа гарнитурата на турбото и от 3 болта само единия беше стегнат другите 2 едва едва се държаха.
При мен като карам при отворен прозорец влиза някаква миризма на изгорели газове в купето.dakata_kn написа:при мен беше същото... бях тръгнал да сменявам колектора мислех, че от него пуши така но се оказа, че е сменян с чугунен. Проблема при мен се оказа гарнитурата на турбото и от 3 болта само единия беше стегнат другите 2 едва едва се държаха.
Изпратено от моят EVA-L09 с помощта на Tapatalk
- shkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530d
- Детайли за колата: все още е с оригиналната нафта от завода
syscom написа:При мен като карам при отворен прозорец влиза някаква миризма на изгорели газове в купето.dakata_kn написа:при мен беше същото... бях тръгнал да сменявам колектора мислех, че от него пуши така но се оказа, че е сменян с чугунен. Проблема при мен се оказа гарнитурата на турбото и от 3 болта само единия беше стегнат другите 2 едва едва се държаха.
Ако е при отворен прозорец , има голяма вероятност да вентилационните клапи отзад в багажника ти да не се затварят.
shkata написа:syscom написа:При мен като карам при отворен прозорец влиза някаква миризма на изгорели газове в купето.dakata_kn написа:при мен беше същото... бях тръгнал да сменявам колектора мислех, че от него пуши така но се оказа, че е сменян с чугунен. Проблема при мен се оказа гарнитурата на турбото и от 3 болта само единия беше стегнат другите 2 едва едва се държаха.
Ако е при отворен прозорец , има голяма вероятност да вентилационните клапи отзад в багажника ти да не се затварят.
Как да проверя дали се затварят щото го прави при отворен прозорец само.
Къде са тези клапи в багажника?
- snooperchi
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30 540iX
При мен пък от средата на турбото назад е опушено и под него по кората. Съмнява ме, че гарнитурата на тая скоба нещо не е наред. Вечер от пасажерският ми фар излиза дим и на място като е колата...в нея не се седи. А е 2007ма края, изпускателният колектор трябва да е чугунен.
- Dragomir94
- кандидат ентусиаст
-
Аз в Понеделник се принудих, защото ме вбесяваше вече колата да ми вкарва изгорели газове в купето и да прави чисто нови филтри, за две седмици мармалад, я закарах на майстор който предимно се занимава с БМВ-та и ги разбира работите. Това няма значение, ами оказа се че е от колекторите, преди време той я беше погледнал и ми каза че колекторите са чугунени, аз така я купих с явно вече сменени колектори които бяха чугунени, но явно и те си имат живот. Купих нови чугунени, и днес ще чакам присъдата.. Искрено се надявам да е от тях, а не нещо друго, по - сериозно. Казаха ми също така че може моите да са били мугунени но китайски иили някакви ментета и затова се е получило така, но това че е чугун изобщо не означава че са вечни, казаха ми че единствения по здрав материал е титаният, но, по ефтино ще ми излезе 10 години напред, всяка година да ги сменям с чугунени, отколкото веднъж да купя титаниеви..
С една дума, няма смисъл тъй като и в България никой не правел от титаний. Та днес чакам да видя какво ще става. На борда ми излизаше грешка, “Increased emissions” и ми светеше чека, след обилно почистване на дебитомера и ЕГР-а, пак не се трие грешката, възможно ли да е от това със колекторите? Защото ми казаха че може и горивният филтър да е задръстен и от лоша нафта (макар че слагам и добавка) и два пъти в месеца пълня резервора, било то на ГАСПРОМ, ЕКО, или ШЕЛ слагам от тази с добавката и пълня догоре. Та според вас от какво може да е, остават ми 3/4хиляди километра до смяна на масло и филтри, сменям го между 13/15хиляди?

- Dragomir94
- кандидат ентусиаст
-
Проблемът е решен, прикачвам снимка на старите колелтори.. Ужас направо мазало...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- v3n0m
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
- Мечтае да кара: е60 M5
Колега какви колектори сложи, оригинали или от тзи от olx-а? Предполагам си сменил и гарнитурите и гайките, а шпилките?
Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!
- sssssl
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi / Волво ЕХ30, 428 к.с.
Според мен , проблемът е в гарнитурата и притягането на шпилките. Невъзможно е чугунена генерация да се изкриви 

- Dragomir94
- кандидат ентусиаст
-
v3n0m написа:Колега какви колектори сложи, оригинали или от тзи от olx-а? Предполагам си сменил и гарнитурите и гайките, а шпилките?
От интернет поръчах колега, не от ОЛХ, не са оригинални но са хубави. Търсих от Е39 но не успях да намеря а и нямах много време за рекация, защото без кола ръцете са ми вързани.. иначе да всичко смених с гарнитури, гайки, шпилки. Всичко в комплект..

- Dragomir94
- кандидат ентусиаст
-
sssssl написа:Според мен , проблемът е в гарнитурата и притягането на шпилките. Невъзможно е чугунена генерация да се изкриви
Не е искривена колега, беше направо слупена държеше се едва едва, на косъм е била да се счупи посредата на две, на снимките горе доло се вижда. Не знам с чугунен колектор я купих но ми казаха че е бил наистина менте.. Иначе оригинални инто не чугунени от бова кар са над 1000лв. Само колекторите.. а тези които взех са с гаранция, и ще карат доста време. В крайна сметка ако испадне от Е39 защото доколкото знам и съм информиран само при тях са оригинални чугунени, нямам си наидея защо.

34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3