AC/парно се включва само
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
AC/парно се включва само
Колеги, не намерих подобна информация, затова пускам една тема. От може би месец насам, както си карам колата с угасена вентилация, парното или климатика се пускат сами. Случва се горе-долу по 1-2 пъти на едно градско запалване и е дразнещо. Тези дни не ми трябва нито топло, нито студено и съм го намалил на 1 чертичка, та като се включи поне да не ми обърква комфорта, но си е дразнещо.
Пояснявам, че настройката на колата е при палене да спази последната позиция - каквото е било преди изгасването на колата, това да е сега. Напр. като е спряно духането и загася колата, после като я запаля, духането пак си е загасено и трябва да си гу пусна аз. Уточнявам го това, защото някои си настройват колата винаги като запалят да има обдухване. Мислех си копчето да не прави хубав контакт и при неравности да се включва, но ми се е случвало както си чакам на светофара без да съм в движение да се включи само
Някакви идеи за причините да се "самосезира" ?
Пояснявам, че настройката на колата е при палене да спази последната позиция - каквото е било преди изгасването на колата, това да е сега. Напр. като е спряно духането и загася колата, после като я запаля, духането пак си е загасено и трябва да си гу пусна аз. Уточнявам го това, защото някои си настройват колата винаги като запалят да има обдухване. Мислех си копчето да не прави хубав контакт и при неравности да се включва, но ми се е случвало както си чакам на светофара без да съм в движение да се включи само

Re: AC/парно се включва само
goppe написа:Колеги, не намерих подобна информация, затова пускам една тема. От може би месец насам, както си карам колата с угасена вентилация, парното или климатика се пускат сами. Случва се горе-долу по 1-2 пъти на едно градско запалване и е дразнещо. Тези дни не ми трябва нито топло, нито студено и съм го намалил на 1 чертичка, та като се включи поне да не ми обърква комфорта, но си е дразнещо.
Пояснявам, че настройката на колата е при палене да спази последната позиция - каквото е било преди изгасването на колата, това да е сега. Напр. като е спряно духането и загася колата, после като я запаля, духането пак си е загасено и трябва да си гу пусна аз. Уточнявам го това, защото някои си настройват колата винаги като запалят да има обдухване. Мислех си копчето да не прави хубав контакт и при неравности да се включва, но ми се е случвало както си чакам на светофара без да съм в движение да се включи само![]()
Настройките се запомнят на ключа и ако не се ползва само един и същ ключ има разлика.Но ти явно ползваш един и същ ключ така че този вариант отпада.Относно изключването при теб контрола трябва да е с OFF на средната врътка.От там ли спираш вентилатора и авто режимите изключени ли са от бутоните вдясно?А от I-drive как са настройките?
Да колега, само единия ключ се ползва. Изключването става с бутона офф на средната врътка, авто режимите общо взето не ги ползвам, настроил съм си откъде да духа (правя го най-вече от предното стъкло, малко в краката и най-малко от таблото) само си настройвам дали да е топло или студено (4те сини или червени чертички от менюто), като това ми се налага да го пренастойвам няколко пъти годишно. Климатика го пускам само като натисна снежинката. И после общо взето ми се налага само да си регулирам температурата и силата на духане. В менюто Automatic Programs съм на софт.
Според мен тези настройки не са проблема, защото каквито и да са, ако духането е спряно, по някое време се присеща да се включи, като си спазва предишната настройка...
Според мен тези настройки не са проблема, защото каквито и да са, ако духането е спряно, по някое време се присеща да се включи, като си спазва предишната настройка...
Мда,освен евентуално да е програмиран някои отбутоните на волана, ромба или звездата, да пуска вентилатора и при неволно натискане да става номера,друго не се сещам.Успех.
Колеги, поразчетох се малко в чуждите форуми за проблема с пускането на духането само и се оказа, че проблема е често срещан (странно, аз тук не намерих инфо за него). Една от вероятните причини е хлабава връзка около ринговете за управлението на температурата/силата на духане. Пробвах това, което беше написано във темата и при мен може би това е проблема, но имам нужда от сравнение как е при други колеги. Общо взето при изключена вентилация (офф) като се пипне някои от ринговете (не се знае кой е проблемен) отстрани съвсем леко и ако се включи режим на обдухване, значи може би проблема е в този ринг и връзката която прави отзад. При мен е точно така - ако пипам средния ринг нищо не става, но ако пипна някой от другите два и духането се включва веднага. Пипането трябва да е със съвсем леко тупване отгоре/отстрани, без силни удари по него (при мен - може би двойно от силата, която прилагаме за тъч на смартфон
) Може би това е причината когато карам от леки вибрации там да прави контакт и духането да се включва, но остава въпроса защо по някога ми се включва духането като стоя на светофар и колата не се движи.
Та ако мога да помоля някой да пробва и трите ринга в колата си и да драсне дали при него може да се включи управлението вентилацията по този начин. Ако при вас вклюването става само с въртенето на ринговете, а не с потупването/докосването им, значи явно проблема е това.

Та ако мога да помоля някой да пробва и трите ринга в колата си и да драсне дали при него може да се включи управлението вентилацията по този начин. Ако при вас вклюването става само с въртенето на ринговете, а не с потупването/докосването им, значи явно проблема е това.
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
По-късно днес ще пробвам дали с "почукване" на ринговете (доколкото разбирам, под рингове визираш тези за регулиране на температурата ? ) ще се стартира духането и ще ти пиша 

Да, да, кръстих ги рингове, щото незнам как да ги опиша иначе, може би пръснени или кръговете около копчетата
Мерси 

- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
goppe написа:Да, да, кръстих ги рингове, щото незнам как да ги опиша иначе, може би пръснени или кръговете около копчетатаМерси
"Врътки"

- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
Малко се забавих в отговора ...сори. След почукване и прочие - нищо не се променя при мен. (pre-LCI е колата)
Колега, мерси за пробването. Явно ще да е оттам проблема. Погледнах в нета за модула за климатроника да разбера какво представлява отвътре и как се отваря, но не намирам информация. Това, което намирам е само снимки на свален такъв:
Но незнам подлежат ли на отваряне, за да мога да почиестя връзките вътре евентуално. Виждам, че има крачета тук-там, но не ми се ще на сляпо да почна да го отварям нещо, че да не го "предобра"...
Ако някой се е сблъсквал с отваряне, нека пише.
Но незнам подлежат ли на отваряне, за да мога да почиестя връзките вътре евентуално. Виждам, че има крачета тук-там, но не ми се ще на сляпо да почна да го отварям нещо, че да не го "предобра"...

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Здравейте отново. Днес с колегата fitter си поиграхме с колите и разгледахме един модул за управлението на климатроника. Отворихме го (отваря се лесно), за да видя какво представлява отвътре и качвам няколко снимки, за да са полезни на някой.
Иначе при мен проблема както във връзките отзад на врътките, стигнахме до заключение, че може и да е от някоя от буксите отзад на модула и да има хлабава връзка/да не прави добър контакт. Като ми остане време ще отворя моя модул да го разгледам и да видя какво е отвътре.
Иначе при мен проблема както във връзките отзад на врътките, стигнахме до заключение, че може и да е от някоя от буксите отзад на модула и да има хлабава връзка/да не прави добър контакт. Като ми остане време ще отворя моя модул да го разгледам и да видя какво е отвътре.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- firefox0000
- Потребител
-
Здравейте,
Пиша в тази тема за парното, тъй като администраторите не приеха да отворя нова.
Проблемът с моето парно е, че не духа топло. Колата си загрява нормално, но по маркучите не тръгва топла вода до радиатора в купето. Още от началото на големия радиатор водата се стопля по дебелия маркуч, но към парното не иска да тръгне. Предполагам проблемът идва от клапаните или допълнителната водна помпичка в началото (не съм сигурен дали така се нарича). Като включа парното през контролния панел се усеща, че и двата елемента цъкат. Имам диагностика на Delphi, но не излизат никакви грешки.
Ще съм благодарен за някое друго мнение преди да започна да разглобявам или купя и дветете неща, за да пробвам кое не работи както трябва.
Пиша в тази тема за парното, тъй като администраторите не приеха да отворя нова.
Проблемът с моето парно е, че не духа топло. Колата си загрява нормално, но по маркучите не тръгва топла вода до радиатора в купето. Още от началото на големия радиатор водата се стопля по дебелия маркуч, но към парното не иска да тръгне. Предполагам проблемът идва от клапаните или допълнителната водна помпичка в началото (не съм сигурен дали така се нарича). Като включа парното през контролния панел се усеща, че и двата елемента цъкат. Имам диагностика на Delphi, но не излизат никакви грешки.
Ще съм благодарен за някое друго мнение преди да започна да разглобявам или купя и дветете неща, за да пробвам кое не работи както трябва.
12 мнения
• Страница 1 от 1