Бързи въпроси и отговори

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от (h)aman » 01 Дек 2016, 22:26

dextuar написа:
expl0de написа:Аз наскоро сваляг еърбега, за да диагностицирам едно скърцане във волана и забравих да го вържа преди да запаля. После като го монтирах изтрих грешките с инпа/карли и готово.

Я кажи за скърцането, че и при мен от време на време се получава, особено като е по-студено

То има ли Е90 с нескърцащ волан зимата? :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 320i 150 hp 2007 г.
Мечтае да кара: НЛО

Мнение от nasopraso » 01 Дек 2016, 22:37

Някой знае ли къде може да се видят в интернет актуалните кампании на БМВ? Имам предвид кампаниите за подмяна на някоя фабрична част която смятат че е дефектна или нещо от този род
Всички удоволствия са описани в НК!

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Бързи въпроси и отговори

Мнение от Dextuar » 01 Дек 2016, 22:48

(h)aman написа:
dextuar написа:
expl0de написа:Аз наскоро сваляг еърбега, за да диагностицирам едно скърцане във волана и забравих да го вържа преди да запаля. После като го монтирах изтрих грешките с инпа/карли и готово.

Я кажи за скърцането, че и при мен от време на време се получава, особено като е по-студено

Миналата зима не ми е скърцало, лятото веднъж и сега от около месец зачести

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Мнение от (h)aman » 01 Дек 2016, 23:23

Моята откакто паднаха температурите почна леко да се чува. На предната Е90 и лятото пак скърцаше. В е60 форума имат доста дълга тема с подобен проблем. При мен не се чува много и не му обръщам внимание.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 163PS 160,8кс 2006
Мечтае да кара: Ф10

Мнение от kvasilev76 » 02 Дек 2016, 8:09

Колеги,светна ми лампата с доларите през аспуха с дата 12/12/2016.Ресетнах я с дата за след 2г.Нещо друго трябва ли да направя?

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 02 Дек 2016, 9:27

kvasilev76 написа:Колеги,светна ми лампата с доларите през аспуха с дата 12/12/2016.Ресетнах я с дата за след 2г.Нещо друго трябва ли да направя?

Не.

Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 02 Дек 2016, 9:28

(h)aman написа:
dextuar написа:

То има ли Е90 с нескърцащ волан зимата?

Има разбира се, моята никога не е скърцала :D

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 163PS 160,8кс 2006
Мечтае да кара: Ф10

Мнение от kvasilev76 » 02 Дек 2016, 9:36

vld написа:
kvasilev76 написа:Колеги,светна ми лампата с доларите през аспуха с дата 12/12/2016.Ресетнах я с дата за след 2г.Нещо друго трябва ли да направя?

Не.

:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 02 Дек 2016, 9:41

vld написа:
(h)aman написа:
dextuar написа:

То има ли Е90 с нескърцащ волан зимата?

Има разбира се, моята никога не е скърцала [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND SMILING EYES]

И моята за момента или аз не разбирам какво скърцане търсим, но волана е идеално тих. Има доста места, в които може да влезе прах - пробвали ли сте да го чистите ?

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 02 Дек 2016, 9:44

На по старите имаше едни пластмасови втулки около пръта в горната част, и там се получаваше скърцане като се поизносят, на е 90 не съм го разглобява все още и незнам дали е същото. Може да се провери.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e92, f30
Мечтае да кара: M4

Мнение от expl0de » 02 Дек 2016, 9:58

sd9648-bmw-32106777459-e90-e92-e93-hydro-steering-rack-and-pinion-oem-335i-330i-328i-325i-2.jpeg
(h)aman написа:
dextuar написа:

Има вече, моята, ма да видим до кога. :D
При мен беше едно скърцане като от гума и се усещаше вибрация в самия волан. Напразно разглобявах в купето, не беше от него, ами долу на рейката, където влиза коляновия накрайник, има една предпазна гума. Напръсках я с литиева грес яко и вече не ми скърца и не вибрира изобщо. А интересното е, че звука го чувах точно от волана, все едно идва от пластмасите с лостчетата. Също като покарам един курс извънградско изчезваше(явно двигателят е стоплял там). Има и други места, но препоръчвам отдолу да се започне на един канал като най-лесно. Може да е от един гумен маншон, който уплътнява където минава пръта на волана през купето. Той има 2 пластмасови пръстена от външната и от вътрешната страна и трябва да се измткне, за да се смажат и двата, но после слагането е почти невъзможно(аз 2 дена се мъчих). И последното място е тази пластмаса с мигачите и другата с лентовия кабел, които също могат да се разглобят и гресират при нужда.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 02 Дек 2016, 10:25

Скърцат от маншона на купето,малко е мъка да се стигне,но слагает морска грес или нещо подобно и о чудо..моя проскърца миналата зима и ме издразни на 2я път и това му беше последния :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330xd e90
Мечтае да кара: John Deere

Мнение от Plamenv » 04 Дек 2016, 19:47

Колеги днес ми се прецака механизма на заключването на предна дясна врата. Когато купих колата имаше проблем с него. Когато заключвах колата, механизма във вратата прещракваше нещо и не заключваше въпросната врата, а останали 3 се заключваха нормално. Тогава разглобихме вратата и свалихме механизма и остановихме, че нещо е презастъпило едни червячета ( нещо като зъбчатки нз как точно се казват) и ги напаснахме. Машинката заработи нормално тогава и си сглобихме вратата. Работеше перфектно до сега. Днес опитах да заключа и стана същата работа.. прещрака в предна дясна и не я заключи( останалите 3 заключиха).. после отключих и стана още по голям проблем. Колата заключи само шофьорската врата, а останалите 3 не (даже няма онова прещракване), а когато опитам да отключа се едно не ми работи копчето на ключа и се налага ръчно да си отключа вратата. Сега съм заключил всички врати и не ги отварям, и си работя само с шофьорската ръчно. Въпроса ми е ако проблемната машинка на предна дясна запече по стабилно, може ли да блокира останалите 3 без шофьорската и защо мога да заключа с копчето на ключа и после не мога да отключа пак с копчето, а трябва с металния ключ ръчно?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330xd e90
Мечтае да кара: John Deere

Мнение от Plamenv » 04 Дек 2016, 21:40

Тъй като днес си заключих всички врати от вътре и се надявах че като влезна от шофьорската ще мога да ги отключа от вътре с дръжката ама неее.. нито една врата освен шофьорската не може да се отключи отвътре с дръжката.

Потребител
Аватар

Мнение от eddieto_m » 05 Дек 2016, 2:08

Вече има седмица и се чува звук от ролките или шайбите на 320D E91 2006г.163КС.Разбрах откъде е като пръснах с течна грес на Факом върху шайбата на водната помпа.Шумът спира за 5-10 мин. и започва отново.От всички коли тази ми е най-скъпата която съм имал и трябва да я правя във Франция,където услугите са доста солени.
Не разбирам и затова питам,освен помпата,трябва ли да сменя и пистовия ремък,и антифриза?Искам да знам,че в петък имам час в сервиз,където ми определиха труд за 130€ при положение,че частите са от мен.Трудно се намират сервизи ако те не се занимават с доставката на частите,но при това положение частта е много,много скъпа.А в моя случай само за водната помпа разликата е почти 3 пъти.В сайт като oscaro.com намирам от 54 до 70€ с безплатна доставка за 48ч.,а сервизи ми предлагат от 148€ нагоре.
До колкото знам двигателя ми е М47 и важни ли са другите букви след 7-мицата?

Изпратено от моят ALE-L21 с помощта на Tapatalk

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93