е39 не пали
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- ico83
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330i
е39 не пали
Колеги имам е39 3.0д и не иска да запали, дава грешка 4688 relay pre-supply pump, но не намирам информация какво трябва да видя-сменя
Моля ако някой може да помогне
Благодаря предварително
Моля ако някой може да помогне
Благодаря предварително
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
Re: е39 не пали
Колко литра има в резервоара? Понякога, когато помпата в резервоара не може да прехвърли горивото от левия отсег в десния колата не може да запали. Това се получава, когато горивото е около и под 15 литра. При мен е така и затова не оставям да пада по 20 литра.
- ico83
- кандидат ентусиаст
-
Показва малко под 15л. утре ще пробвам с повече гориво, а такава грешка ли записваivopicha написа:Колко литра има в резервоара? Понякога, когато помпата в резервоара не може да прехвърли горивото от левия отсег в десния колата не може да запали. Това се получава, когато горивото е около и под 15 литра. При мен е така и затова не оставям да пада по 20 литра.
- jorfii
- младши ентусиаст
-
- Кара: e-36 вече и е39
- Мечтае да кара: х6 ама има време
На мен ми прилича на помпата под прага, не знам дали има реле тя. Но пробвай и с повече гориво може и от тази в резервоара да е.
- Mamar4o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 02
Свали маркуча на горивния филтър и виж дали хвърля нафта до там,ако не някоя от помпите под седалката или в резервоара дето е
Успех 

- BLUE_999
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 и е39
- Мечтае да кара: всичко сьс задно
- Детайли за колата: да има V12 под капака
Помпата в резервоара е най вероятно,пробвай с повече гориво за да си сигорен 

- g_dobreff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530I M sport
- Мечтае да кара: //M5
- Детайли за колата: Saloon Manual Transmission
Като дадеш на контакт се заслушай дали помпата под шофьорската седалка се чува. Ако не се чува или е заминала или релето, което я управлява и се намира в багажника между кората и десния калник е заминало. Аз имах такъв проблем с дизеларката. Ако помпата под седалката се чува, значи е тая в резервоара.
Поздрави
Поздрави
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Виждал съм неработеща помпа и заради окислена букса. Също така, помпата може да издава шум, но да не прави необходимото налягане.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Pre supply pump е точно помпата под седалката. Можеш да я "посъветваш" лекичко, с нещо по-тежко отдолу по кората и някой да върти едновременно. Ако колата запали, значи е помпата. Или да извадиш маркуча от горивния филтър, както те посъветва Mamar4o. Обаче според грешката, може да е намесено и релето, та не е зле да погледнеш и него.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- jorfii
- младши ентусиаст
-
- Кара: e-36 вече и е39
- Мечтае да кара: х6 ама има време
zvetiko написа:Виждал съм неработеща помпа и заради окислена букса. Също така, помпата може да издава шум, но да не прави необходимото налягане.
Да и моята когато си замина хвърляше нафта горе на филтъра но се оказа с недостатъчно налягане. Тя май трябваше да дава от 3 до7 бара там.
- ico83
- кандидат ентусиаст
-
jorfii написа:zvetiko написа:Виждал съм неработеща помпа и заради окислена букса. Също така, помпата може да издава шум, но да не прави необходимото налягане.
Да и моята когато си замина хвърляше нафта горе на филтъра но се оказа с недостатъчно налягане. Тя май трябваше да дава от 3 до7 бара там.
Помпата се чува и качва гориво на филтъра, но ми се струва малко. Днес ще пробвам с повече гориво и ако няма ефект ще се гледа помпата под седалката и ще кажа какво е
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Можеш да видиш налягането в рейла с INPA, секцията pre supply, трябва да е над 3 бара. Ако е по-малко, помпата е за смяна или релето й.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
Колега, какво стана с колата? Има ли развитие?
- ico83
- кандидат ентусиаст
-
не, командировка съм и не успях да я оправя, но май ще е помпата в резервоараivopicha написа:Колега, какво стана с колата? Има ли развитие?
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Колеги, от опита ми с Е39 дизел мога да ви кажа, че ако карате с гориво над 20 л винаги, проблем с помпите няма да имате или ако имате ще е по скоро изключение.

31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3