ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d facelift

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от acidburn-525tds » 17 Дек 2016, 18:02

killvanrea написа:Здравейте, счупи ми се дръжката на пасажерската врата, Е36 купе 93г. Въпроса ми е еднакви ли са дръжките от седан, купе, кабрио или трябва да си търся само за купе ?
Изображение

Според реалоем са еднакви
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=41_1062
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=41_1061

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 19 Дек 2016, 21:16

Един ПРЕАТЕл и той с ис-ка и той с М44 сутрин от както си е около и под нулата пали от втория път. Слага ключа завърта и колата върти, върти пали 2-3 цилиндъра мъчи се с две думи. Връща ключа върти го пак и пали от четвърт оборот. При първото палене може да си върти до безкрай и не знам дали ще му запали. Врътне ли втори път пали веднага. Прави го само напълно изстинала. След това през деня пали от раз :paranoid: Много странно, други аномалии няма, само дето сутрин трябва да пали от втория път :conf:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318is '97 M44B19
Мечтае да кара: Е30

Мнение от Missing » 27 Дек 2016, 10:14

^
И моя кош ги прави тия номера. Само сутрин, на първо палене и при температури под 10 градуса.
Пали на 1-2 цилиндъра, тресе, мъчи се, гасне. При второто палене никви проблеми... Грешки няма... :) Аз зимата не я карам та не ми пречи, ама бих го оправил тва като я припалвам да не ме дразни :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k.milanov » 27 Дек 2016, 12:36

то докато някой отговори и моята почна да го прави :mhihi: :lalala: :kuku: Продължаваме напред

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW E36 318tds Touring
Мечтае да кара: BMW E26
Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци

Мнение от raptorxbg » 28 Дек 2016, 8:39

Имам проблеми с показанията на температурата на малкия борд. В последно време като дам на контакт и показва реална външна температура, например -3 градуса. Паля колата и потеглям и температурата започва рязко да пада и стига до -36 градуса, след което постепенно започва да се покачва докато достигне отново до -3. Спирам колата на място и я оставям да работи и тепературата пак отива на -36. Колата е преди фейслифта, но я купих с броня от фейслифт, поради което не мога да монтирам въздуховода в който стои датчика, защото закрепването е различно и за това датчика е закрепен "временно" със свинска опашка зад бронята :mhihi: . Питането ми е възможно ли е виското (което върти постоянно, независимо от температурите) да прави допълнително течение и да пада температурата и също така как да проверя датчика и борда дали работят както трябва?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k.milanov » 28 Дек 2016, 11:16

Най - лесно ще е с друг датчик за пробата или просто с един термо резистор мисля че беше 3,7 килоома за 50 стотинки. Аз съм с такъв и си работи отлично и точно, вече 2 години не съм го пипал, а не да храна джамбазите по 15лв за датчик на 15 години.
Щом стига точно до -36, което май беше показанието когато ти замине или изчезне датчика, според мен нещо той се е бъгнал. :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 31 Дек 2016, 11:45

-37 показваше моя когато го нямаше датчика.
Датчика се слага на място където се обдухва постоянно,затова трябва да е на въздуховода.
Но според мен датчика ти е за смяна.
Сега и аз да попитам,към колегите с климатроника с врътките,когато натиснете копчето за циркулация на въздуха вътре в купето тръгва ли ви компресора?
:driving: :dunno: :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 03 Яну 2017, 17:02

k.milanov написа:то докато някой отговори и моята почна да го прави :mhihi: :lalala: :kuku: Продължаваме напред

И мойта правеше така, смених мястото на зареждане с гориво и почна да си пали от ряз :), иди го разбери.
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RageBg » 04 Яну 2017, 16:17

Колеги знам, че лятото е далече, но все пак имам проблем с климатроника( с дигиталното управление 318TDS).
Та като е в обороти колата и се движи работи перката на климатроника, когато е в "idle" на место спира да върти перката и не духа студено.Щях да я карам на електричар, но времето си мина и дойде зимата и в момента няма много нужда :mhihi: . Някакви едеи?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325TDS

Мнение от wan0s » 07 Яну 2017, 22:46

Две питанки.
Нагревателите на задното не бачкат. Наскоро го забелязах това, но чак сега се сетих да потърся, но за съжаления намерих информация само за е46 и е34. Утре ще проверя бушоните, но къде да намеря релето на нагревателя?

Бордът се разболя. До -2-3 градуса си работеше. Падат градусите по-сериозно, замръзва за седмица, после и не включва. Не мога да цъкам копчетата, при изваждане на акумулатора, всичко се оправя, докато не усети студа отново.
Изображение
Изображение - Signup and earn! :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от maxoyn » 09 Яну 2017, 17:58

Някой знае ли с какъв капацитет са акумулаторите по книжка за 316i (M43B16) и 323ti (M52B25)?
Според bmwfans ми излизат еднакви, но просто ме съмнява.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e61 530D 231hP

Мнение от Flymen » 10 Яну 2017, 16:03

maxoyn написа:Някой знае ли с какъв капацитет са акумулаторите по книжка за 316i (M43B16) и 323ti (M52B25)?
Според bmwfans ми излизат еднакви, но просто ме съмнява.

46Ah за 16-ката и 65Ah за 323-ката според Аутодата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 13 Яну 2017, 15:11

Колеги, нормално ли е клапана на филтърните газове да се пълни с течност подобна на масло, но с цвят на боза? Говорим за клапан на има няма 1 месец..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 16 Яну 2017, 16:08

ylaine написа:Колеги, нормално ли е клапана на филтърните газове да се пълни с течност подобна на масло, но с цвят на боза? Говорим за клапан на има няма 1 месец..

Ако целия е в боза е лошо. Отвори си капачката на маслото и виж дали не е същото вътре. Дръпни щеката и погледни за същото. Ако и там е само боза - 99.9% гарнитура глава.

НО !

Ако само по щуцерите на клапана е тая боза и само леко по капачката на маслото - това е конденз и е нормално :yes:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 18 Яну 2017, 14:10

Маслото е добре, като изключим че губи адски много..

ПредишнаСледваща

Назад към E36