Почивка в Египет-съвети и мнения от ходили колеги
Модератор: Общи модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Почивка в Египет-съвети и мнения от ходили колеги
Здравейте!
Преди време бях пуснал подобна тема, но за Закинтос Гърция.
Сега започвам планиране на почивка в Египет и всякакви насоки и напътствия ще са добре дошли.
Основната ни идея ще бъде гмуркането и затова сме се насочили към Марса Алам или Шарм ел Шейх.
Лошото е че не идва хем да сме в Египет хем да не видим пирамидите, така че и до там ще се ходи.
Времето ни е ограничено до 3-4 нощувки.
Пътуването евентуално ще се случи Януари или Февруари...
Сега очаквам вашите впечатления
Как ще е времето в началото на годината? Къде е по-добре да отседнем? Как да планираме трип-а първо крайбрежието и после пирамидите или обратно?
Хотели в които сте отсядали? Други атракции камили и тем подобни...? Ще се радвам да споделите

Преди време бях пуснал подобна тема, но за Закинтос Гърция.
Сега започвам планиране на почивка в Египет и всякакви насоки и напътствия ще са добре дошли.
Основната ни идея ще бъде гмуркането и затова сме се насочили към Марса Алам или Шарм ел Шейх.
Лошото е че не идва хем да сме в Египет хем да не видим пирамидите, така че и до там ще се ходи.
Времето ни е ограничено до 3-4 нощувки.
Пътуването евентуално ще се случи Януари или Февруари...
Сега очаквам вашите впечатления
Как ще е времето в началото на годината? Къде е по-добре да отседнем? Как да планираме трип-а първо крайбрежието и после пирамидите или обратно?
Хотели в които сте отсядали? Други атракции камили и тем подобни...? Ще се радвам да споделите

Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Re: Почивка в Египет-съвети и мнения от ходили колеги
Аз съм ходил ноември и беше около 25 градуса.Под 20 градуса един местен ми обясни че затварят училищата и става "бедствено" положение
Всичко извън комплексите е пълна мизерия и много евтино.
Внимавай и дръж жена си че имат навика местните да си харесат някоя жена и да почват да я дърпат и уговарят за разни стоки
Лично за мен пирамидите си заслужават на 100% но е адски много път-имайте те в предвид.
Задължително отидете на еднодневен круиз и гмуркане-няма такова море никъде в Европа!
Уникално и много красиво,особенно ако се гмуркате дори и не професионално.
Водата е много солена и дори да не можеш да плуваш може да се задържиш на повърността.
Водата,която тече в чешмите не се пие!!!!
Само бутилирана,минерална вода пийте.
За валута-американски долари и нищо друго.
Няма крайна цена за нищо
Ако се сетиш за нещо,което съм забравил питай.
Успех и весело прекарване

Всичко извън комплексите е пълна мизерия и много евтино.
Внимавай и дръж жена си че имат навика местните да си харесат някоя жена и да почват да я дърпат и уговарят за разни стоки

Лично за мен пирамидите си заслужават на 100% но е адски много път-имайте те в предвид.
Задължително отидете на еднодневен круиз и гмуркане-няма такова море никъде в Европа!
Уникално и много красиво,особенно ако се гмуркате дори и не професионално.
Водата е много солена и дори да не можеш да плуваш може да се задържиш на повърността.
Водата,която тече в чешмите не се пие!!!!
Само бутилирана,минерална вода пийте.
За валута-американски долари и нищо друго.
Няма крайна цена за нищо

Ако се сетиш за нещо,което съм забравил питай.
Успех и весело прекарване

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Не, че ви плаша нещо, ама..... - имайте си, все пак, винаги едно на ум с кого, къде и как пътувате !!!!
На един колега, хърватин, миналата година, точна на края на смяната на път към летщето в Кайро, със служебната кола, преди да се прибере в къщи , го спряха и отвлякоха, ония с черните знамена, и в последствие ..............му отрязаха главата...
На един колега, хърватин, миналата година, точна на края на смяната на път към летщето в Кайро, със служебната кола, преди да се прибере в къщи , го спряха и отвлякоха, ония с черните знамена, и в последствие ..............му отрязаха главата...
Ubi dubium, ibi libertas
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Ходил съм в Египет през 2001/2002 година, дори тогава беше нервна обстановката, разбирай постоянно те дърпат за нещо по улиците, на пирамидите беше пълно с военни и въпреки това се опитаха да ме ограбят.
В Шарм Ел Шейх беше по-спокойно.
Сега в тези размирни времена не бих отишъл в тези райони.
В Шарм Ел Шейх беше по-спокойно.
Сега в тези размирни времена не бих отишъл в тези райони.

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Кой луд ще ходи сега там? 

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Aз не съм ходил там, но няколко пъти вече го говориме с жената, защото ни се ходи. В крайна сметка и аз също не те съветвам да ходите там, изобщо. Доста познати имам, които ходиха, но всичките имаха проблеми с обири и куп тъпотии.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Тъкмо тия дни фесбока ме подсещаше, че преди 5 години съм ходил там. Гмуркахме се в Марса сАлам. Гледам отгоре и викам- тия ме преебаха. Нищо не се вижда както по филмите отгоре, а тия разправяха че бил най-красивия риф в света. Само като натопих главата и препикнах. Водиха ни там да галим някакви морени и такива глупости.
До пирамидите не ходихме, че беше на пичковци от там и не ми се прахосваше цял ден в рейса да гледам някаква камара камъняци. По-близо е Долината на царете и Луксор. И двете си заслужават да се видят. Камили не съм яздил, то вони на пор тва. Иначе по пътя има там разни бедуини с камилите. Можеш да пояздиш ако не ти е зор. Всичките местни цигани искат пари и за най-дребното нещо, че и без нищо просто е така. Бедуините дават да се снимаш с тях, да им яздиш стоката или квото там искаш и не искат нищо
Каквто прецениш. Съответно нашите половината прецениха, че тоя е дошъл от майната си в пустинята е така, щото му е много кеф да се снимат с него.
Бяхме отседнали в Сентидо в Хургада. Мисля е най-добрия им хотел там. Другите, дето гледах бяха малко стил късен соц кич.
За 3-4 нощувки според мен не си струва пътя. Той е една голяма част от разходите и само да идеш да кажеш "ку-ку" ми се вижда прахосване на толкова пари за път. Отделно мен много ме е страх от самолети на такова голямо разтояние по-малко от 2 седмици посмъртно не седя поне да компенсирам целия стрес и всичките инфаркти от толкова часове в самолета.
Времето не го знам как е ама тогава им е зимата- ноември до април. По крайбрежието тогава си става 14 градуса.
До пирамидите не ходихме, че беше на пичковци от там и не ми се прахосваше цял ден в рейса да гледам някаква камара камъняци. По-близо е Долината на царете и Луксор. И двете си заслужават да се видят. Камили не съм яздил, то вони на пор тва. Иначе по пътя има там разни бедуини с камилите. Можеш да пояздиш ако не ти е зор. Всичките местни цигани искат пари и за най-дребното нещо, че и без нищо просто е така. Бедуините дават да се снимаш с тях, да им яздиш стоката или квото там искаш и не искат нищо

Бяхме отседнали в Сентидо в Хургада. Мисля е най-добрия им хотел там. Другите, дето гледах бяха малко стил късен соц кич.
За 3-4 нощувки според мен не си струва пътя. Той е една голяма част от разходите и само да идеш да кажеш "ку-ку" ми се вижда прахосване на толкова пари за път. Отделно мен много ме е страх от самолети на такова голямо разтояние по-малко от 2 седмици посмъртно не седя поне да компенсирам целия стрес и всичките инфаркти от толкова часове в самолета.
Времето не го знам как е ама тогава им е зимата- ноември до април. По крайбрежието тогава си става 14 градуса.
- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Хммм Сериозно съм разколебан !
МОже би ще поизчакаме и ще видим как ще се стекат обстоятелствата...
Някой друг ходил по тези "чудни" земи ?
МОже би ще поизчакаме и ще видим как ще се стекат обстоятелствата...
Някой друг ходил по тези "чудни" земи ?
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- vlado6669
- младши ентусиаст
-
- Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
- Мечтае да кара: новата М X5 ...
- Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....
Въпрос на лична преценка малко е рисковано, но пък няма такива цени в света за това което се предлага в момента в Шарм, празно е има по 20 ина полети на ден, спокойно и цените са уникални (има си го риска да се повтори някой инцидент като с руския самолет, но това го има горе долу за целия свят). Сигурноста е много затегната по курортите сега, досадните търговци винаги продаващи нещо винаги ги е имало и ще продължава да ги има в Египет. Гмуркането в Дахаб (мой личен фаворит в класацията за едно от най-красивите места за гмуркане), ако ви е до 4-5 път пък няма да забележите разликата с Шарм, Хургада, Марса или Гона(мой фаворит за стилен и готин курорт с най-добър нощен живот). Ако не сте фен на гмуркането, там в Египет ще станете и винаги ще ви се връща. Времето ноември е още топло, включително и водата, почти като сезона в БГ, декември също става особенно за плаж, но си трябва лек костюм за гмуркане ако не сте с руска закалка (дават под наем). За актуални цени погледнете в големите сайтове, но са уникални за това което се предлага. Екскурзии до Луксор и долината само с големи агенции, организират керван и сериозна охрана, със сигурност не е по-рисковано от разходка привечер около Лъвов мост в София
Ако решите да ходите сега, би било по-добре и спокойно с голяма агенция, директно до летището и с организиран транспорт до ресорта, за екскурзии пак така... има много готини и евтини ол-инклузив пакети за посещение на известен нощен клуб с включен транспорт до хотела ви
Ако се престрашите
после чакаме отзиви....

- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Колеги, може ли да ми кажете каква точно храна се дава на Ол Инклузива. Говорим за 5 звезден много приличен хотелски комплекс.
Прилича ли на тази в Турция или е съвсем различна.
За напитките също ако не е проблем.

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Фидел Кастро написа:Колеги, може ли да ми кажете каква точно храна се дава на Ол Инклузива. Говорим за 5 звезден много приличен хотелски комплекс.
Ами зависи от "екстрите" на пакета консумация.Имат голямо избор от кухни-интернационални както и местни.Всичко,което можеш да си представих като храна

При нас имаше няколко различни ресторанта в комплекса и общо взето се постарахме да ги тестваме всичките

НО има и разни местни гозби,които ме съсипаха буквално и няколко дни бях на вода с лимон

Имат местни и чужди напитки за консумация но лично за мен чуждите бяха или много разводнени или ментета.
11 мнения
• Страница 1 от 1