Проблем с газов инжекцион
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- PIPERKOV
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530i SMG
Проблем с газов инжекцион
Здравейте.
Мотора на колата е М54 3000 кубика.газовия компютър е Oscar N OBD.
Проблемът се изразява в това че на високи обороти 5500 + изключва шести цилиндър.чека светва колата забива муцуна и започва да работи като трактор.покзава мисфаяр на 6ти цилиндър.Разменяхме дюзи бобини свещи и винаги изключва шести цилиндър.само на газ го прави тоя номер.на бензин няма такъв проблем.иначе колата си върви нормално и нормално работи.човека който я прави го возих 3 дни с лаптопа всякакви настройки прави и горивото увеличава направо от изпарителя но не се оправя.
Ако някой е патил с подобно нещо нека сподели опит.
Мотора на колата е М54 3000 кубика.газовия компютър е Oscar N OBD.
Проблемът се изразява в това че на високи обороти 5500 + изключва шести цилиндър.чека светва колата забива муцуна и започва да работи като трактор.покзава мисфаяр на 6ти цилиндър.Разменяхме дюзи бобини свещи и винаги изключва шести цилиндър.само на газ го прави тоя номер.на бензин няма такъв проблем.иначе колата си върви нормално и нормално работи.човека който я прави го возих 3 дни с лаптопа всякакви настройки прави и горивото увеличава направо от изпарителя но не се оправя.
Ако някой е патил с подобно нещо нека сподели опит.
Re: Проблем с газов инжекцион
Нали ползвате дълги щуцери ?
Всичко друго, натискай газаджията. На този мотор пък толкова пъти е слагано газ и работи без никакви проблеми.
Всичко друго, натискай газаджията. На този мотор пък толкова пъти е слагано газ и работи без никакви проблеми.
- PIPERKOV
- ентусиаст
-
Не разбирам кой знае колко от газ.какви са тези щуцери и защо трябва да са дълги.какво се получава ако са сложени къси.
Също така цилиндъра изключва на по ниски обороти но с висока скорост.например на магистралата изключи на около 4000 оборота а скороста беше 180 км/ч
Друго което успях да видя е че имаше записана грешка в МАП сензора.има ли вероятност от него да прави този проблем
Също така цилиндъра изключва на по ниски обороти но с висока скорост.например на магистралата изключи на около 4000 оборота а скороста беше 180 км/ч
Друго което успях да видя е че имаше записана грешка в МАП сензора.има ли вероятност от него да прави този проблем
- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020
Прочети внимателно мнението на jdl, което е доста важно да се спазва:
viewtopic.php?p=2686156&sid=d07f6418119e3fee96fd026add062400#p2686055
И най-важното:
viewtopic.php?p=2686156&sid=d07f6418119e3fee96fd026add062400#p2686055
И най-важното:
От газовите инжектори до колектора маркучите трябва да са с ЕДНАКВА дължина
- PIPERKOV
- ентусиаст
-
В допълнение на проблема се оказва че газовия кимпютър не иска да се свърже по ОБД.иначе е вързан правилно към Обд буксата на колата на 7ми пин което е К линията за комуникация
Ще пробваме с друг газов компютър защото този имам съмнения че е дефектен
Ще пробваме с друг газов компютър защото този имам съмнения че е дефектен
- PIPERKOV
- ентусиаст
-
сега газаджийте се обадиха и казаха че са пробвали с друг газов компютър друга марка преокабелили са за него и отново не иска да се върже по ОБД с бензиновия.Къде може да е проблема при положение че като закачиш диагностика на колата всичко си върви кодиране прекодиране ъпдейти всичко.....какво може да пречи за да се осъществи връзката
Няма такъв шанс на тази кола комп с OBD да не иска да се върже, или газаджиите не могат да се хванат на правилните кабели или някъде по тяхната система нещо не е наред. Те изобщо карали ли са я колата и да гледат в движение какво се случва с този 6ти цилиндър ? Може маркуча до него да е прекалено дълъг и да пада налягането при по-високо натоварване и от там да го изключва, но 1во си оправи OBD комуникацията там най-добре ще се разбере къде е проблема.
Успех
Успех

- PIPERKOV
- ентусиаст
-
Смених майсторите.Проблема с цилиндъра е точно от падащо налягане и неппдходящ изпарител .скоро ще сменя изпърителя с друг.за сега ми монтираха външен клапан с по голям диаметър на отвора през който минава газта и що годе колата се позакрепи.след като сменя изпърителя мисля че проблема ще изчезне.
Но това защо няма връзка по Обд си остава пълна загадка.
Но това защо няма връзка по Обд си остава пълна загадка.
Колега ако изпарителя е бил неподходящ, то още от началото когато си сложил ГИ щяла да го прави този проблем. Все пак какъв изпарител са ти сложили ? може да трябва самите дюзи да се разпробият повече щом налягането пада, то това газаджиите които са го монтирали трябва да знаят.
Иначе за OBD-то ми идва на ума да не са пренаредени кабелите някъде по колата, като я закачате на диагностика с твой преходник ли я четете или става с какъвто и да е
И някога това OBD работело ли е, смисъл ти виждал ли си го да работи или само са ти казали че имаш такова. Другото е да пробвате да се закачите на друга линия - по спомен двойките бяха 7/15 или 6/14 . Трябва добре да се огледа схемата за товя комп със цветовете на кабелите и къде трябва да се хванат. Вече и в софтуера сигурно ще трябва да се настрой коя шина ползваш та да ти хване OBD-то.
Поздрави !
Иначе за OBD-то ми идва на ума да не са пренаредени кабелите някъде по колата, като я закачате на диагностика с твой преходник ли я четете или става с какъвто и да е

Поздрави !
- PIPERKOV
- ентусиаст
-
Да проблема с изключващия цилиндър и не осъществената връзка по ОБД е още от самото поставяне на газовия инжекцион от първия ден.след много опити така и не успяха да отстранят проблемите.смених майсторите и момчето което ми погледна колата беше категоричен че след като се постави подходящия изпарител проблема с изключването на цилиндъра ще се оправи.този който е в момента е италиански който на теория му дават да храни до 300 коня.на него пише Raidue.но момчето каза че практиката показва че повече от 150 коня не може да захрани.Неговата препоръка е да си сложа Zavoli Zeta с външен клапан.
За ОБДто по схемата на газовия компютър го дават да се свърже с K-Line на ОБД буксата.и точно там е вързано на 7пин което е К линията(лично разглобих буксата и проверих).А други линий на моята ОБД букса няма няма окабеляване на 6ти и 14ти пин.като се включи диагностичния софтуеър на газта и дава че постоянно търси връзка по ОБД но се дискънектва .
Иначе за диагностика на колата си се свързва със всякакви кабели програми дори и елм327 си работи.През ОБД букста дори ми се ъпдейтна ЦЦЦ модула с нов софтуеър(и то с най-обикновен кабел K+DCan) за да може да си подкарам мп3 музика и дискове.Според мен ОБД букста си е наред и за това ми е пълна загадка защо газовия компютър неиска да се свърже по ОБД
За ОБДто по схемата на газовия компютър го дават да се свърже с K-Line на ОБД буксата.и точно там е вързано на 7пин което е К линията(лично разглобих буксата и проверих).А други линий на моята ОБД букса няма няма окабеляване на 6ти и 14ти пин.като се включи диагностичния софтуеър на газта и дава че постоянно търси връзка по ОБД но се дискънектва .
Иначе за диагностика на колата си се свързва със всякакви кабели програми дори и елм327 си работи.През ОБД букста дори ми се ъпдейтна ЦЦЦ модула с нов софтуеър(и то с най-обикновен кабел K+DCan) за да може да си подкарам мп3 музика и дискове.Според мен ОБД букста си е наред и за това ми е пълна загадка защо газовия компютър неиска да се свърже по ОБД
11 мнения
• Страница 1 от 1