Свири тъпия ремък
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
последно при мен се оказа ремък, а е чисто нов Бош
като го свалиха в дару и донесоха новия (19лв. БМВ) разликата е огромна: бошовския е като гумен и за 2-3 месеца се беше разтегнал и навил
сложиха новия и...изненада, всичко е наред. Май вече само оригинални части ще купувам, хем им свалиха цените, хем като не ги сменям по два пъти ми излизат по-евтино
Успех на всички с ремъците.

Успех на всички с ремъците.
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
То се чудя и аз май да си сменя моя с оригинален щото той моя е нов ама като купих колата и го смених още в сервиза на автокъщата където се продаваше че трябваше да пътувам да я регистрирам и тогава нали си нямах на идея майстора взе някакав от магазин на Козлодуй
Работи си де ама като я паля за пръв път сутрин малко поприсвирва.

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Опа верно.
Твоя трябва да е клиновиден.
Моя е пистов и е..ти и разликата в цената.
И аз съм така от 3-4 дни, концерт на Щурците
Мерси колега.
Твоя трябва да е клиновиден.
Моя е пистов и е..ти и разликата в цената.

И аз съм така от 3-4 дни, концерт на Щурците

Мерси колега.

- EcLipSeR
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: пил
А колеги всичкото свирене се оправи с оригинален ремък така ли да разбзбирам, да ва попитам като е студена колата трагва ли да гасне и да пресвирва или само пресвирва?
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
carmanf1 написа:А аз си мислех, че не се обтяга допълнително.
Нали за това е обтяжното амортисьорче.
Не върши ли то тази работа?
Или има възможност да се обтегне допълнително?
От алтернатора например.....
Това обтяжно амортисьорче не е достатъчно за оптимално натягане на ремъка. Самите ролки са два вида. Когато е монтиран алтернатор, който може да измества положението си, т.е. да натяга и отпуска ремъка, горната ролка е обикновена, статична. При другия тип алтернатори, които се захващат неподвижно, горната ролка е с малко по-голям диаметър и е с монтирана втулка, разположена ексцентрично на ролката. По този начин ролката може да измества положението си, респективно да обтяга и да отпуска ремъка. Иначе функцията на обтяжното амортисьорче е при бързо развъртане и намаляване на оборотите на двигателя да обира луфта, създаден от центробежните сили.
здравеите колеги и аз имах сащия проблем,работя в магазин за авточасти и си взех наи доброто ремак gates,ролки ruville, смених ги и като се почна едно скарцане полудях направо,като намокря ремъка и спира и след малко пак се започва симфонията. накрая си слойих стария ремък и вече повече от година си карам с него, а досега никои не се уплакал от gates всички клиенти са доволни и казват че е наи доброто. 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
то убаво сменяте ремъци ама по някое време сменете и някоя ролка, че всяко бмв тука уникално и потдържано от манияк па на края като се продаде и новия собственик тряба да даде 1000лв само за консумативи, които по принцип си се сменят, но не са барани от 5 години
някои неща се сменят профилактично, а не щото почва да свири и трака 

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
при мене свиреше нещо ама моя е за смяна одавна, а и кората е missing. на запален двигател с мокър парцал го хванах ремъка докато се върти и парцала стана черен целия и ремъка спря да свири.
явно като се понацапа и става така.
явно като се понацапа и става така.
- thunderl
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 99' Е39 520i M52B20TU
Момчета и аз вече 6 месеца имам тоя проблем. Сменявах ролки, ремък какво ли не...Лятото малко беше млъкнал - обаждаше се за кратко, обаче сега като застудя пак - просто не се търпи - по 5-10 минути свири, събуждам квартала.
По-неприятното е, че усещам някакъв товар - като запаля и колата е студена, ако не и дам малко газчица като се разсвири, просто гасне. Изобщо - усещам как двигателя "буксува" около едни и същи обороти (1200) и под тях и над тях няма ядове...и съм почти 100% убеден, че всичко е свързано и с пищенето.
Аз си го обяснявам с нещо, което му спича смазката от студа... Даже ми направи впечатление, че когато колата стои на място и въртя волана наляво-надясно сякаш пищенето се увеличава "в такт" - гледах ваничката на хидравликата, не е като да няма масло.
Ако някой има представа какво може да е или може да ми препоръча съвестен майстор, който успее да го оправи ще го черпя нещо.
П.П. Къде да гледам за тая кора, имам ли я, нямам ли я...че мойта е италианка.
По-неприятното е, че усещам някакъв товар - като запаля и колата е студена, ако не и дам малко газчица като се разсвири, просто гасне. Изобщо - усещам как двигателя "буксува" около едни и същи обороти (1200) и под тях и над тях няма ядове...и съм почти 100% убеден, че всичко е свързано и с пищенето.
Аз си го обяснявам с нещо, което му спича смазката от студа... Даже ми направи впечатление, че когато колата стои на място и въртя волана наляво-надясно сякаш пищенето се увеличава "в такт" - гледах ваничката на хидравликата, не е като да няма масло.
Ако някой има представа какво може да е или може да ми препоръча съвестен майстор, който успее да го оправи ще го черпя нещо.
П.П. Къде да гледам за тая кора, имам ли я, нямам ли я...че мойта е италианка.
- bmw 318 is
- младши ентусиаст
-
намажи го с грес muhihihihi
_______________ направо ме разцепи бре колега
абе братле вземи си натегни малко тоз ремък кво толкоз те мързи 
_______________ направо ме разцепи бре колега

35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3