Бързи въпроси и отговори

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от Dextuar » 28 Яну 2017, 10:13

sacrament написа:Въпрос!
Когато отключа колата започва някакъв шум все 1 някаква помпа и едно малко причукване като на метал. Също мисля че и СД-то прави звук все едно се опитва да изкара диск.
Спира за 2/3 минути и ако не съм запалил, отворя ли отново врата, багажник и пак започва. Нормално ли е ? Може ли това да ми хаби тока на акумулатора, защото си имам проблеми с него.

П.С- 2005 е90 320д с голямото нави съм и понякога ми засича за малко. Екрана не умира а просто забива и се оправя след секунди (различни интервали) Близост до Смолян/Пловдив някой майстор да го погледне.

П.П.С. Знам че има хиляди отговори на този въпрос, и то в тази тема, но се двуомя и да попитам отново. Да сменя ли маслото на автоматика и да го забравя или да го оставя така.
Чуваш актуатора на турбото

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 28 Яну 2017, 11:30

motofan написа:
Gqbriel написа:Ти гледай при монтажа да я вкарате докрай,че аз брах ядове..пс ако не си сменял масло,сега е момента,така или иначе махаш картера и филтъра на кутия и точиш 90%от маслото

Sent from my iPhone using Tapatalk

На бмв ще ми е за първи път. Не разбрах как ще източа 90% от маслото, при положение че торка ще остане пълен или казваш, че като сваля мехатроника и ще изтече още нещо ?
Днес ще поръчам филтъра, но офертата е само със 6 литра масло, което няма да стигне ако наистина източа 90%. При мен имам някакъв Ravenol ATF , ако не стигне ZF ското масло ще долея от него, мисля че няма да е проблем.
Предполагам трябва да внимавам с буксата(номер 1)?

Тук си прав,малко те подведох с процентите,но 7лтр ще източиш ако сваляш и мехатроника.

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е90 320д

Мнение от sacrament » 28 Яну 2017, 12:04

dextuar написа:
sacrament написа:Въпрос!
Когато отключа колата започва някакъв шум все 1 някаква помпа и едно малко причукване като на метал. Също мисля че и СД-то прави звук все едно се опитва да изкара диск.
Спира за 2/3 минути и ако не съм запалил, отворя ли отново врата, багажник и пак започва. Нормално ли е ? Може ли това да ми хаби тока на акумулатора, защото си имам проблеми с него.

П.С- 2005 е90 320д с голямото нави съм и понякога ми засича за малко. Екрана не умира а просто забива и се оправя след секунди (различни интервали) Близост до Смолян/Пловдив някой майстор да го погледне.

П.П.С. Знам че има хиляди отговори на този въпрос, и то в тази тема, но се двуомя и да попитам отново. Да сменя ли маслото на автоматика и да го забравя или да го оставя така.
Чуваш актуатора на турбото

Нормално е тогава нали. Да не се шашкам и да търся проблеми, които ги няма. Нали това не би ми изхабило акумулатора и просто да го сменя и да не се притеснявам повече

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330xd e90
Мечтае да кара: John Deere

Мнение от Plamenv » 28 Яну 2017, 17:44

Колеги чел съм че на нашите коли маслото се проверява на загрял двигател, така ли е по принцип? Питам защото преди 2 3 дена си смених маслото и съм налял 8л( 3.0д), а тая сутрин го проверих на пръчката и нее до максимума, а някъде по средата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 28 Яну 2017, 18:15

Plamenv написа:Колеги чел съм че на нашите коли маслото се проверява на загрял двигател, така ли е по принцип? Питам защото преди 2 3 дена си смених маслото и съм налял 8л( 3.0д), а тая сутрин го проверих на пръчката и нее до максимума, а някъде по средата.

Ма всяка кола трянва да се мери на загрял мотор,после се оставя за няколко минути данизстиме и мериш..тя ме събираше ли 7.5?

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 28 Яну 2017, 18:27

Колеги, днес се появи това скърцане. Някакви идеи как да го премахна?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 28 Яну 2017, 19:29

Виж да не си счупил пружина или нещо такова..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330xd e90
Мечтае да кара: John Deere

Мнение от Plamenv » 28 Яну 2017, 19:45

Gqbriel написа:
Plamenv написа:Колеги чел съм че на нашите коли маслото се проверява на загрял двигател, така ли е по принцип? Питам защото преди 2 3 дена си смених маслото и съм налял 8л( 3.0д), а тая сутрин го проверих на пръчката и нее до максимума, а някъде по средата.

Ма всяка кола трянва да се мери на загрял мотор,после се оставя за няколко минути данизстиме и мериш..тя ме събираше ли 7.5?

мен това ме притесни сега, да не съм налял половин литър повече.. ако е така да точа ли малко :oops: :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d 2008

Мнение от motofan » 28 Яну 2017, 19:46

Спокойно, и аз налях 8л. Вече 15к няма грижи.

Изпратено от моят SM-G900F с помощта на Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 28 Яну 2017, 21:45

Gqbriel написа:Виж да не си счупил пружина или нещо такова..

Казаха ми да чакам лятото и че било от студа- има ли такъв шанс или да ходя направо на майстор? Не съм влизал в дупки и онзи ден не е скърцала като я карах за последно.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 28 Яну 2017, 22:03

Моля те не слушай такива съвети...просто отиди да я прегледат,пролетта какво значи да караш така 2-3 месеца ?

ентусиаст
Аватар
Кара: 2015 F31 LCI 320dA

Мнение от Satanism » 28 Яну 2017, 22:54

Доста е силничко, но принципно такъв звук могат и тампони(на носачите например) да издават....също амортесьори.
Ако пружината е здрава и не е от амортесьорите, аз бих пръснал тампоните на носачите с един силоконов спрей...ако спре или намалее да скърца, знаеш къде е.

Потребител
Аватар

Мнение от Buliviv » 29 Яну 2017, 18:54

dextuar написа:Колеги, днес се появи това скърцане. Някакви идеи как да го премахна?

Абсолютно същия проблем и при мен.
Смея да твърдя, че ходовата ми част е напълно изрядна.
Най - странното, е че не се появи с началото на застудяването, а от няколко дни.
Аз лично си мисля за гумените подложки на пружините, другият вариант е някъде да е влязло вода, която в последствие е замръзнала.
По всяка вероятност утре ще отида да я прегледат и ще споделя, ако открием причината.

Изпратено от моят SM-A310F с помощта на Tapatalk
Последна промяна Buliviv на 29 Яну 2017, 18:57, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Бързи въпроси и отговори

Мнение от Dextuar » 29 Яну 2017, 18:57

Buliviv написа:
dextuar написа:Колеги, днес се появи това скърцане. Някакви идеи как да го премахна?

Абсолютно същия проблем и при мен.
Смея да твърдя, че ходовата ми част е напълно изрядна.
Най - странното, е че не се появи с началото на застудяването, а от няколко дни.
Аз лично си мисля за гумените подложки на пружините, другият вариант е някъде да е влязло вода, която последствие е замръзнала.
По всяка вероятност утре ще отида да я прегледат и ще споделя, ако открием причината.

Gqbriel написа:Виж да не си счупил пружина или нещо такова..

Plamenv написа:
Gqbriel написа:

мен това ме притесни сега, да не съм налял половин литър повече.. ако е така да точа ли малко :oops: :D

И при мен така, от 2 дни някъде, преди това го нямаше. Ще се радвам да споделиш след това :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от Buliviv » 29 Яну 2017, 19:35

Колега, а имаш ли спомен дърпал ли си ръчната за по - големи периоди, като е престоявала колата?
В смисъл точно преди да започне въпросното скърцане.

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93