Хвалба и няколко въпроса

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525д 2003 Автоматик

Хвалба и няколко въпроса

Мнение от L_G » 13 Дек 2006, 16:12

Привет на всички от форума....

Парво искам да се похваля с новата ми предобижка която карам от около 2 седмици.Това ми е първото БМВ (318ис) което карам и чесно казано много ми харесва.

Тъй като имам колата от скоро и все още не сам и свикнал на проблемите имам няколко вапроса.

Парво искам да спомена кои са проблемите които има още от както сам я купил.От сервиза ми казаха 4е има един заден десен амортисьор за смяна и ламбда сондата.Колата я взех с газова, колкото и да сам скипти4но настроен за това БМВ да се кара с газова :roll: .

Парвия ми въпрос е свързан с оборотите на колата ( знам 4е има доста изписано по въпроса и ли4но сам прировил вси4ко но подобен на моя слу4ай не можах да намеря ).Оборотите и са нестабилни на празен ход и на бензин и на газ........има слу4ай в които се успокояват но в пове4ето време са нестабилни.Като я ка4а на магистралата и при каране с 120 км/4ас освобода от скорост оборотите падат много ниско и колата изгасва....

Втория въпрос е свързан със ока4ването които предполагам 4е е свързан с амортисьора.....на ляв завои на които има малки неравности задницата ме изхвърля на дясно което прави колата не стабила и е много неприятно.

Третия ми въпрос е свързан с предницата.......като минавам с ниска скорост през дупки и от предните колелета се 4ува нещо като претропване/клопане.

Моля ако някой има идея по някои от тези въпроси, ще му бъда много благодарен ако ми отговори.

Благодаря предварително :)

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 13 Дек 2006, 16:21

Честито и милиони безаварийни километри... :mhihi: :mhihi: :mhihi: номер 8 :mhihi:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 13 Дек 2006, 16:26

Амортисьор един само не можеш да смениш. Сменят се заедно и задните са по евтини от предните така че смело. Това за оборотите може да е от много неща, най-добре я закарай на една добра диагностика за да локализираш проблема-ите. Изобщо ходене по майстори му е майката, няма да оправиш нещата само четейки тук по форума. Браво за избора -стягай я и да ти носи много радости в ковто съм сигурен :)

ботокс ефект 
Аватар
Кара: черна сянка
Мечтае да кара: още по-черна сянка

честито

Мнение от Dido_stz » 13 Дек 2006, 16:38

честита придобивка :) Да я караш внимателно и да и се радваш много
the project is ready....
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5, Е60, Е30
Мечтае да кара: с талон
Детайли за колата: БМВ

Мнение от Se7ven » 13 Дек 2006, 17:08

След като има газова все ще имаш проблеми и нестабилен празен ход (и аз карам на газ през повечето време) ,ама не е болка за умиране. Амортисьорите ги сменяш и оглеждаш предницата ко и хлопа и си готов.

.... п.с. задни амортисьори в Евро 07 , забраих им името два броя са 120 лв. без намаление. И не са лоши.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 sedan

Re: Хвалба и няколко въпроса

Мнение от furnata » 13 Дек 2006, 17:17

L_G написа:
Парвия ми въпрос е свързан с оборотите на колата ( знам 4е има доста изписано по въпроса и ли4но сам прировил вси4ко но подобен на моя слу4ай не можах да намеря ).Оборотите и са нестабилни на празен ход и на бензин и на газ........има слу4ай в които се успокояват но в пове4ето време са нестабилни.Като я ка4а на магистралата и при каране с 120 км/4ас освобода от скорост оборотите падат много ниско и колата изгасва...

Добре дошъл :D
Мисля че имаш проблеми с дебитомера или по-лошото с датчика на вала --но все пак пусни я на диагностика
Успех
НЕВОЛЯТА УЧИ........

ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 530i SMG

Мнение от PIPERKOV » 13 Дек 2006, 21:35

За оборотите виж ствпковото мотор4е дали е наред,но като се има в предвид 4е е на газ....
За лопането отпред,ка4и я на стенд да ти кажата какво и е 6тото може да е от доста не6та(то зависи и какво се 4ува де).Може да ти се е разхлабил амортесор,може да от лагера на макверсона или някои тампон да е заминал....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Kamenov » 14 Дек 2006, 3:44

Честито колега!
Много безаварийни километри!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36, 320i coupe 93'; E91 325xi 07'
Мечтае да кара: M3

Мнение от zipper » 14 Дек 2006, 14:32

Здравей и от мен!Първо,добре дошъл при нас и честита ти количка :welcome: .Добър избор си направил. :yes: аз също не съм много привърженик на газовата инсталация и особенно монтирана на БМВ.Закарай я за диагностика на двигателя,след това на газаджия за центровка,част от проблемите ще ти се решат на момента.След това си смени шарнирите и тампоните по предницата-един хубав шарнир ти е около 57лв-късия и 40лв-дългия, а един тампон е около 27лв.Амортисьорите се сменят два по два.Като за начало можеш да смениш задните,а и те не са толкова скъпи.Хубавите са от 90-100лв/бр. нагоре.Успех, и безаварийно шофиране!

Назад към E36