дискови спира4ки
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
дискови спира4ки
момци я споделете какво трябва да се смени за да стане Е30ката с дискови спира4ки и отзад
(щото моита сега е с барабани ) 

jba jbu jbadu jmuc bajuu
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Аз преди няма и месец правих тая операция. Общо-взето трябва да си намериш носачи с дискове и да смениш целите носачи барабар с полуоските. И това е. Освен това носачите с дисковете трябва да са си с жилата за ръчната, защото жилата са различни. Това е. За подробности питай, без да се притесняваш
.

It's not who You are, it's who You know...
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
За ефект не мога да кажа съвсем, защото преди да направя тая операция, нямах почти никакви задни спирачки (цилиндърчетата бяха протекли, особено на задно ляво). Освен това не знам какви накладки е имало в барабаните преди да я взема, но минах с тях 15К километра. Освен това ръчна нямаше от самото начало. Та като сменях носачите, сложих нови накладки за ръчната, нови накладки на дисковете, смених предните дискове и сложих чисто нови накладки отпред. Сега колата спира, но ми е трудно да отдам ефекта само на това, че смених барабаните с дискове. Между другото, BMW имат изключително големи барабани. Предполагам, че с читави барабани и накладки поведението едва ли ще е по-зле, отколкто с дискове. Може би повечето хора, направили тая трансплантация, усещат огромен ефект, защото слагат нови дискове и спирачки отзад, а преди това са карали с износени барабани и накладки. Та в тоя дух и при мен се усети осезаема разлика, но пак ти казвам, че ми е трудно да го отдам 100% само на това, че са дискове. Примерно ако бях сменил барабаните с чисто нови и бях сложил чисто нови накладки, и бях сменил цилиндърчетата, все си мисля, че ефектът щеше да е почти същият, но уви, няма как да знам. Но определено сега спирачките ми харесват повече
.
А колко ми излезе цялата работа? Носачите ги взех по 50 лева (зедно със спирачните апарати и полуоските), но от свои хора. Дисковете не ги взех чисто нови, но са ОК и ги платих общо 40 лв. Чисто нови комплект вероятно са около 100 кинта. Накладките са два чифта - едни за ръчната и едни за дисковете. Май общо към 100 лева платих за тях. Купих и две жила за ръчната, че на тия носачи, дето ги взех, бяха срязани. Двете жила общо 26 лева (ама не са оригинални и са гадни
). Та като ги събера, общо към 270 лева всичко. Но не знам дали ще можеш да намериш носачите на тия пари...
И накрая 12 часа работа само по смяната, при все че ги бях подготвил - шкурене на ръжди, чистене, боядисване, сглобяване.
Ако стигнеш до смяна, пиши, че да ти дам някои съвети, та да не се зориш като мене.

А колко ми излезе цялата работа? Носачите ги взех по 50 лева (зедно със спирачните апарати и полуоските), но от свои хора. Дисковете не ги взех чисто нови, но са ОК и ги платих общо 40 лв. Чисто нови комплект вероятно са около 100 кинта. Накладките са два чифта - едни за ръчната и едни за дисковете. Май общо към 100 лева платих за тях. Купих и две жила за ръчната, че на тия носачи, дето ги взех, бяха срязани. Двете жила общо 26 лева (ама не са оригинални и са гадни

И накрая 12 часа работа само по смяната, при все че ги бях подготвил - шкурене на ръжди, чистене, боядисване, сглобяване.
Ако стигнеш до смяна, пиши, че да ти дам някои съвети, та да не се зориш като мене.
It's not who You are, it's who You know...
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
срещу 300лв имам пълен комплект/перфектни/ може и евентуален монтаж 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
Барабанната спирачка има по добри спирачни показатели...но само в първото спиране... има тема която е обсъждана на дълго и широко! найстина е интересна, четете тук: http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3%F1%E8%FF

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

8 мнения
• Страница 1 от 1