ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- veso_exees
- Потребител
-
Подкалници
Здравейте от скоро съм с BMW и като го купих нямаше предни подкалници
В интернет намерих чисто нови за 17.2 лева бройката ,но ще ми трябват и крепежи за подкалниците .Искам да попитам какви трябва да взема и колко бройки са на подкалник ,че има няколко вида и са различни

- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
За бройката - просто преброй колко дупки има на новите подкалници. Ако огледаш колата 100% ще намериш поне един крепеж останал там, другия вариант е да отидеш в магазин за автобой и да им кажеш, че искаш крепеж за БМВ, почти на всички са еднакви.
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
На M44B19 се появи едно замисляне при ускоряване в диапазона около 4100-4400 оборота.
Преди и след това си върви нормално просто достигайки тия обороти се усеща едно забавяне в ускорението
Насочил съм се към маф-а, мисля да пробвам да го почистя първо с въпросния crc спрей обсъждан в една тема от 30++ страници.
Замисялнето го има и на газ и на бензин.
Свещи и кабели са сменяни, датчик разпределителен вал също.
Няма завишен разход, не пуши, маслото е окей друго не знам какво да погледна.
Други насоки да проверявам нещо от къде мжое да идва проблема?
Преди и след това си върви нормално просто достигайки тия обороти се усеща едно забавяне в ускорението

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
може ли да ми каже някой конкретна марка полиуретан/силикон който гарантирано да дръжи на температура и да има достатъчно силно залепяне за да се лепят кори с него - по грешка днес взех високо температурен церезит червен, залепил съм ги корите с него, но не мисля, че утре като стегне ще е достатъчно здраво, предполагам пак ще трябва да го правя та питам кой е точния вид/модел
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
host написа:може ли да ми каже някой конкретна марка полиуретан/силикон който гарантирано да дръжи на температура и да има достатъчно силно залепяне за да се лепят кори с него - по грешка днес взех високо температурен церезит червен, залепил съм ги корите с него, но не мисля, че утре като стегне ще е достатъчно здраво, предполагам пак ще трябва да го правя та питам кой е точния вид/модел
Какво ще им лепиш на корите ? Стойките на щипките ?

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
k.milanov написа:На M44B19 се появи едно замисляне при ускоряване в диапазона около 4100-4400 оборота.
Преди и след това си върви нормално просто достигайки тия обороти се усеща едно забавяне в ускорениетоНасочил съм се към маф-а, мисля да пробвам да го почистя първо с въпросния crc спрей обсъждан в една тема от 30++ страници.
Мисли си и за DISA клапата

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
ogata написа:host написа:може ли да ми каже някой конкретна марка полиуретан/силикон който гарантирано да дръжи на температура и да има достатъчно силно залепяне за да се лепят кори с него - по грешка днес взех високо температурен церезит червен, залепил съм ги корите с него, но не мисля, че утре като стегне ще е достатъчно здраво, предполагам пак ще трябва да го правя та питам кой е точния вид/модел
Какво ще им лепиш на корите ? Стойките на щипките ?
черните стойки към кората ще лепя ... бяха залепени с "Момент универсал", но жегата им разказа играта. Изчистих ги, подготвих всичко, слагам силикона, натискам ... оп, червено ... викам абе аз кво взех тва не е ли за гарнитури ... гледам пак опаковката ... точно за гарнитури ...

Та какъв точно да взема хем да лепи яко, хем да не се прецака от температурата.
- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
Черния "салам" на Сика мисля, че ще ти свърши работа. Аз мисля с него да залепя изолацията между вратите и корите, че от толкова сваляне и слагане оригиналното лепило го няма вече.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Само полиуретанов без значение от цвета.
Сикафлекс (Рила), новол (Има бояджийски магазин до централни гробища - там го продават) и вече топа е Вюрт - ще ти свърши работа. Новола мисла, че беше към 20 лв.
Обезмасляваш, лепкаш и чакаш да съхнат поне 12 часа. Още на 2рия силикона ще изглежда сух и готов за монтаж, но не е така.
Сикафлекс (Рила), новол (Има бояджийски магазин до централни гробища - там го продават) и вече топа е Вюрт - ще ти свърши работа. Новола мисла, че беше към 20 лв.
Обезмасляваш, лепкаш и чакаш да съхнат поне 12 часа. Още на 2рия силикона ще изглежда сух и готов за монтаж, но не е така.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Nickelback написа:k.milanov написа:На M44B19 се появи едно замисляне при ускоряване в диапазона около 4100-4400 оборота.
Преди и след това си върви нормално просто достигайки тия обороти се усеща едно забавяне в ускорениетоНасочил съм се към маф-а, мисля да пробвам да го почистя първо с въпросния crc спрей обсъждан в една тема от 30++ страници.
Мисли си и за DISA клапата
Нямам, колега

Поне като махах горната част на колектора не видях да има нищо пък и отвън е магерена тааа не е от там. Някой преди мен се е погрижил за нея.
Знам, че уж дисата правела ефекта уау като я има и отвори към тия обороти, но аз нямам.

- e30coupe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Луда бабичка 1984г.
- Мечтае да кара: Бмв е30 м3 и Ford Mustang Shelby GT 500 1967г.
- Детайли за колата: Дърта жигачка с голямо сърце :Д
От м54б25 ламбда сондите стават ли на м52б28
Fuck new models cars ! I'm riding old school !
http://www.youtube.com/watch?v=nIDB7htM0Wg
Ерих Фром: „Човекът е станал свръхчовек… Но свръхчовекът със свръхчовешка мощ не се е извисил до равнището на свръхчовешки разум. Колкото по-могъщ става, толкова повече обеднява духовно… Трябва да се разбуди съвестта ни и да осъзнаем, че колкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме.“
http://www.youtube.com/watch?v=nIDB7htM0Wg
Ерих Фром: „Човекът е станал свръхчовек… Но свръхчовекът със свръхчовешка мощ не се е извисил до равнището на свръхчовешки разум. Колкото по-могъщ става, толкова повече обеднява духовно… Трябва да се разбуди съвестта ни и да осъзнаем, че колкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме.“
Колеги понеже скоростната кутия явно взе да сдава багажа (на втора скорост като се пусне педала на газта и започва едно жужене и странни такива звуци).
Та каква скоростна кутия става за 318 TDS всичките ли или само от 318 тдс трябва да търся?
Edit: До колкото видях имат различни предавателни числа 318 тдс и бензиновите мотори, което е логично , 318 и 325 дизелите имат близки, но все пак различни.
До колкото разбирам трябва да търся от 318тдс , друг въпрос ако реша да я сменя какво друго трябва да сменя. Идеи?
Та каква скоростна кутия става за 318 TDS всичките ли или само от 318 тдс трябва да търся?
Edit: До колкото видях имат различни предавателни числа 318 тдс и бензиновите мотори, което е логично , 318 и 325 дизелите имат близки, но все пак различни.
До колкото разбирам трябва да търся от 318тдс , друг въпрос ако реша да я сменя какво друго трябва да сменя. Идеи?

Последна промяна RaiN на 05 Окт 2016, 18:47, променена общо 1 път
- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
- Кара: 98' e36 318i
- Мечтае да кара: e36 ///M3
- Детайли за колата: M43B18
при разпъната верига на м43 нормално ли е да се чуват клапани от 1100-1400 оборота?
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan
98' e36 318i sedan
Малко ъпдейт за моя пост.
Та проблема със скоростната кутия се оказа "болта на скоростната кутяи се разхлабил и щяла едва ли не да ми изпадне скоростната кутия" по думи на приемчика в сервиза. Та предполагам това е бил проблема.
Както и смяна на маслото което се е оказало около 600 мл. при положения че събира до колкото знам 1.1литра.
И проблема се оправи.
Та проблема със скоростната кутия се оказа "болта на скоростната кутяи се разхлабил и щяла едва ли не да ми изпадне скоростната кутия" по думи на приемчика в сервиза. Та предполагам това е бил проблема.
Както и смяна на маслото което се е оказало около 600 мл. при положения че събира до колкото знам 1.1литра.
И проблема се оправи.