Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D LCI и Е60 535d LCI

Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от andy » 15 Фев 2017, 8:22

А това е другото срещано по магистралата. Кротнал се на около 120 в лявата лента без да има движение в дясната и си кара. Ок има участъци с отвратителна настилка в дясната лена (Ст. Загора - Пловдив) и на никой не му е приятно да си чупи колата, но се забравят и не гледат в огледалата. Настигаш ги, святкаш свириш - реакция няма. Е кво прайм тогава?
Или повечето от вас, които не святкат си карат кротко зад такъв или минават в лявата лента за да продължат?

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 15 Фев 2017, 8:29

Лятото си карам по магистралата посока Бургас, обаче пече яко слънце и ксенона не свети, а дългите на процент, понеже държа фаровете на АУТО. Заставам след някой бързак за параван и си карам, гледам след 1-2 км ме пуска, като си кара в дясната със завидна скорост. И така на 3-тия бързак, който изпуснах, се усетих, че дневните ми светлини са ги взели за пресветкане. Това обясняваше що ме гледаха толко лошо като се разминавахме :mhihi: Лично аз иначе избягвам да светкам, ама да ми караш на магистрала в крайна лява с 90 при ограничение 140 и перфектни атмосферни условия, аре моля...

П.С: След като за 5 път ще боядисвам задна броня, почна да ми омръзва как все аз мога да спра, а тоя дето блее отзад спира все в задната ми броня... Вече ми е тик като натисна спирачката все да гледам кой е зад мен, а не е като аз да не оставям дистанция пред мен и бая време да ми светят стоповете, че при екстремно спиране дори и мигат :ranting: Онзи ден просто си го видях как си ме надъни и просто нямаше какво да направя. Добре, че за сега са само козметични щетите...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 15 Фев 2017, 8:39

andy написа:Настигаш ги, святкаш свириш - реакция няма. Е кво прайм тогава?

Ми освен да ги застреляме :dunno: Или по-добрия вариант е да изпреварим отдясно да набием едни спирачки пред тоя , да го спрем и да му хвърлим един бой, че поне да помни за другия път като прави изпреварвания :ok:
Аз до сега не съм видял някой, който като му присветна 1-2 пъти да не отбие, че да го изпреваря , къде ги намирате тея с 80км/ч в крайна лява лента на магистралата незнам :dunno:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 15 Фев 2017, 8:45

И на мен ми се е случвало да присветвам, както и да ми присветнат на мен.
Тук няколко пъти прочетох, че в европа не светкали, еми не е вярно и там присветват, на мен са ми светили на магистрала в Австрия, посока Залцбург-Виена, докато изпреварвам със скорост 180-190, някакъв с пежо тип 607 или някое друго голямо не помня точно, даже ми се разсвири, и си беше местен не е да кажеш да е бил румънец или българин, така, че и там го има, но определено е по рядко.
В Унгария също доста често се случва някой да присветне, че даже и да свири.
В Германия само са ми светвали, рядко ама и там съм го виждал, да лети някой с 250 и да мигне със светкавицата за по сигурно да те подсети да се мръднеш :mhihi:
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 15 Фев 2017, 8:49

don_gori написа:
andy написа:Настигаш ги, святкаш свириш - реакция няма. Е кво прайм тогава?

Ми освен да ги застреляме :dunno: Или по-добрия вариант е да изпреварим отдясно да набием едни спирачки пред тоя , да го спрем и да му хвърлим един бой, че поне да помни за другия път като прави изпреварвания :ok:
Аз до сега не съм видял някой, който като му присветна 1-2 пъти да не отбие, че да го изпреваря , къде ги намирате тея с 80км/ч в крайна лява лента на магистралата незнам :dunno:

А срещат се, пробвай да покараш 160-180 и ще видиш колко често ще ти се налага да намаляваш, я заради някой тир, я заради някой дядо с шкода 120л :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 15 Фев 2017, 10:16

Добре де а, не мислите ли че скорости от рода на 160/170-200+ не са нормални за нашите магистрали? Говоря за постоянна скорост не по време на изпреварване или моментно натискане.

Четейки оставам с впечатлението, че едва ли не е нормално да се кара с подобни скорости, а тези които са в диапазона 100-140 само пречат на тълпата.

За тия които кибичат в крайна лява лента(без значение от скоростта, та дори и трафика в дясната) е ясно че пречат. Но неможе да очаквате, че лявата лента ще е свободна и няма да се ползва от камиони, бусове или коли с по-малки възможности. При тази разлика в скоростите дори да са си прегледали хората сто пъти огледалата и да е чисто, докато завърши изпреварването все някой ще долети.

ентусиаст
Аватар

Мнение от andy » 15 Фев 2017, 10:17

vld написа:И на мен ми се е случвало да присветвам, както и да ми присветнат на мен.
Тук няколко пъти прочетох, че в европа не светкали, еми не е вярно и там присветват, на мен са ми светили на магистрала в Австрия, посока Залцбург-Виена, докато изпреварвам със скорост 180-190, някакъв с пежо тип 607 или някое друго голямо не помня точно, даже ми се разсвири, и си беше местен не е да кажеш да е бил румънец или българин, така, че и там го има, но определено е по рядко.
В Унгария също доста често се случва някой да присветне, че даже и да свири.
В Германия само са ми светвали, рядко ама и там съм го виждал, да лети някой с 250 и да мигне със светкавицата за по сигурно да те подсети да се мръднеш :mhihi:

Много се навъдиха от българите из Европа и за това са почнали и местните да святкат, като са разбрали какви ганьовци сме.

TheDriver написа:Добре де а, не мислите ли че скорости от рода на 160/170-200+ не са нормални за нашите магистрали? Говоря за постоянна скорост не по време на изпреварване или моментно натискане.

Четейки оставам с впечатлението, че едва ли не е нормално да се кара с подобни скорости, а тези които са в диапазона 100-140 само пречат на тълпата.

За тия които кибичат в крайна лява лента(без значение от скоростта, та дори и трафика в дясната) е ясно че пречат. Но неможе да очаквате, че лявата лента ще е свободна и няма да се ползва от камиони, бусове или коли с по-малки възможности. При тази разлика в скоростите дори да са си прегледали хората сто пъти огледалата и да е чисто, докато завърши изпреварването все някой ще долети.

За да не остана неразбран ще допълня че карайки бързо в лявата лента, основно святкам като видя повече от една кола в дясната лента, като разстоянието между тях е минимално и задния все още не е предприел изпреварването. Причината я описах по горе. Започва изпреварването без да провери дали лентата е свободна.

Аватар

Мнение от Хаос » 15 Фев 2017, 10:47

Защо святкането се приема като поздрави към майката?

Напълно нормално е да светнеш на някого, който неадекватно:
-кара в лява лента при свободна дясна (да речем лоша настилка), но не си следи огледалата за по-бърз трафик
-да предупредиш че ще минеш с по-висока скорост, особено в случаите, когато са 2+ коли в дясна лента на разстояние, подсказващо че задния ще изпреварва
-профилактично, за да не се стряска човека, когато минаваш с висока скорост покрай него
-когато човека откровено блее, не си спазва лентата, не спазва дистанция или пък скоростта на трафика около него - тоест, когато някой е неадекватен на движението

Ясно е, че както има блейки, така има и лошковци, дето се лепят на задна броня и светкат, особено когато виждат, че няма къде да се телепортираш да им мине псевдо бегачката за 10хил. лева нов внос, че накладките и дисковете са им последна употреба и трябва да се пестят.

Много по-рядко ще видите селяния на пътя от човек със скъп автомобил. Защо ли? Защото си пазят имуществото, живота и имат достоинство. Със скъпа кола ще светкат, но няма да ви натискат, поне не и така брутално както ще ви натисне някой със псевдо бегачка.

Това е моя опит след няколко стотин хиляди километра по родните междуградски пътища.
И да, аз съм ЗА присветването като инструмент за предупреждение, но ПРОТИВ светкането като инструмент за притискане и имитиране на специален режим на движение.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 15 Фев 2017, 10:59

Аз заради подобно светкане от 5 години някъде не съм стъпил на БМВ събота. На последния на който отивах съм с жената и кучето в колата. Т.е. караме с нормална скорост. Изпреварвам тирове някакви с нормална разика в скоростта и може би 130-40км.

Зад мен пристига е92 М3 с 200++ Имаше дълъг завой, и тоя се появи много бързо. И като се почна едно бясно мигане и светкане.. 10 премигвания в секунда примерно.

Президента на форума.. бърза за събора. Тогава ми изтриха темата в която се оплаках. Аз пък повече на събор не стъпих и така.. :dunno:

На мен ми се е случвало да присветвам. После осъзнах, че е глупаво. Сега ако застигна някой, който очевидно не ме е видял давам десен мигач и изчаквам. Обикновено в рамките на няколко секунди ме виждат.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 15 Фев 2017, 11:13

bum_bum написа:Зад мен пристига е92 М3 с 200++ Имаше дълъг завой, и тоя се появи много бързо. И като се почна едно бясно мигане и светкане.. 10 премигвания в секунда примерно.

Президента на форума.. бърза за събора. Тогава ми изтриха темата в която се оплаках. Аз пък повече на събор не стъпих и така.. :dunno:

той за това вече не фигурира :angel:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 15 Фев 2017, 11:14

5 години по-късно ли се получиха нещата чак :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от andy » 15 Фев 2017, 11:17

Хаос написа:Защо святкането се приема като поздрави към майката?

-кара в лява лента при свободна дясна (да речем лоша настилка), но не си следи огледалата за по-бърз трафик
-да предупредиш че ще минеш с по-висока скорост, особено в случаите, когато са 2+ коли в дясна лента на разстояние, подсказващо че задния ще изпреварва
-профилактично, за да не се стряска човека, когато минаваш с висока скорост покрай него
-когато човека откровено блее, не си спазва лентата, не спазва дистанция или пък скоростта на трафика около него - тоест, когато някой е неадекватен на движението

Ясно е, че както има блейки, така има и лошковци, дето се лепят на задна броня и светкат, особено когато виждат, че няма къде да се телепортираш да им мине псевдо бегачката за 10хил. лева нов внос, че накладките и дисковете са им последна употреба и трябва да се пестят.

Много по-рядко ще видите селяния на пътя от човек със скъп автомобил. Защо ли? Защото си пазят имуществото, живота и имат достоинство. Със скъпа кола ще светкат, но няма да ви натискат, поне не и така брутално както ще ви натисне някой със псевдо бегачка.

Това е моя опит след няколко стотин хиляди километра по родните междуградски пътища.
И да, аз съм ЗА присветването като инструмент за предупреждение, но ПРОТИВ светкането като инструмент за притискане и имитиране на специален режим на движение.

Един колега, който разсъждава и действа като мен, както описах. :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 15 Фев 2017, 11:30

bum_bum написа:5 години по-късно ли се получиха нещата чак :mhihi:

рано или късно на всеки "управник" му свършва мандата... важно е да се точи през това време...

по темата: винаги карам в лява лента, рядко святкам, а на мен не ми святкат, защото винаги се свивам (или давам газ :mhihi: ) ... човек и да свети, файда в повечето случаи няма :dunno: :driving:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 15 Фев 2017, 11:42

andy написа:
Хаос написа:Защо святкането се приема като поздрави към майката?

Един колега, който разсъждава и действа като мен, както описах. :bowdown:

точно защото никой не разсъждава като колегата вече от 2 години се опитвам да карам само с ограничението извънграда или с около 120 по магистралата в дясна лента ... просто ми е писнало от изнервени бързаци и идиоти ... искам да си пътувам спокойно и да не ме трепят щото бързат ... е пак се намират дивечи

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 15 Фев 2017, 11:48

Баси темата :mhihi: Онзи светкал само когато.... Аве вкопчил си се във волана и переш с 200, кога виждаш ти, колко коли има в другите ленти с колко карат, кво си мисли тоя отпред и още незнам си кво. Светкате си щот сте прости :yes:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата