Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Модератор: Общи модератори
Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
А това е другото срещано по магистралата. Кротнал се на около 120 в лявата лента без да има движение в дясната и си кара. Ок има участъци с отвратителна настилка в дясната лена (Ст. Загора - Пловдив) и на никой не му е приятно да си чупи колата, но се забравят и не гледат в огледалата. Настигаш ги, святкаш свириш - реакция няма. Е кво прайм тогава?
Или повечето от вас, които не святкат си карат кротко зад такъв или минават в лявата лента за да продължат?
Или повечето от вас, които не святкат си карат кротко зад такъв или минават в лявата лента за да продължат?
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Лятото си карам по магистралата посока Бургас, обаче пече яко слънце и ксенона не свети, а дългите на процент, понеже държа фаровете на АУТО. Заставам след някой бързак за параван и си карам, гледам след 1-2 км ме пуска, като си кара в дясната със завидна скорост. И така на 3-тия бързак, който изпуснах, се усетих, че дневните ми светлини са ги взели за пресветкане. Това обясняваше що ме гледаха толко лошо като се разминавахме
Лично аз иначе избягвам да светкам, ама да ми караш на магистрала в крайна лява с 90 при ограничение 140 и перфектни атмосферни условия, аре моля...
П.С: След като за 5 път ще боядисвам задна броня, почна да ми омръзва как все аз мога да спра, а тоя дето блее отзад спира все в задната ми броня... Вече ми е тик като натисна спирачката все да гледам кой е зад мен, а не е като аз да не оставям дистанция пред мен и бая време да ми светят стоповете, че при екстремно спиране дори и мигат
Онзи ден просто си го видях как си ме надъни и просто нямаше какво да направя. Добре, че за сега са само козметични щетите...

П.С: След като за 5 път ще боядисвам задна броня, почна да ми омръзва как все аз мога да спра, а тоя дето блее отзад спира все в задната ми броня... Вече ми е тик като натисна спирачката все да гледам кой е зад мен, а не е като аз да не оставям дистанция пред мен и бая време да ми светят стоповете, че при екстремно спиране дори и мигат

andy написа:Настигаш ги, святкаш свириш - реакция няма. Е кво прайм тогава?
Ми освен да ги застреляме

Аз до сега не съм видял някой, който като му присветна 1-2 пъти да не отбие, че да го изпреваря , къде ги намирате тея с 80км/ч в крайна лява лента на магистралата незнам

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
И на мен ми се е случвало да присветвам, както и да ми присветнат на мен.
Тук няколко пъти прочетох, че в европа не светкали, еми не е вярно и там присветват, на мен са ми светили на магистрала в Австрия, посока Залцбург-Виена, докато изпреварвам със скорост 180-190, някакъв с пежо тип 607 или някое друго голямо не помня точно, даже ми се разсвири, и си беше местен не е да кажеш да е бил румънец или българин, така, че и там го има, но определено е по рядко.
В Унгария също доста често се случва някой да присветне, че даже и да свири.
В Германия само са ми светвали, рядко ама и там съм го виждал, да лети някой с 250 и да мигне със светкавицата за по сигурно да те подсети да се мръднеш
Тук няколко пъти прочетох, че в европа не светкали, еми не е вярно и там присветват, на мен са ми светили на магистрала в Австрия, посока Залцбург-Виена, докато изпреварвам със скорост 180-190, някакъв с пежо тип 607 или някое друго голямо не помня точно, даже ми се разсвири, и си беше местен не е да кажеш да е бил румънец или българин, така, че и там го има, но определено е по рядко.
В Германия само са ми светвали, рядко ама и там съм го виждал, да лети някой с 250 и да мигне със светкавицата за по сигурно да те подсети да се мръднеш

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
don_gori написа:andy написа:Настигаш ги, святкаш свириш - реакция няма. Е кво прайм тогава?
Ми освен да ги застрелямеИли по-добрия вариант е да изпреварим отдясно да набием едни спирачки пред тоя , да го спрем и да му хвърлим един бой, че поне да помни за другия път като прави изпреварвания
Аз до сега не съм видял някой, който като му присветна 1-2 пъти да не отбие, че да го изпреваря , къде ги намирате тея с 80км/ч в крайна лява лента на магистралата незнам
А срещат се, пробвай да покараш 160-180 и ще видиш колко често ще ти се налага да намаляваш, я заради някой тир, я заради някой дядо с шкода 120л

Добре де а, не мислите ли че скорости от рода на 160/170-200+ не са нормални за нашите магистрали? Говоря за постоянна скорост не по време на изпреварване или моментно натискане.
Четейки оставам с впечатлението, че едва ли не е нормално да се кара с подобни скорости, а тези които са в диапазона 100-140 само пречат на тълпата.
За тия които кибичат в крайна лява лента(без значение от скоростта, та дори и трафика в дясната) е ясно че пречат. Но неможе да очаквате, че лявата лента ще е свободна и няма да се ползва от камиони, бусове или коли с по-малки възможности. При тази разлика в скоростите дори да са си прегледали хората сто пъти огледалата и да е чисто, докато завърши изпреварването все някой ще долети.
Четейки оставам с впечатлението, че едва ли не е нормално да се кара с подобни скорости, а тези които са в диапазона 100-140 само пречат на тълпата.
За тия които кибичат в крайна лява лента(без значение от скоростта, та дори и трафика в дясната) е ясно че пречат. Но неможе да очаквате, че лявата лента ще е свободна и няма да се ползва от камиони, бусове или коли с по-малки възможности. При тази разлика в скоростите дори да са си прегледали хората сто пъти огледалата и да е чисто, докато завърши изпреварването все някой ще долети.
vld написа:И на мен ми се е случвало да присветвам, както и да ми присветнат на мен.
Много се навъдиха от българите из Европа и за това са почнали и местните да святкат, като са разбрали какви ганьовци сме.
TheDriver написа:Добре де а, не мислите ли че скорости от рода на 160/170-200+ не са нормални за нашите магистрали? Говоря за постоянна скорост не по време на изпреварване или моментно натискане.
За да не остана неразбран ще допълня че карайки бързо в лявата лента, основно святкам като видя повече от една кола в дясната лента, като разстоянието между тях е минимално и задния все още не е предприел изпреварването. Причината я описах по горе. Започва изпреварването без да провери дали лентата е свободна.
Защо святкането се приема като поздрави към майката?
Напълно нормално е да светнеш на някого, който неадекватно:
-кара в лява лента при свободна дясна (да речем лоша настилка), но не си следи огледалата за по-бърз трафик
-да предупредиш че ще минеш с по-висока скорост, особено в случаите, когато са 2+ коли в дясна лента на разстояние, подсказващо че задния ще изпреварва
-профилактично, за да не се стряска човека, когато минаваш с висока скорост покрай него
-когато човека откровено блее, не си спазва лентата, не спазва дистанция или пък скоростта на трафика около него - тоест, когато някой е неадекватен на движението
Ясно е, че както има блейки, така има и лошковци, дето се лепят на задна броня и светкат, особено когато виждат, че няма къде да се телепортираш да им мине псевдо бегачката за 10хил. лева нов внос, че накладките и дисковете са им последна употреба и трябва да се пестят.
Много по-рядко ще видите селяния на пътя от човек със скъп автомобил. Защо ли? Защото си пазят имуществото, живота и имат достоинство. Със скъпа кола ще светкат, но няма да ви натискат, поне не и така брутално както ще ви натисне някой със псевдо бегачка.
Това е моя опит след няколко стотин хиляди километра по родните междуградски пътища.
И да, аз съм ЗА присветването като инструмент за предупреждение, но ПРОТИВ светкането като инструмент за притискане и имитиране на специален режим на движение.
-кара в лява лента при свободна дясна (да речем лоша настилка), но не си следи огледалата за по-бърз трафик
-да предупредиш че ще минеш с по-висока скорост, особено в случаите, когато са 2+ коли в дясна лента на разстояние, подсказващо че задния ще изпреварва
-профилактично, за да не се стряска човека, когато минаваш с висока скорост покрай него
-когато човека откровено блее, не си спазва лентата, не спазва дистанция или пък скоростта на трафика около него - тоест, когато някой е неадекватен на движението
Ясно е, че както има блейки, така има и лошковци, дето се лепят на задна броня и светкат, особено когато виждат, че няма къде да се телепортираш да им мине псевдо бегачката за 10хил. лева нов внос, че накладките и дисковете са им последна употреба и трябва да се пестят.
Много по-рядко ще видите селяния на пътя от човек със скъп автомобил. Защо ли? Защото си пазят имуществото, живота и имат достоинство. Със скъпа кола ще светкат, но няма да ви натискат, поне не и така брутално както ще ви натисне някой със псевдо бегачка.
Това е моя опит след няколко стотин хиляди километра по родните междуградски пътища.
И да, аз съм ЗА присветването като инструмент за предупреждение, но ПРОТИВ светкането като инструмент за притискане и имитиране на специален режим на движение.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Аз заради подобно светкане от 5 години някъде не съм стъпил на БМВ събота. На последния на който отивах съм с жената и кучето в колата. Т.е. караме с нормална скорост. Изпреварвам тирове някакви с нормална разика в скоростта и може би 130-40км.
Зад мен пристига е92 М3 с 200++ Имаше дълъг завой, и тоя се появи много бързо. И като се почна едно бясно мигане и светкане.. 10 премигвания в секунда примерно.
Президента на форума.. бърза за събора. Тогава ми изтриха темата в която се оплаках. Аз пък повече на събор не стъпих и така..
На мен ми се е случвало да присветвам. После осъзнах, че е глупаво. Сега ако застигна някой, който очевидно не ме е видял давам десен мигач и изчаквам. Обикновено в рамките на няколко секунди ме виждат.
Зад мен пристига е92 М3 с 200++ Имаше дълъг завой, и тоя се появи много бързо. И като се почна едно бясно мигане и светкане.. 10 премигвания в секунда примерно.
Президента на форума.. бърза за събора. Тогава ми изтриха темата в която се оплаках. Аз пък повече на събор не стъпих и така..

На мен ми се е случвало да присветвам. После осъзнах, че е глупаво. Сега ако застигна някой, който очевидно не ме е видял давам десен мигач и изчаквам. Обикновено в рамките на няколко секунди ме виждат.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
bum_bum написа:Зад мен пристига е92 М3 с 200++ Имаше дълъг завой, и тоя се появи много бързо. И като се почна едно бясно мигане и светкане.. 10 премигвания в секунда примерно.
Президента на форума.. бърза за събора. Тогава ми изтриха темата в която се оплаках. Аз пък повече на събор не стъпих и така..![]()
той за това вече не фигурира

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Хаос написа:Защо святкането се приема като поздрави към майката?
Един колега, който разсъждава и действа като мен, както описах.

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
bum_bum написа:5 години по-късно ли се получиха нещата чак
рано или късно на всеки "управник" му свършва мандата... важно е да се точи през това време...
по темата: винаги карам в лява лента, рядко святкам, а на мен не ми святкат, защото винаги се свивам (или давам газ

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
andy написа:Хаос написа:Защо святкането се приема като поздрави към майката?
Един колега, който разсъждава и действа като мен, както описах.
точно защото никой не разсъждава като колегата вече от 2 години се опитвам да карам само с ограничението извънграда или с около 120 по магистралата в дясна лента ... просто ми е писнало от изнервени бързаци и идиоти ... искам да си пътувам спокойно и да не ме трепят щото бързат ... е пак се намират дивечи
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Баси темата
Онзи светкал само когато.... Аве вкопчил си се във волана и переш с 200, кога виждаш ти, колко коли има в другите ленти с колко карат, кво си мисли тоя отпред и още незнам си кво. Светкате си щот сте прости 

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."