Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Re: Бързи въпроси и отговори
Чуваш актуатора на турботоsacrament написа:Въпрос!
Когато отключа колата започва някакъв шум все 1 някаква помпа и едно малко причукване като на метал. Също мисля че и СД-то прави звук все едно се опитва да изкара диск.
Спира за 2/3 минути и ако не съм запалил, отворя ли отново врата, багажник и пак започва. Нормално ли е ? Може ли това да ми хаби тока на акумулатора, защото си имам проблеми с него.
П.С- 2005 е90 320д с голямото нави съм и понякога ми засича за малко. Екрана не умира а просто забива и се оправя след секунди (различни интервали) Близост до Смолян/Пловдив някой майстор да го погледне.
П.П.С. Знам че има хиляди отговори на този въпрос, и то в тази тема, но се двуомя и да попитам отново. Да сменя ли маслото на автоматика и да го забравя или да го оставя така.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
motofan написа:Gqbriel написа:Ти гледай при монтажа да я вкарате докрай,че аз брах ядове..пс ако не си сменял масло,сега е момента,така или иначе махаш картера и филтъра на кутия и точиш 90%от маслото
Sent from my iPhone using Tapatalk
На бмв ще ми е за първи път. Не разбрах как ще източа 90% от маслото, при положение че торка ще остане пълен или казваш, че като сваля мехатроника и ще изтече още нещо ?
Днес ще поръчам филтъра, но офертата е само със 6 литра масло, което няма да стигне ако наистина източа 90%. При мен имам някакъв Ravenol ATF , ако не стигне ZF ското масло ще долея от него, мисля че няма да е проблем.
Предполагам трябва да внимавам с буксата(номер 1)?
Тук си прав,малко те подведох с процентите,но 7лтр ще източиш ако сваляш и мехатроника.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- sacrament
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е90 320д
dextuar написа:Чуваш актуатора на турботоsacrament написа:Въпрос!
Когато отключа колата започва някакъв шум все 1 някаква помпа и едно малко причукване като на метал. Също мисля че и СД-то прави звук все едно се опитва да изкара диск.
Спира за 2/3 минути и ако не съм запалил, отворя ли отново врата, багажник и пак започва. Нормално ли е ? Може ли това да ми хаби тока на акумулатора, защото си имам проблеми с него.
П.С- 2005 е90 320д с голямото нави съм и понякога ми засича за малко. Екрана не умира а просто забива и се оправя след секунди (различни интервали) Близост до Смолян/Пловдив някой майстор да го погледне.
П.П.С. Знам че има хиляди отговори на този въпрос, и то в тази тема, но се двуомя и да попитам отново. Да сменя ли маслото на автоматика и да го забравя или да го оставя така.
Нормално е тогава нали. Да не се шашкам и да търся проблеми, които ги няма. Нали това не би ми изхабило акумулатора и просто да го сменя и да не се притеснявам повече
- Plamenv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330xd e90
- Мечтае да кара: John Deere
Колеги чел съм че на нашите коли маслото се проверява на загрял двигател, така ли е по принцип? Питам защото преди 2 3 дена си смених маслото и съм налял 8л( 3.0д), а тая сутрин го проверих на пръчката и нее до максимума, а някъде по средата.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Plamenv написа:Колеги чел съм че на нашите коли маслото се проверява на загрял двигател, така ли е по принцип? Питам защото преди 2 3 дена си смених маслото и съм налял 8л( 3.0д), а тая сутрин го проверих на пръчката и нее до максимума, а някъде по средата.
Ма всяка кола трянва да се мери на загрял мотор,после се оставя за няколко минути данизстиме и мериш..тя ме събираше ли 7.5?
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Колеги, днес се появи това скърцане. Някакви идеи как да го премахна?
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Виж да не си счупил пружина или нещо такова..
- Plamenv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330xd e90
- Мечтае да кара: John Deere
мен това ме притесни сега, да не съм налял половин литър повече.. ако е така да точа ли малкоGqbriel написа:Plamenv написа:Колеги чел съм че на нашите коли маслото се проверява на загрял двигател, така ли е по принцип? Питам защото преди 2 3 дена си смених маслото и съм налял 8л( 3.0д), а тая сутрин го проверих на пръчката и нее до максимума, а някъде по средата.
Ма всяка кола трянва да се мери на загрял мотор,после се оставя за няколко минути данизстиме и мериш..тя ме събираше ли 7.5?

Спокойно, и аз налях 8л. Вече 15к няма грижи.
Изпратено от моят SM-G900F с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят SM-G900F с помощта на Tapatalk
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Казаха ми да чакам лятото и че било от студа- има ли такъв шанс или да ходя направо на майстор? Не съм влизал в дупки и онзи ден не е скърцала като я карах за последно.Gqbriel написа:Виж да не си счупил пружина или нещо такова..
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Моля те не слушай такива съвети...просто отиди да я прегледат,пролетта какво значи да караш така 2-3 месеца ?
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
Доста е силничко, но принципно такъв звук могат и тампони(на носачите например) да издават....също амортесьори.
Ако пружината е здрава и не е от амортесьорите, аз бих пръснал тампоните на носачите с един силоконов спрей...ако спре или намалее да скърца, знаеш къде е.
Ако пружината е здрава и не е от амортесьорите, аз бих пръснал тампоните на носачите с един силоконов спрей...ако спре или намалее да скърца, знаеш къде е.
dextuar написа:Колеги, днес се появи това скърцане. Някакви идеи как да го премахна?
Абсолютно същия проблем и при мен.
Смея да твърдя, че ходовата ми част е напълно изрядна.
Най - странното, е че не се появи с началото на застудяването, а от няколко дни.
Аз лично си мисля за гумените подложки на пружините, другият вариант е някъде да е влязло вода, която в последствие е замръзнала.
По всяка вероятност утре ще отида да я прегледат и ще споделя, ако открием причината.
Изпратено от моят SM-A310F с помощта на Tapatalk
Последна промяна Buliviv на 29 Яну 2017, 18:57, променена общо 1 път
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Бързи въпроси и отговори
И при мен така, от 2 дни някъде, преди това го нямаше. Ще се радвам да споделиш след товаBuliviv написа:dextuar написа:Колеги, днес се появи това скърцане. Някакви идеи как да го премахна?
Абсолютно същия проблем и при мен.
Смея да твърдя, че ходовата ми част е напълно изрядна.
Най - странното, е че не се появи с началото на застудяването, а от няколко дни.
Аз лично си мисля за гумените подложки на пружините, другият вариант е някъде да е влязло вода, която последствие е замръзнала.
По всяка вероятност утре ще отида да я прегледат и ще споделя, ако открием причината.Gqbriel написа:Виж да не си счупил пружина или нещо такова..
Sent from my iPhone using TapatalkPlamenv написа:мен това ме притесни сега, да не съм налял половин литър повече.. ако е така да точа ли малкоGqbriel написа:Plamenv написа:Колеги чел съм че на нашите коли маслото се проверява на загрял двигател, така ли е по принцип? Питам защото преди 2 3 дена си смених маслото и съм налял 8л( 3.0д), а тая сутрин го проверих на пръчката и нее до максимума, а някъде по средата.
Sent from my iPhone using Tapatalk![]()

Колега, а имаш ли спомен дърпал ли си ръчната за по - големи периоди, като е престоявала колата?
В смисъл точно преди да започне въпросното скърцане.
В смисъл точно преди да започне въпросното скърцане.