Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Модератор: Общи модератори
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Мнения: 145
- Регистриран на: 10.08.2009
- Пол: Мъж
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Я да питам аз майсторите на мезетата
Остана ми малко сланинка непродадена, и сега се чудя как да я съхраня,защото времето вече се стопля! Единствено фризера ли е решението,че там пък мястото е кът 


- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Мнения: 12076
- Регистриран на: 22.07.2003
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: турбо бмв
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Зависи на какво казваш "малко", но и в хладилника изкарва доста. Особено, ако е вакуумирана.
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Мнения: 145
- Регистриран на: 10.08.2009
- Пол: Мъж
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
bum_bum написа:Зависи на какво казваш "малко", но и в хладилника изкарва доста. Особено, ако е вакуумирана.
Малко,малко около 15 кг. За сега още ми е спокойно,защото е направена на 1 март,а не декември и може да постои още малко в солта. А вакуумирането е вариант,за който не се сетих и ще го имам в предвид

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Мнения: 294
- Регистриран на: 21.05.2009
- Местоположение: навсякъде
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
drago_pavlov написа:А това е втори опит за прошуто:
Това по-горе не можах да го дочакам да годиняса:
Уж го правя по рецепта за прошуто, а то на вкус се доближава повече до хамон

Ама все тая - няма да остане

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Мнения: 2582
- Регистриран на: 24.05.2007
- Местоположение: квартала на младите
- Пол: Мъж
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Ей да те съжали човек, сместо прошуто - хамон да ядеш, Пу пу, хвърляй го 

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Stoqnov_1979 написа:Я да питам аз майсторите на мезетатаОстана ми малко сланинка непродадена, и сега се чудя как да я съхраня,защото времето вече се стопля! Единствено фризера ли е решението,че там пък мястото е кът
Сланината под вода. Мазнините гранясват от допира с въздуха... Във фризера пак гранясва.
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Мнения: 3946
- Регистриран на: 8.12.2004
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Я да вдигнем малко темата, тази година как да мезетата, аз заредих 150 кила червено винце, тези дни ще сложа и малко пастърма
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Мнения: 294
- Регистриран на: 21.05.2009
- Местоположение: навсякъде
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Преди два дни си мислех за тая тема, ама си викам рано е още, топло е, едва ли някой е заредил простора 

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Мнения: 2582
- Регистриран на: 24.05.2007
- Местоположение: квартала на младите
- Пол: Мъж
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Рано рано, още са във фризера и глигана и сръндака.
ПС: Пастърмата колко време я държите в солта? Аз пробвах миналата зима с 24 часа, но стана доста солена.
Може би трябваше да измия парчетата с вода и да ги подсуша преди паприковането...
ПС: Пастърмата колко време я държите в солта? Аз пробвах миналата зима с 24 часа, но стана доста солена.
Може би трябваше да измия парчетата с вода и да ги подсуша преди паприковането...
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Мнения: 526
- Регистриран на: 27.02.2002
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Аз напоследък действам - 48 часа в сол, 12 часа изкисвам във вода, като сменям водата 3 пъти. Горе долу 4:1 солене-обезсоляване. Повече време солене е по-добре, ама не ми се чака 

Последна промяна hell's angel на 15 Ное 2016, 19:26, променена общо 1 път
Ubi dubium, ibi libertas
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Мнения: 294
- Регистриран на: 21.05.2009
- Местоположение: навсякъде
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
deyan-enchev написа:Рано рано, още са във фризера и глигана и сръндака.
ПС: Пастърмата колко време я държите в солта? Аз пробвах миналата зима с 24 часа, но стана доста солена.
Може би трябваше да измия парчетата с вода и да ги подсуша преди паприковането...
24 часа в сол, след това 4 часа изкисване в студена вода и после подправките

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Мнения: 2582
- Регистриран на: 24.05.2007
- Местоположение: квартала на младите
- Пол: Мъж
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Охоо бая съм сбъркал значи, ето защо стана толкова солена.
Мерси!
Мерси!

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Мнения: 3946
- Регистриран на: 8.12.2004
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
drago_pavlov написа:drago_pavlov написа:А това е втори опит за прошуто:
Това по-горе не можах да го дочакам да годиняса:
Уж го правя по рецепта за прошуто, а то на вкус се доближава повече до хамон![]()
Ама все тая - няма да остане
Дай рецептата, не се издържа, свински ли е бута ?
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Става и така 130-180 грама морска сол на литър вода.48 часа киснене.Подсушаване,подправки и на простора.
Заложил съм днеска като ги увеся под навеса ще снимам.

Заложил съм днеска като ги увеся под навеса ще снимам.

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Мнения: 294
- Регистриран на: 21.05.2009
- Местоположение: навсякъде
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
N.Mihaylovski написа:Дай рецептата, не се издържа, свински ли е бута ?
Свински е. По тази рецепта го правих:
http://www.starchefs.com/cook/product-e ... o-di-parma
Но го изядохме след стъпка 7

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: alozavar