Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- sacrament
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е90 320д
Re: Бързи въпроси и отговори
Колеги, при въртене на волана на място се чува скърцане. Звука ми идва от самия волан. В движение нищо не се чува или е много слабо. Дали е рейка или някой тампон/шарнир/носач/накрайник. Най-вероятно ще се ходи до сервиз, но да чуя някое компетентно мнение от ваша страна.
Gqbriel написа:ShoxXx написа:Комплектите на 3М са с много фини шкурки. Един фар, колкото е по-зле (по-жълт), толкова по-лесно се обработва. Там този комплект върши работа, но ако лака му е в добро състояние и просто има точки от камъчета с това 800 ще е доста търкане докато падне. Пък и доста 800 шкурка ще змаине.
Ти май се занимаваше с фарове,ако не е тайна какъв лак се полага?
Или се полага лак от бояджия както трябва, или фолио. Горе долу и едното и другото след време пак си заминават. Лак на флаконче от магазина не става по никакъв начин.
При мен ако клиента иска се слага фолио, но и то не е вечно да се знае.
Иначе една от основните причини бързо да се връщат към първоначалния вариант фаровете след полиране не е самото полиране, а начина, по който се прави. Не е най-сложната процедура на света, но и то си има тънкости. Повечето хора, които го предлагат разчитат на моментния ефект - клиента го вижда и си вика "уау" и след 3 месеца "бау". При едно добро полиране година не трябва да мръднат, а след година няма да им трябва жулене с нови шкурки, а само 2-3 пасти за блясък и да махнат натрупаните дребни драскотини.
Това да не се счита за реклама, защото аз само с външно полиране не се занимавам вече точно защото всяка автомивка го прави ама на мен ми писна да обяснявам на хората що е станало и защо не е станало. Вече се занимавам само с цялостно рециклиране, в което е включено и външното полиране.
- sacrament
- кандидат ентусиаст
-
https://maxauto24.com/bg/car-accessorie ... ec-h7.html
Тези крушки добри ли са. Пише, че имат по-дълъг живот от тези на Osram/Philips. А и на снимки го издокарва като цвят. Искам ги за дългите предимно за цвят, но и светлината е от значение. Дали ще дават някакви грешки или са plug&play.
Тези крушки добри ли са. Пише, че имат по-дълъг живот от тези на Osram/Philips. А и на снимки го издокарва като цвят. Искам ги за дългите предимно за цвят, но и светлината е от значение. Дали ще дават някакви грешки или са plug&play.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Бързи въпроси и отговори
sacrament написа:Колеги, при въртене на волана на място се чува скърцане. Звука ми идва от самия волан. В движение нищо не се чува или е много слабо. Дали е рейка или някой тампон/шарнир/носач/накрайник. Най-вероятно ще се ходи до сервиз, но да чуя някое компетентно мнение от ваша страна.
Има една темичка,често се случва да е от гумения маншон на самия кормилен прът,където е отвора към мотора..пада се под кората ,сваляш я и ше видиш къде е ,аз мазах с морска грес и заспа вече 2 год..
За да мен разбереш пусни в гоглето e90 steering column squeak ..и ше видиш мястото

Sent from my iPhone using Tapatalk
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- sacrament
- кандидат ентусиаст
-
Gqbriel написа:sacrament написа:Колеги, при въртене на волана на място се чува скърцане. Звука ми идва от самия волан. В движение нищо не се чува или е много слабо. Дали е рейка или някой тампон/шарнир/носач/накрайник. Най-вероятно ще се ходи до сервиз, но да чуя някое компетентно мнение от ваша страна.
Има една темичка,често се случва да е от гумения маншон на самия кормилен прът,където е отвора към мотора..пада се под кората ,сваляш я и ше видиш къде е ,аз мазах с морска грес и заспа вече 2 год..
За да мен разбереш пусни в гоглето e90 steering column squeak ..и ше видиш мястото
Мерси колега, ще го погледна веднага като ми се освободи време. Да те попитам за крушките, защото гледам, че си редовен и компетентен. Добри ли са тези за дълги в по горния пост, който съм постнал.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Бързи въпроси и отговори
Никаква идея нямам..аз оше не съм сменял моя ксенон а мисля да е скоро ,че не ми свети достатъчно..
Пс: мажеш в горната тясна част
Пс: мажеш в горната тясна част
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Колеги, днес отключих колата, запалих я, изчистих стъклата от леда и седнах да тръгвам, обаче шофьорската врата не иска да се затвори
. Дори да се заключи като хората не може
.Дали може просто нещо да е замръзнало, въпреки че колата познава и по-големи студове, понеже спи навън, или трябва да се сваля бравата и може нещо да е заминало?

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
dextuar написа:Колеги, днес отключих колата, запалих я, изчистих стъклата от леда и седнах да тръгвам, обаче шофьорската врата не иска да се затвори. Дори да се заключи като хората не може
.Дали може просто нещо да е замръзнало, въпреки че колата познава и по-големи студове, понеже спи навън, или трябва да се сваля бравата и може нещо да е заминало?
Погледни дръжката да не е зацепила,пръсни малко вд40 в процепа,когато е дръпната дръжката
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
По принцип първо раздвижи, но имай предвид, че при-фейс е90 имат проблеми с бравите.
На предната имах 2 сменяни за до 90К км.
На мен пък преди време, както си карах по жълтите павета и ми се отвори шофьорската врата сама.. А по принцип даже се и заключва.. Не мога да си обясня какво й стана..
Качество, какво да си говорим

На предната имах 2 сменяни за до 90К км.
На мен пък преди време, както си карах по жълтите павета и ми се отвори шофьорската врата сама.. А по принцип даже се и заключва.. Не мога да си обясня какво й стана..
Качество, какво да си говорим

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Оставих колата на баща ми, че все пак е отключена
и ми се обади, че се е оправила, сега я е напръскал с WD40 пък ще видим утре, а днес пробвах с метрото
Мерси за съветите 

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Мил ли си я наскоро?
На Е36цата редовно като измиех и я оставих на минусови замръзваше палчето и вратата така не се затваряше. Затова като е много студено не я мия.
На Е36цата редовно като измиех и я оставих на минусови замръзваше палчето и вратата така не се затваряше. Затова като е много студено не я мия.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Скоро,скоро да е било миналата седмица. И аз за това се сетих първо, но не съм.
БТВ: Днес нали съм без колата и ми е мъка и се заглеждам в една 90-ка и я оглеждам отдалеч, собственика тъкмо явно идвал към колата и е забелязал, че я зяпам. Качва се в колата и ме гледа едно пренебрежително и гордо, сигурно си е помислил "тоя келеш к'во ми гледа мега гига рядката кола, сигурно си мечтае за такава
" А действието се развива до автобусната спирка и видимо чакам рейса 
БТВ: Днес нали съм без колата и ми е мъка и се заглеждам в една 90-ка и я оглеждам отдалеч, собственика тъкмо явно идвал към колата и е забелязал, че я зяпам. Качва се в колата и ме гледа едно пренебрежително и гордо, сигурно си е помислил "тоя келеш к'во ми гледа мега гига рядката кола, сигурно си мечтае за такава

И аз гледам мнително, когато ми заглеждат колата, особено около вкъщи, където 4 пъти са ни разбивали колите..
- tintirimintiri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M57, N52, S65
Колеги един бърз въпрос.. Тази маса за какво е, и къде се закача ?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
tintirimintiri написа:Колеги един бърз въпрос.. Тази маса за какво е, и къде се закача ?
Ако не ти е спешно,ще слезна по-късно до колата да видя