Ксенон или подсилени крушки на ZKW

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Ксенон или подсилени крушки на ZKW

Мнение от mg87 » 15 Мар 2017, 22:54

Здравейте, вече 12 години съм собственик на е36 но до сега никога не съм обръщал внимание на фаровете. Преди няколко дни реших да им обърна малко внимание. Разглобих ги, почистих внимателно рефлекторите измих стъклата, направих си сам реглаж след като прочетох няколко теми по въпроса и ефекта беше уникален! Колата просто прогледна не знам как съм карал досега на свещи. Въпроса е че сега се вманиачих искам да ги направя още по добри. До сега съм карал само с обикновени крушки и се колебая между Philips Xtreme Vision +130% и някакъв китайски ксенон. Какво бихте ми препоръчали за тези фарове? Някъде по форомите прочетох, че китайските ксенонови крушки прогарят рефлекторите поради липса на uv защита... вярно ли е това?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 M50B20
Мечтае да кара: e36 M3

Re: Ксенон или подсилени крушки на ZKW

Мнение от shlosera » 15 Мар 2017, 22:57

По-добре си вземи някакви хубави крушки наскоро на едно приятелче му изхвърлихме китайския ксенон, сложихме обикновени крушки и прогледна :-D

Sent from my E2105 using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW E36 318tds Touring
Мечтае да кара: BMW E26
Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци

Мнение от raptorxbg » 15 Мар 2017, 23:05

И аз съм на мнение, че трябва да се изхвърли китайския ксенон. Просто си е боклук и я ще примигва, я крушките ще са различни цветове, няма да иска да се включва на студено и какво ли още не. В моята кола съм сложил биксенонови лупи на рефлекторни фарове Бош, една година карах с китайски ксенон H1 на 5000К (защото в България явно е мисията невъзможна да намериш ксенонова крушка H1 на 4300К, всички са от 6000 нагоре...) след което ме нервира, изхвърлих го и сложих Philips Xtreme Vision +130%. Разликата между Филипса и ксенона е, че Филипса свети с около 25-30% по-слабо, но за сметка на това при дъжд и мокро време светлината е по-добра.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mg87 » 16 Мар 2017, 0:41

raptorxbg написа:И аз съм на мнение, че трябва да се изхвърли китайския ксенон. Просто си е боклук и я ще примигва, я крушките ще са различни цветове, няма да иска да се включва на студено и какво ли още не. В моята кола съм сложил биксенонови лупи на рефлекторни фарове Бош, една година карах с китайски ксенон H1 на 5000К (защото в България явно е мисията невъзможна да намериш ксенонова крушка H1 на 4300К, всички са от 6000 нагоре...) след което ме нервира, изхвърлих го и сложих Philips Xtreme Vision +130%. Разликата между Филипса и ксенона е, че Филипса свети с около 25-30% по-слабо, но за сметка на това при дъжд и мокро време светлината е по-добра.

А между филипса и стандартните крушки голяма ли е разликата?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d 150hp

Мнение от Simbazz » 16 Мар 2017, 10:32

С китайски ксенон не стига че няма да виждаш добре (особено на мокро) ами ще и заслепяваш другите. Най-добре е или фабричен ксенон или нормални фарове с хубави крушки. На предната ми кола и аз изхвърлих китайския ксенон, взех крушки Philips и прогледнах.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 16 Мар 2017, 12:04

Пак почнаха глупостите, и пак си пишете врели некипели ...
Ще го пиша бавно, че да разберете някак ..

raptorxbg написа:И аз съм на мнение, че трябва да се изхвърли китайския ксенон. Просто си е боклук и я ще примигва, я крушките ще са различни цветове, няма да иска да се включва на студено и какво ли още не. В моята кола съм сложил биксенонови лупи на рефлекторни фарове Бош, една година карах с китайски ксенон H1 на 5000К (защото в България явно е мисията невъзможна да намериш ксенонова крушка H1 на 4300К, всички са от 6000 нагоре...) след което ме нервира, изхвърлих го и сложих Philips Xtreme Vision +130%. Разликата между Филипса и ксенона е, че Филипса свети с около 25-30% по-слабо, но за сметка на това при дъжд и мокро време светлината е по-добра.

Защо пък моят ксенон веднъж не направи една мизерия за вече три години бре ?! Като си го поръчвах, момчето отвори един склад и тези за 4300K бяха поне 80 бр комплекти, отделно още един рафт само с крушки H1@4300К (понеже Е34 е пак с H1) ! Тъй че малко няма как да повярвам че на 4300К е невъзможно ... 5000-6000 са по разпространение, защото всичките искате да светите синичко нали, че да е модерно :mhihi: :no:

И сега да поясня, че между ксенон и ксенон има разлика ...
Масово всеки си шиба най-евтиното възможно ...
И оттам Ви почват проблемите ...
Затова и Живко се кефи на греещите крушки, затова и нищо не виждате като валне, затова и ги хвърляте ...
И нека поговорим с малко цифри !
Конкретен пример - купил си някой някакъв автомобил ... Естествено следва ксинонЯ ... Ама за кво да давам пари, давай там един и така ...
И ето ви сухите данни за 5000К цвят (щото нали да е синьо :evil: )
1900lm ± 10% @ 5000K за китайски ксенон с DC баласти
1550lm ± 15% @ 3700K за тази засилена H1 крушка Филипс !
И точно тук става ясно защо Живко храни всичко, и защо този ксенон не свети добре на мокро ! Точно този цветови диапазон около 3700-4200К е с най-добри показатели за осветеност на всичко ... Нагоре само губите от всичко каквото се сетите !
И за справка един читав ксенон с AC баласт и 4300К крушка отдава 3200lm ± 10% :shock: :shock:
Това е двойно повече на тази крушка на Филипс и почти толкова на евтиния ксенон !!
И сега може пак да се опитате да говорите евентуално за кое и как свети ...
И нямам намерение да спопря с никой !
Това са лични наблюдения и тестове, свързани с доста мой усилия и време !
Снимки имам няколко останали ако някой се вълнува !
Въпросните цифри които съм посочил, са взети от сайтове с технически данни, не съм си ги измислял !
Тъй че, недейте заклеймявахте всичко !
Ако беше така щяхме още да си движим с нагреваемите жички !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 16 Мар 2017, 12:46

И пак ще ти напиша :

като рекламираш крушка и баласт покажи ЕЙ ГИ , това свети. Иначе и аз съм чувал много неща и за тдсите и за кво ли не ама :) истината знаеш къде е .
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо » 16 Мар 2017, 13:04

Е, чак реклама няма да правя ...
Просто споделям че евтиният ксенон затова е евтин ...
Читавия си е AC баласт и 4300К ... Толкова !
Другото е излишно !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 16 Мар 2017, 13:35

Въпрос

Имам ксенон с лупи монтиран на късите.
Слаган е от предишния собственик преди доста години, съответно нито знам дали е китайски нито точно какъв е. От ксенони нищо не разбирам :mhihi:

Минали са поне 5 години от когато е слаган :mhihi:
Нито баласти съм сменял нито крушки, свети си и си светеше идеално нощем, на дъжд и т.н.

От няколко месеца обаче нещата стават по-зле откъм осветеност. Какви са вариантите?

Крушките ли са заминали, въпреки че светят?
Може ли лупите да са се матирали/изгорели/повредили?

В тази ситуация с лупите лесно ли се минава към нормална крушка?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mg87 » 16 Мар 2017, 16:40

Намерих си баласти за проба но нямам крушки за тях. Някой може ли да ми каже тези баласти AC ли са или DC?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо » 16 Мар 2017, 18:20

AC "жужат" !
Заслушай го ... Може и да е AC !

TheDriver написа:Въпрос

Имам ксенон с лупи монтиран на късите.
Слаган е от предишния собственик преди доста години, съответно нито знам дали е китайски нито точно какъв е. От ксенони нищо не разбирам :mhihi:

Минали са поне 5 години от когато е слаган :mhihi:
Нито баласти съм сменял нито крушки, свети си и си светеше идеално нощем, на дъжд и т.н.

От няколко месеца обаче нещата стават по-зле откъм осветеност. Какви са вариантите?

Крушките ли са заминали, въпреки че светят?
Може ли лупите да са се матирали/изгорели/повредили?

В тази ситуация с лупите лесно ли се минава към нормална крушка?

Смени си крушките де ...
Когато искат да мрат, почват да синеят !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW E36 318tds Touring
Мечтае да кара: BMW E26
Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци

Мнение от raptorxbg » 16 Мар 2017, 22:35

Ти в моето мнение прочете ли думите "трябва да се изхвърли китайския ксенон." или просто реши, че все за нещо трябва да се спори?

Обиколи повечето магазини за авточасти и пробвай крушки от китайския, които се продават в рамките на 10-18лв./бр (което е близо до цена за 1 брой от споменатите крушки на Филипс) и виж колко от тях отговарят реално на 5000К и как намирането на 4300К клони към мисия невъзможна. И не гледай какво пише на кутийката, а как свети на колата.

Всичко си има цена, скъпия ксенон е хубаво нещо, но евтиния е за боклука. А автора на темата питаше за обикновен китайски.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо » 17 Мар 2017, 11:13

А ти как ги разбираш как светят на колата, че ми е интересно !?

Потребител
Аватар
Кара: bmw E60 545i

Мнение от iorgaki » 18 Мар 2017, 17:26

Този баласт е DC по добре не го слагай .Аз съм bg xenon АС 55w na 4300 и свети много добре и на дъжд и на сухо . Скоро сложих и на 4-те фара лупи и 4-те работят на къси с 4 по 55вата 4300 стана още по добре само АС другите са слаби ,горът и трепери самата светлина .

Изпратено от моят SM-G935F с помощта на Tapatalk

Потребител
Аватар
Кара: bmw E60 545i

Мнение от iorgaki » 18 Мар 2017, 17:51

Ето линк на това което говоря
http://xenon.bg/product/901/xenon-expre ... ntsia.html

Изпратено от моят SM-G935F с помощта на Tapatalk

Следваща

Назад към E36