Хвалба и няколко въпроса
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- L_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525д 2003 Автоматик
Хвалба и няколко въпроса
Привет на всички от форума....
Парво искам да се похваля с новата ми предобижка която карам от около 2 седмици.Това ми е първото БМВ (318ис) което карам и чесно казано много ми харесва.
Тъй като имам колата от скоро и все още не сам и свикнал на проблемите имам няколко вапроса.
Парво искам да спомена кои са проблемите които има още от както сам я купил.От сервиза ми казаха 4е има един заден десен амортисьор за смяна и ламбда сондата.Колата я взех с газова, колкото и да сам скипти4но настроен за това БМВ да се кара с газова
.
Парвия ми въпрос е свързан с оборотите на колата ( знам 4е има доста изписано по въпроса и ли4но сам прировил вси4ко но подобен на моя слу4ай не можах да намеря ).Оборотите и са нестабилни на празен ход и на бензин и на газ........има слу4ай в които се успокояват но в пове4ето време са нестабилни.Като я ка4а на магистралата и при каране с 120 км/4ас освобода от скорост оборотите падат много ниско и колата изгасва....
Втория въпрос е свързан със ока4ването които предполагам 4е е свързан с амортисьора.....на ляв завои на които има малки неравности задницата ме изхвърля на дясно което прави колата не стабила и е много неприятно.
Третия ми въпрос е свързан с предницата.......като минавам с ниска скорост през дупки и от предните колелета се 4ува нещо като претропване/клопане.
Моля ако някой има идея по някои от тези въпроси, ще му бъда много благодарен ако ми отговори.
Благодаря предварително
Парво искам да се похваля с новата ми предобижка която карам от около 2 седмици.Това ми е първото БМВ (318ис) което карам и чесно казано много ми харесва.
Тъй като имам колата от скоро и все още не сам и свикнал на проблемите имам няколко вапроса.
Парво искам да спомена кои са проблемите които има още от както сам я купил.От сервиза ми казаха 4е има един заден десен амортисьор за смяна и ламбда сондата.Колата я взех с газова, колкото и да сам скипти4но настроен за това БМВ да се кара с газова

Парвия ми въпрос е свързан с оборотите на колата ( знам 4е има доста изписано по въпроса и ли4но сам прировил вси4ко но подобен на моя слу4ай не можах да намеря ).Оборотите и са нестабилни на празен ход и на бензин и на газ........има слу4ай в които се успокояват но в пове4ето време са нестабилни.Като я ка4а на магистралата и при каране с 120 км/4ас освобода от скорост оборотите падат много ниско и колата изгасва....
Втория въпрос е свързан със ока4ването които предполагам 4е е свързан с амортисьора.....на ляв завои на които има малки неравности задницата ме изхвърля на дясно което прави колата не стабила и е много неприятно.
Третия ми въпрос е свързан с предницата.......като минавам с ниска скорост през дупки и от предните колелета се 4ува нещо като претропване/клопане.
Моля ако някой има идея по някои от тези въпроси, ще му бъда много благодарен ако ми отговори.
Благодаря предварително

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Амортисьор един само не можеш да смениш. Сменят се заедно и задните са по евтини от предните така че смело. Това за оборотите може да е от много неща, най-добре я закарай на една добра диагностика за да локализираш проблема-ите. Изобщо ходене по майстори му е майката, няма да оправиш нещата само четейки тук по форума. Браво за избора -стягай я и да ти носи много радости в ковто съм сигурен 

- Dido_stz
- ботокс ефект
-
- Кара: черна сянка
- Мечтае да кара: още по-черна сянка
- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
След като има газова все ще имаш проблеми и нестабилен празен ход (и аз карам на газ през повечето време) ,ама не е болка за умиране. Амортисьорите ги сменяш и оглеждаш предницата ко и хлопа и си готов.
.... п.с. задни амортисьори в Евро 07 , забраих им името два броя са 120 лв. без намаление. И не са лоши.
.... п.с. задни амортисьори в Евро 07 , забраих им името два броя са 120 лв. без намаление. И не са лоши.
- furnata
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 sedan
Re: Хвалба и няколко въпроса
L_G написа:
Парвия ми въпрос е свързан с оборотите на колата ( знам 4е има доста изписано по въпроса и ли4но сам прировил вси4ко но подобен на моя слу4ай не можах да намеря ).Оборотите и са нестабилни на празен ход и на бензин и на газ........има слу4ай в които се успокояват но в пове4ето време са нестабилни.Като я ка4а на магистралата и при каране с 120 км/4ас освобода от скорост оборотите падат много ниско и колата изгасва...
Добре дошъл

Мисля че имаш проблеми с дебитомера или по-лошото с датчика на вала --но все пак пусни я на диагностика
Успех
НЕВОЛЯТА УЧИ........

- PIPERKOV
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530i SMG
За оборотите виж ствпковото мотор4е дали е наред,но като се има в предвид 4е е на газ....
За лопането отпред,ка4и я на стенд да ти кажата какво и е 6тото може да е от доста не6та(то зависи и какво се 4ува де).Може да ти се е разхлабил амортесор,може да от лагера на макверсона или някои тампон да е заминал....
За лопането отпред,ка4и я на стенд да ти кажата какво и е 6тото може да е от доста не6та(то зависи и какво се 4ува де).Може да ти се е разхлабил амортесор,може да от лагера на макверсона или някои тампон да е заминал....
- zipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36, 320i coupe 93'; E91 325xi 07'
- Мечтае да кара: M3
Здравей и от мен!Първо,добре дошъл при нас и честита ти количка
.Добър избор си направил.
аз също не съм много привърженик на газовата инсталация и особенно монтирана на БМВ.Закарай я за диагностика на двигателя,след това на газаджия за центровка,част от проблемите ще ти се решат на момента.След това си смени шарнирите и тампоните по предницата-един хубав шарнир ти е около 57лв-късия и 40лв-дългия, а един тампон е около 27лв.Амортисьорите се сменят два по два.Като за начало можеш да смениш задните,а и те не са толкова скъпи.Хубавите са от 90-100лв/бр. нагоре.Успех, и безаварийно шофиране!

9 мнения
• Страница 1 от 1