Бързи въпроси и отговори

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от nero_ » 05 Юли 2017, 11:25

Gqbriel написа:
zaharia написа:
Gqbriel написа:Не те съветва да сваляш колектора сам,но майстора да си приготви дремел,иначе няма да може да го махнете да се смени филтъра.
А за гумичките на клапаните,може и без махане на глава,но е по-пипкаво..иначе е по-сигурно.
Sent from my iPhone using Tapatalk

Благодаря колега, както отиват нещата май ще се сваля и главата щото цените които ми предлагат към момента са близки, но при свалянето ще се свърши и друга полезна работа. Едва ли ще сменям филтъра на картерните газове сам, макар, че като гледам какви са майсторите или пък какви цени ми предлагат, си е направо разумна алтернатива, при условие, че хората са се постарали да направят подробни ръководства и са ги пуснали в мрежата. Не съм си представял, че за смяната на гумчките - само труда ще бъде 500+ лв., но явно това са софийските реалности :)

Знаеш ли какво - я се обади в Дару (колкото и странно да звучи) и ги попитай цена за смяна на гумичките,не трянва да ти начислят смяна на филтъра,защото така или иначе ,колектора се сваля.По това,което знам,ако при самия процес на ремонта,може да се смени друга част,която така или иначе ще бъде демонтирана мисля,се плаща само 1 ремонт,който полрива всички останали неща..може да те изненада отговора им

Точно така е! На мен ми искаха 100лв за смяна на термостата в гаражен сервиз. Бях в Дару да си го купя (самия термостат) и реших ей така да попитам, какво ще струва да го сменят. 45-50лв беше смяната + 12% отстъпка от термостата ако се монтира при тях! От тогава за повечето процедури винаги проверявам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 05 Юли 2017, 13:29

nero_ написа:
Gqbriel написа:
zaharia написа:
Gqbriel написа:Не те съветва да сваляш колектора сам,но майстора да си приготви дремел,иначе няма да може да го махнете да се смени филтъра.
А за гумичките на клапаните,може и без махане на глава,но е по-пипкаво..иначе е по-сигурно.

Благодаря колега, както отиват нещата май ще се сваля и главата щото цените които ми предлагат към момента са близки, но при свалянето ще се свърши и друга полезна работа. Едва ли ще сменям филтъра на картерните газове сам, макар, че като гледам какви са майсторите или пък какви цени ми предлагат, си е направо разумна алтернатива, при условие, че хората са се постарали да направят подробни ръководства и са ги пуснали в мрежата. Не съм си представял, че за смяната на гумчките - само труда ще бъде 500+ лв., но явно това са софийските реалности :)

Знаеш ли какво - я се обади в Дару (колкото и странно да звучи) и ги попитай цена за смяна на гумичките,не трянва да ти начислят смяна на филтъра,защото така или иначе ,колектора се сваля.По това,което знам,ако при самия процес на ремонта,може да се смени друга част,която така или иначе ще бъде демонтирана мисля,се плаща само 1 ремонт,който полрива всички останали неща..може да те изненада отговора им

Точно така е! На мен ми искаха 100лв за смяна на термостата в гаражен сервиз. Бях в Дару да си го купя (самия термостат) и реших ей така да попитам, какво ще струва да го сменят. 45-50лв беше смяната + 12% отстъпка от термостата ако се монтира при тях! От тогава за повечето процедури винаги проверявам.

100 лв за термостат WTF!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 05 Юли 2017, 13:31

Taruno написа:
nero_ написа:
Gqbriel написа:
zaharia написа:

100 лв за термостат WTF!

А на бензин знаеш ли къде е термостата и какво трябва да свалиш,особено като при мен Хdrive... :)

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар
Кара: E90 325i N52B25

Мнение от zaharia » 05 Юли 2017, 13:51

Gqbriel написа:Знаеш ли какво - я се обади в Дару (колкото и странно да звучи) и ги попитай цена за смяна на гумичките,не трянва да ти начислят смяна на филтъра,защото така или иначе ,колектора се сваля.По това,което знам,ако при самия процес на ремонта,може да се смени друга част,която така или иначе ще бъде демонтирана мисля,се плаща само 1 ремонт,който полрива всички останали неща..може да те изненада отговора им

Благодаря колега, аз вече реших, че работата ще стане със сваляне на главата, общо взето всички майстори искат 500 за сваляне и слагане и 300+ за ревизия на главата. Хубавото нещо е, че смяната на филтъра на картерните излиза почти без пари, което си е вече и икономия :D . Единственото което ме изненада беше реакцията и отношението на майсторите, като им казвах, че си имам вече съм осигурил частите, но това е положението. Добре, че се намериха такива които реагираха адекватно, в случая те и спечелиха. Още веднъж искам да благодаря на всички които откликнаха на проблема.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2010 e90 330d
Детайли за колата: Ръчка

Мнение от alma359 » 05 Юли 2017, 15:15

Здравейте колеги, ксеноните ми вече светат доста слабо и мисля да смена крушките с нови. Знаете ли какви крушки трябва да бъдат? Колата е фейслифт с биксенон и завиващи фарове.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 05 Юли 2017, 15:29

alma359 написа:Здравейте колеги, ксеноните ми вече светат доста слабо и мисля да смена крушките с нови. Знаете ли какви крушки трябва да бъдат? Колата е фейслифт с биксенон и завиващи фарове.

D1s са крушките.
Фаровете в какво състояние са, има вероятност да ти е нагорял рефлектора, особенно ако е карана много на къси.
Ако е така, смяна на крушките няма да е от особенна полза, ще се наложи разглобяване и въстановяване на покритието.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 05 Юли 2017, 16:03

vld написа:
alma359 написа:Здравейте колеги, ксеноните ми вече светат доста слабо и мисля да смена крушките с нови. Знаете ли какви крушки трябва да бъдат? Колата е фейслифт с биксенон и завиващи фарове.

D1s са крушките.
Фаровете в какво състояние са, има вероятност да ти е нагорял рефлектора, особенно ако е карана много на къси.
Ако е така, смяна на крушките няма да е от особенна полза, ще се наложи разглобяване и въстановяване на покритието.

И аз се бях наплашил така, но след като смених едни китайци с ОСРАМ ОЕМ... О, чудо! Прогледнах като за ксенон.. :lol:
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Мнение от (h)aman » 05 Юли 2017, 16:22

Колеги, днес моторчето на раздатката си изпя последната песен.. Най-вероятно прочутото колело. Прибрах колата на паркинга и сега разглеждам вариантите за ремонт или втора употреба. Въпросът ми е, ако карам така докато намеря моторче или части за ремонт, може ли да стане по-зле? Евентуално да откача буксата на актуатора или някой бушон, за да не се мъчи изобщо да зацепва? Или най-добре да не я карам?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alma359 » 05 Юли 2017, 16:24

vld написа:D1s са крушките.

Фаровете са в перфектно състояние но не се вижда през тъмното. Колата е гаражна и е карана само извънградско.
Разгледах сега крушките D1S. Знаеш ли каква цветова температура са оригиналните и каква марка ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d 2008

Мнение от motofan » 05 Юли 2017, 16:29

https://www.real.de/product/311821195/? ... AuJN8P8HAQ
Май това се слага заводско

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 05 Юли 2017, 16:30

alma359 написа:

Фаровете са в перфектно състояние но не се вижда през тъмното. Колата е гаражна и е карана само извънградско.
Разгледах сега крушките D1S. Знаеш ли каква цветова температура са оригиналните и каква марка ?

Osram 4300k
Това са най добрите крушки, ако иска да са по силни от фабричните може да си вземеш XENARC NIGHT BREAKER UNLIMITED
https://www.osram.com/osram_com/product ... /index.jsp
По скъпи са и имат малко по малък живот, но си струват.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alma359 » 05 Юли 2017, 16:37

vld написа:
alma359 написа:

Osram 4300k
Това са най добрите крушки, ако иска да са по силни от фабричните може да си вземеш XENARC NIGHT BREAKER UNLIMITED
https://www.osram.com/osram_com/product ... /index.jsp
По скъпи са и имат малко по малък живот, но си струват.

Благодаря колега :)

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 05 Юли 2017, 16:55

Разгледай сайта на осрам, има информация по какво се познават оригиналните, имат един стикер за онлайн проверка.
Такива крушки само от официален дилър, защото пазара навсякъде по света е залят от ментетата които се продават в алиекспрес за по 10-15$.
Те нестават за нищо.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Мнение от (h)aman » 05 Юли 2017, 16:56

(h)aman написа:Колеги, днес моторчето на раздатката си изпя последната песен.. Най-вероятно прочутото колело. Прибрах колата на паркинга и сега разглеждам вариантите за ремонт или втора употреба. Въпросът ми е, ако карам така докато намеря моторче или части за ремонт, може ли да стане по-зле? Евентуално да откача буксата на актуатора или някой бушон, за да не се мъчи изобщо да зацепва? Или най-добре да не я карам?

Въпрос №2: Тъй като най-вероятно червяка е износен, понеже зъбното колело сега видях че е метално, кажете си мнението за този вариант, понеже аз не намирам друг: eBay

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d 2008

Мнение от motofan » 05 Юли 2017, 17:01

vld написа:Разгледай сайта на осрам, има информация по какво се познават оригиналните, имат един стикер за онлайн проверка.
Такива крушки само от официален дилър, защото пазара навсякъде по света е залят от ментетата които се продават в алиекспрес за по 10-15$.
Те нестават за нищо.

Понеже си прав а моя левия свети по слабо си взех 2 свалени от кола на 1 месец ,ма вече 4-5месеца отлежават в шкафа
Ако карах вечер да съм ги сложил вече :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93