ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- acidburn-525tds
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d facelift
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
killvanrea написа:Здравейте, счупи ми се дръжката на пасажерската врата, Е36 купе 93г. Въпроса ми е еднакви ли са дръжките от седан, купе, кабрио или трябва да си търся само за купе ?
Според реалоем са еднакви
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=41_1062
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=41_1061
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Един ПРЕАТЕл и той с ис-ка и той с М44 сутрин от както си е около и под нулата пали от втория път. Слага ключа завърта и колата върти, върти пали 2-3 цилиндъра мъчи се с две думи. Връща ключа върти го пак и пали от четвърт оборот. При първото палене може да си върти до безкрай и не знам дали ще му запали. Врътне ли втори път пали веднага. Прави го само напълно изстинала. След това през деня пали от раз
Много странно, други аномалии няма, само дето сутрин трябва да пали от втория път 

- Missing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 318is '97 M44B19
- Мечтае да кара: Е30
^
И моя кош ги прави тия номера. Само сутрин, на първо палене и при температури под 10 градуса.
Пали на 1-2 цилиндъра, тресе, мъчи се, гасне. При второто палене никви проблеми... Грешки няма...
Аз зимата не я карам та не ми пречи, ама бих го оправил тва като я припалвам да не ме дразни 
И моя кош ги прави тия номера. Само сутрин, на първо палене и при температури под 10 градуса.
Пали на 1-2 цилиндъра, тресе, мъчи се, гасне. При второто палене никви проблеми... Грешки няма...

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
то докато някой отговори и моята почна да го прави
Продължаваме напред

- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
Имам проблеми с показанията на температурата на малкия борд. В последно време като дам на контакт и показва реална външна температура, например -3 градуса. Паля колата и потеглям и температурата започва рязко да пада и стига до -36 градуса, след което постепенно започва да се покачва докато достигне отново до -3. Спирам колата на място и я оставям да работи и тепературата пак отива на -36. Колата е преди фейслифта, но я купих с броня от фейслифт, поради което не мога да монтирам въздуховода в който стои датчика, защото закрепването е различно и за това датчика е закрепен "временно" със свинска опашка зад бронята
. Питането ми е възможно ли е виското (което върти постоянно, независимо от температурите) да прави допълнително течение и да пада температурата и също така как да проверя датчика и борда дали работят както трябва?

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
Най - лесно ще е с друг датчик за пробата или просто с един термо резистор мисля че беше 3,7 килоома за 50 стотинки. Аз съм с такъв и си работи отлично и точно, вече 2 години не съм го пипал, а не да храна джамбазите по 15лв за датчик на 15 години.
Щом стига точно до -36, което май беше показанието когато ти замине или изчезне датчика, според мен нещо той се е бъгнал.
Щом стига точно до -36, което май беше показанието когато ти замине или изчезне датчика, според мен нещо той се е бъгнал.

- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
-37 показваше моя когато го нямаше датчика.
Датчика се слага на място където се обдухва постоянно,затова трябва да е на въздуховода.
Но според мен датчика ти е за смяна.
Сега и аз да попитам,към колегите с климатроника с врътките,когато натиснете копчето за циркулация на въздуха вътре в купето тръгва ли ви компресора?
Датчика се слага на място където се обдухва постоянно,затова трябва да е на въздуховода.
Но според мен датчика ти е за смяна.
Сега и аз да попитам,към колегите с климатроника с врътките,когато натиснете копчето за циркулация на въздуха вътре в купето тръгва ли ви компресора?

- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
k.milanov написа:то докато някой отговори и моята почна да го прави![]()
![]()
Продължаваме напред
И мойта правеше така, смених мястото на зареждане с гориво и почна да си пали от ряз

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
Колеги знам, че лятото е далече, но все пак имам проблем с климатроника( с дигиталното управление 318TDS).
Та като е в обороти колата и се движи работи перката на климатроника, когато е в "idle" на место спира да върти перката и не духа студено.Щях да я карам на електричар, но времето си мина и дойде зимата и в момента няма много нужда
. Някакви едеи?
Та като е в обороти колата и се движи работи перката на климатроника, когато е в "idle" на место спира да върти перката и не духа студено.Щях да я карам на електричар, но времето си мина и дойде зимата и в момента няма много нужда

Две питанки.
Нагревателите на задното не бачкат. Наскоро го забелязах това, но чак сега се сетих да потърся, но за съжаления намерих информация само за е46 и е34. Утре ще проверя бушоните, но къде да намеря релето на нагревателя?
Бордът се разболя. До -2-3 градуса си работеше. Падат градусите по-сериозно, замръзва за седмица, после и не включва. Не мога да цъкам копчетата, при изваждане на акумулатора, всичко се оправя, докато не усети студа отново.
Нагревателите на задното не бачкат. Наскоро го забелязах това, но чак сега се сетих да потърся, но за съжаления намерих информация само за е46 и е34. Утре ще проверя бушоните, но къде да намеря релето на нагревателя?
Бордът се разболя. До -2-3 градуса си работеше. Падат градусите по-сериозно, замръзва за седмица, после и не включва. Не мога да цъкам копчетата, при изваждане на акумулатора, всичко се оправя, докато не усети студа отново.
Някой знае ли с какъв капацитет са акумулаторите по книжка за 316i (M43B16) и 323ti (M52B25)?
Според bmwfans ми излизат еднакви, но просто ме съмнява.
- Flymen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e61 530D 231hP
maxoyn написа:Някой знае ли с какъв капацитет са акумулаторите по книжка за 316i (M43B16) и 323ti (M52B25)?
46Ah за 16-ката и 65Ah за 323-ката според Аутодата.
- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
Колеги, нормално ли е клапана на филтърните газове да се пълни с течност подобна на масло, но с цвят на боза? Говорим за клапан на има няма 1 месец..
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
ylaine написа:Колеги, нормално ли е клапана на филтърните газове да се пълни с течност подобна на масло, но с цвят на боза? Говорим за клапан на има няма 1 месец..
Ако целия е в боза е лошо. Отвори си капачката на маслото и виж дали не е същото вътре. Дръпни щеката и погледни за същото. Ако и там е само боза - 99.9% гарнитура глава.
НО !
Ако само по щуцерите на клапана е тая боза и само леко по капачката на маслото - това е конденз и е нормално

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
Маслото е добре, като изключим че губи адски много..