Въпрос за свинско,винско и др.подобни

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 145
Регистриран на: 10.08.2009
Пол: Мъж
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от Stoqnov_1979 » 02 Апр 2016, 17:24

Я да питам аз майсторите на мезетата :mhihi: Остана ми малко сланинка непродадена, и сега се чудя как да я съхраня,защото времето вече се стопля! Единствено фризера ли е решението,че там пък мястото е кът :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 12076
Регистриран на: 22.07.2003
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: турбо бмв

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от bum_bum » 02 Апр 2016, 17:37

Зависи на какво казваш "малко", но и в хладилника изкарва доста. Особено, ако е вакуумирана.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 145
Регистриран на: 10.08.2009
Пол: Мъж
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от Stoqnov_1979 » 02 Апр 2016, 17:47

bum_bum написа:Зависи на какво казваш "малко", но и в хладилника изкарва доста. Особено, ако е вакуумирана.

Малко,малко около 15 кг. За сега още ми е спокойно,защото е направена на 1 март,а не декември и може да постои още малко в солта. А вакуумирането е вариант,за който не се сетих и ще го имам в предвид :yes: А и може да си смени собственика скоро,а която е за мен така или иначе ще си я прибера във фризера

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 294
Регистриран на: 21.05.2009
Местоположение: навсякъде
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от drago_pavlov » 05 Юни 2016, 20:16

drago_pavlov написа:А това е втори опит за прошуто:
15120028.jpg

Това по-горе не можах да го дочакам да годиняса:
WP_20160605_001.jpg

WP_20160605_20_02_14_Pro.jpg

Уж го правя по рецепта за прошуто, а то на вкус се доближава повече до хамон :yammy:
Ама все тая - няма да остане :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 2582
Регистриран на: 24.05.2007
Местоположение: квартала на младите
Пол: Мъж
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от deyan-enchev » 05 Юни 2016, 21:58

Ей да те съжали човек, сместо прошуто - хамон да ядеш, Пу пу, хвърляй го :mhihi:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 256
Регистриран на: 9.02.2006
Кара: мфил

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от teao » 06 Юни 2016, 15:09

Stoqnov_1979 написа:Я да питам аз майсторите на мезетата :mhihi: Остана ми малко сланинка непродадена, и сега се чудя как да я съхраня,защото времето вече се стопля! Единствено фризера ли е решението,че там пък мястото е кът :paranoid:


Сланината под вода. Мазнините гранясват от допира с въздуха... Във фризера пак гранясва.

Е30 Fanatic
Аватар
Мнения: 3946
Регистриран на: 8.12.2004
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от N.Mihaylovski » 13 Ное 2016, 1:39

Я да вдигнем малко темата, тази година как да мезетата, аз заредих 150 кила червено винце, тези дни ще сложа и малко пастърма
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 294
Регистриран на: 21.05.2009
Местоположение: навсякъде
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от drago_pavlov » 14 Ное 2016, 9:49

Преди два дни си мислех за тая тема, ама си викам рано е още, топло е, едва ли някой е заредил простора :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 2582
Регистриран на: 24.05.2007
Местоположение: квартала на младите
Пол: Мъж
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от deyan-enchev » 14 Ное 2016, 9:58

Рано рано, още са във фризера и глигана и сръндака.

ПС: Пастърмата колко време я държите в солта? Аз пробвах миналата зима с 24 часа, но стана доста солена.
Може би трябваше да измия парчетата с вода и да ги подсуша преди паприковането...
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 526
Регистриран на: 27.02.2002
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: овца във вълча кожа...

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от hell's angel » 14 Ное 2016, 10:11

Аз напоследък действам - 48 часа в сол, 12 часа изкисвам във вода, като сменям водата 3 пъти. Горе долу 4:1 солене-обезсоляване. Повече време солене е по-добре, ама не ми се чака :mrgreen:
Последна промяна hell's angel на 15 Ное 2016, 19:26, променена общо 1 път
Ubi dubium, ibi libertas

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 294
Регистриран на: 21.05.2009
Местоположение: навсякъде
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от drago_pavlov » 14 Ное 2016, 10:12

deyan-enchev написа:Рано рано, още са във фризера и глигана и сръндака.
ПС: Пастърмата колко време я държите в солта? Аз пробвах миналата зима с 24 часа, но стана доста солена.
Може би трябваше да измия парчетата с вода и да ги подсуша преди паприковането...

24 часа в сол, след това 4 часа изкисване в студена вода и после подправките :yes:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 2582
Регистриран на: 24.05.2007
Местоположение: квартала на младите
Пол: Мъж
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от deyan-enchev » 14 Ное 2016, 12:00

Охоо бая съм сбъркал значи, ето защо стана толкова солена.
Мерси! :yes:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Е30 Fanatic
Аватар
Мнения: 3946
Регистриран на: 8.12.2004
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от N.Mihaylovski » 14 Ное 2016, 21:01

drago_pavlov написа:
drago_pavlov написа:А това е втори опит за прошуто:
15120028.jpg

Това по-горе не можах да го дочакам да годиняса:
WP_20160605_001.jpg

WP_20160605_20_02_14_Pro.jpg

Уж го правя по рецепта за прошуто, а то на вкус се доближава повече до хамон :yammy:
Ама все тая - няма да остане :mhihi:

Дай рецептата, не се издържа, свински ли е бута ?
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ентусиаст
Аватар
Мнения: 1376
Регистриран на: 14.04.2008

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от slatanic » 14 Ное 2016, 21:21

Става и така 130-180 грама морска сол на литър вода.48 часа киснене.Подсушаване,подправки и на простора. :winky:
Заложил съм днеска като ги увеся под навеса ще снимам. :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 294
Регистриран на: 21.05.2009
Местоположение: навсякъде
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от drago_pavlov » 14 Ное 2016, 21:48

N.Mihaylovski написа:Дай рецептата, не се издържа, свински ли е бута ?

Свински е. По тази рецепта го правих:
http://www.starchefs.com/cook/product-e ... o-di-parma

Но го изядохме след стъпка 7 :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани

Последни теми
Facebook