Почивка в Египет-съвети и мнения от ходили колеги

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Почивка в Египет-съвети и мнения от ходили колеги

Мнение от intention » 19 Сеп 2016, 13:20

Здравейте!
Преди време бях пуснал подобна тема, но за Закинтос Гърция.
Сега започвам планиране на почивка в Египет и всякакви насоки и напътствия ще са добре дошли.
Основната ни идея ще бъде гмуркането и затова сме се насочили към Марса Алам или Шарм ел Шейх.
Лошото е че не идва хем да сме в Египет хем да не видим пирамидите, така че и до там ще се ходи.
Времето ни е ограничено до 3-4 нощувки.
Пътуването евентуално ще се случи Януари или Февруари...
Сега очаквам вашите впечатления
Как ще е времето в началото на годината? Къде е по-добре да отседнем? Как да планираме трип-а първо крайбрежието и после пирамидите или обратно?
Хотели в които сте отсядали? Други атракции камили и тем подобни...? Ще се радвам да споделите :) :bchug:
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Re: Почивка в Египет-съвети и мнения от ходили колеги

Мнение от ///M_Martin » 19 Сеп 2016, 17:28

Аз съм ходил ноември и беше около 25 градуса.Под 20 градуса един местен ми обясни че затварят училищата и става "бедствено" положение :mhihi:
Всичко извън комплексите е пълна мизерия и много евтино.
Внимавай и дръж жена си че имат навика местните да си харесат някоя жена и да почват да я дърпат и уговарят за разни стоки :mhihi:
Лично за мен пирамидите си заслужават на 100% но е адски много път-имайте те в предвид.
Задължително отидете на еднодневен круиз и гмуркане-няма такова море никъде в Европа!
Уникално и много красиво,особенно ако се гмуркате дори и не професионално.
Водата е много солена и дори да не можеш да плуваш може да се задържиш на повърността.
Водата,която тече в чешмите не се пие!!!!
Само бутилирана,минерална вода пийте.
За валута-американски долари и нищо друго.
Няма крайна цена за нищо :mhihi:
Ако се сетиш за нещо,което съм забравил питай.
Успех и весело прекарване ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 19 Сеп 2016, 23:27

Не, че ви плаша нещо, ама..... - имайте си, все пак, винаги едно на ум с кого, къде и как пътувате !!!!
На един колега, хърватин, миналата година, точна на края на смяната на път към летщето в Кайро, със служебната кола, преди да се прибере в къщи , го спряха и отвлякоха, ония с черните знамена, и в последствие ..............му отрязаха главата...
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 20 Сеп 2016, 6:41

Ходил съм в Египет през 2001/2002 година, дори тогава беше нервна обстановката, разбирай постоянно те дърпат за нещо по улиците, на пирамидите беше пълно с военни и въпреки това се опитаха да ме ограбят.
В Шарм Ел Шейх беше по-спокойно.

Сега в тези размирни времена не бих отишъл в тези райони.
:yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 20 Сеп 2016, 21:06

Кой луд ще ходи сега там? :kuku:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 21 Сеп 2016, 1:20

Aз не съм ходил там, но няколко пъти вече го говориме с жената, защото ни се ходи. В крайна сметка и аз също не те съветвам да ходите там, изобщо. Доста познати имам, които ходиха, но всичките имаха проблеми с обири и куп тъпотии.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Сеп 2016, 18:21

Тъкмо тия дни фесбока ме подсещаше, че преди 5 години съм ходил там. Гмуркахме се в Марса сАлам. Гледам отгоре и викам- тия ме преебаха. Нищо не се вижда както по филмите отгоре, а тия разправяха че бил най-красивия риф в света. Само като натопих главата и препикнах. Водиха ни там да галим някакви морени и такива глупости.

До пирамидите не ходихме, че беше на пичковци от там и не ми се прахосваше цял ден в рейса да гледам някаква камара камъняци. По-близо е Долината на царете и Луксор. И двете си заслужават да се видят. Камили не съм яздил, то вони на пор тва. Иначе по пътя има там разни бедуини с камилите. Можеш да пояздиш ако не ти е зор. Всичките местни цигани искат пари и за най-дребното нещо, че и без нищо просто е така. Бедуините дават да се снимаш с тях, да им яздиш стоката или квото там искаш и не искат нищо :shock: Каквто прецениш. Съответно нашите половината прецениха, че тоя е дошъл от майната си в пустинята е така, щото му е много кеф да се снимат с него.

Бяхме отседнали в Сентидо в Хургада. Мисля е най-добрия им хотел там. Другите, дето гледах бяха малко стил късен соц кич.

За 3-4 нощувки според мен не си струва пътя. Той е една голяма част от разходите и само да идеш да кажеш "ку-ку" ми се вижда прахосване на толкова пари за път. Отделно мен много ме е страх от самолети на такова голямо разтояние по-малко от 2 седмици посмъртно не седя поне да компенсирам целия стрес и всичките инфаркти от толкова часове в самолета.

Времето не го знам как е ама тогава им е зимата- ноември до април. По крайбрежието тогава си става 14 градуса.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 23 Сеп 2016, 14:24

Хммм Сериозно съм разколебан !
МОже би ще поизчакаме и ще видим как ще се стекат обстоятелствата...

Някой друг ходил по тези "чудни" земи ?
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
Мечтае да кара: новата М X5 ...
Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....

Мнение от vlado6669 » 04 Окт 2016, 14:55

Въпрос на лична преценка малко е рисковано, но пък няма такива цени в света за това което се предлага в момента в Шарм, празно е има по 20 ина полети на ден, спокойно и цените са уникални (има си го риска да се повтори някой инцидент като с руския самолет, но това го има горе долу за целия свят). Сигурноста е много затегната по курортите сега, досадните търговци винаги продаващи нещо винаги ги е имало и ще продължава да ги има в Египет. Гмуркането в Дахаб (мой личен фаворит в класацията за едно от най-красивите места за гмуркане), ако ви е до 4-5 път пък няма да забележите разликата с Шарм, Хургада, Марса или Гона(мой фаворит за стилен и готин курорт с най-добър нощен живот). Ако не сте фен на гмуркането, там в Египет ще станете и винаги ще ви се връща. Времето ноември е още топло, включително и водата, почти като сезона в БГ, декември също става особенно за плаж, но си трябва лек костюм за гмуркане ако не сте с руска закалка (дават под наем). За актуални цени погледнете в големите сайтове, но са уникални за това което се предлага. Екскурзии до Луксор и долината само с големи агенции, организират керван и сериозна охрана, със сигурност не е по-рисковано от разходка привечер около Лъвов мост в София :mhihi: Ако решите да ходите сега, би било по-добре и спокойно с голяма агенция, директно до летището и с организиран транспорт до ресорта, за екскурзии пак така... има много готини и евтини ол-инклузив пакети за посещение на известен нощен клуб с включен транспорт до хотела ви :lol: :smoke: Ако се престрашите :) после чакаме отзиви....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 06 Окт 2016, 0:15

Колеги, може ли да ми кажете каква точно храна се дава на Ол Инклузива. Говорим за 5 звезден много приличен хотелски комплекс.
Прилича ли на тази в Турция или е съвсем различна.
За напитките също ако не е проблем. :bchug:
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 11 Окт 2016, 16:56

Фидел Кастро написа:Колеги, може ли да ми кажете каква точно храна се дава на Ол Инклузива. Говорим за 5 звезден много приличен хотелски комплекс.
Прилича ли на тази в Турция или е съвсем различна.
За напитките също ако не е проблем. :bchug:

Ами зависи от "екстрите" на пакета консумация.Имат голямо избор от кухни-интернационални както и местни.Всичко,което можеш да си представих като храна :mhihi: +разни техни традиционни гозби.Хляба им е много хубав,типичен арабски.
При нас имаше няколко различни ресторанта в комплекса и общо взето се постарахме да ги тестваме всичките :mhihi:
НО има и разни местни гозби,които ме съсипаха буквално и няколко дни бях на вода с лимон :mhihi:
Имат местни и чужди напитки за консумация но лично за мен чуждите бяха или много разводнени или ментета.

Назад към Извън Темата