Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Tsapo
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW G32 LCI "22
- Детайли за колата: BMW G32 LCI "22
Re: Бързи въпроси и отговори
Никакви специални инструменти не ти трябват. Развиваш гайката и дърпаш. Понякога излиза малко трудно рамото, но не е невъзможно. Аз лично го извадих първия път със скоба за лагери, мързеше ме да се напъвам да дърпам 

- hpnotic2
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw 320d e90
- Мечтае да кара: m5
Tsapo написа:Никакви специални инструменти не ти трябват. Развиваш гайката и дърпаш. Понякога излиза малко трудно рамото, но не е невъзможно. Аз лично го извадих първия път със скоба за лагери, мързеше ме да се напъвам да дърпам
Снощи много дърпах ама не иска и не иска и после като видях този DIY и реших, че няма да стане с просто дърпане , та затова писах в темата

Колеги, как мога да провера турбо пътищата ? Или ако някой знае във Варна къде имат пушек машина с която могат да ги проверят? Имам едно свирене и ми се струва, че е от маркуча към кулера, който е омазнен, също така турбото не надува колкото трябва - при искано 1.5 надува 1.2-1.3. Възможно ли е поради това, че не надува колкото трябва, колата да пуши много и това да ми задръства ДПФ-а ? Защото като регенерира падат стойностите, но после много бързо пак се задръства и се чудя дали от ДПФ-а не надува турбото или от турбото се задръства ДПФ-а

- Tsapo
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW G32 LCI "22
- Детайли за колата: BMW G32 LCI "22
hpnotic2 написа:Tsapo написа:Никакви специални инструменти не ти трябват. Развиваш гайката и дърпаш. Понякога излиза малко трудно рамото, но не е невъзможно. Аз лично го извадих първия път със скоба за лагери, мързеше ме да се напъвам да дърпам
Снощи много дърпах ама не иска и не иска и после като видях този DIY и реших, че няма да стане с просто дърпане , та затова писах в темата
Вземи скоба за лагери, става без усилия с нея.
- Plamenv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330xd e90
- Мечтае да кара: John Deere
Колеги доста четох за проблеми с веригите при 3д е60, но за е90 нищо не видях. В е90пост четох че тия двигатели са доста здрави и не пише за вериги освен при 2.0д. При нашите тройки има ли го тоя проблем и има ли колеги с 3д 231 коня сменяли тия вериги, ако има какви са и били впечатленията от състоянието на частите? На скоро чух за едно момче което е правило двигател заради скъсани вериги, но изобщо не знам каква е предисторията на тая кола и ми стана интересно..330хд 231коня е неговата.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Plamenv написа:Колеги доста четох за проблеми с веригите при 3д е60, но за е90 нищо не видях. В е90пост четох че тия двигатели са доста здрави и не пише за вериги освен при 2.0д. При нашите тройки има ли го тоя проблем и има ли колеги с 3д 231 коня сменяли тия вериги, ако има какви са и били впечатленията от състоянието на частите? На скоро чух за едно момче което е правило двигател заради скъсани вериги, но изобщо не знам каква е предисторията на тая кола и ми стана интересно..330хд 231коня е неговата.
Веригата не е проблем, а консуматив, който като минеш 250-300 е хубаво да се смени при 3.0д при м47 кара повече
- daniel_e30
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 03' e46 330d
- Мечтае да кара: Bmw E34 M5
- Детайли за колата: Италиански ковчег, на пътя към възкресението си.
- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
daniel_e30 написа:Колеги, задна М броня от е90 седан ще стане ли на е91 комби ?
Не

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- kvasilev76
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 163PS 160,8кс 2006
- Мечтае да кара: Ф10
Колеги,има ли възможност да се включи USB адаптор към профешънал СД?Имам в предвид такова като от линка https://www.amazon.it/Interruttore-Adat ... ds=bmw+usb
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
kvasilev76 написа:Колеги,има ли възможност да се включи USB адаптор към профешънал СД?Имам в предвид такова като от линка https://www.amazon.it/Interruttore-Adat ... ds=bmw+usb
Няма как да стане с кабели само, трябва модул и кодиране. Освен ако плеъра не е след 2010 от тези с USB и Bluetooth.
Колеги трябва ми оригинална джанта задна стил М194 или някъде да могат да поправят джанти.
предложете за Пловдив някой колега за диагностика на една е90 320 дизел че съм я харесал да я погледнем ? мерси
Здравейте колеги,
Кажете към кой да се обърна в София да ми програмира ALC(AFS) модула за завиване на фаровете.
Кажете към кой да се обърна в София да ми програмира ALC(AFS) модула за завиване на фаровете.

моно карс брезовско шосе след прелеза в ляво и първата в дясно на 20м в дясноg0shh написа:предложете за Пловдив някой колега за диагностика на една е90 320 дизел че съм я харесал да я погледнем ? мерси
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
worst написа:Здравейте колеги,
колега, сменял ли си го, че има нужда от програмиране? питам от любопитство. мерси!
"Чемодан, вокзал, Москва"