Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

Мнение от sincheto » 10 Сеп 2016, 15:00

b00st написа:
Bexim написа:До колкото пише в руските форуми ресурсът му е такъв - около 250-300К, за N52 говоря.
mywikimotors
Ако е 9К евро - не знам, по-добре вземи пловдивската, тя е на 220К и вече е с М-пак.. Да, по-скъпа е, но по другата със сигурност ще изскочи нещо.

На мен друго ми направи впечатление - има едно много готино купе с 325 с N53 мотор и джанти 19 от М3.. Беше Варненско сега го продават в Стара Загора за под 20К.. Не знам толкова бързо ли смени собственик или е такъв гроб.. Много ЯКО изглежда.. Аз го гледах, ама не ми се ходеше до Варна. По телефона момчето звучеше много несериозно, незапознато, незаинтересовано дори тогава и реших, че не си струва да се ходи..

Колега, какво значи ресурса на N52 е 250-300к? Какво след това умира ли? :mhihi:
Ресурса на един двигател пряко зависи от поддръжката, при редовно обслужване и грижи, бензинов шест цилидров атмосферен двигател може значително да надхвърли въпросните цифри. Съответно и обратното е възможно, да сгъне на 150к още при нежелание да се поддържа. При тези километри, ако наистина всичко е правено в BMW Германия, проблема ще е по-скоро, че стоковите катализатори ще са пътници и ще набиват грешки, отколкото нещо сериозно по двигателя.
PS. Моя N52 на около 250к, двигателя е в много добро здраве, разход на масло 1л/5000-6000км, но има сервизна история в BMW до момента в който я взех, така че за мен това е най-важното при покупката, а не цифричките на таблото!

b0bituy написа:
dextuar написа:
Troqneca написа:Здравейте колеги,
Мисля другата седмица да гледам една е90 и понеже нямам никакъв опит с BMW, aко може накой съвет на какво да се наблегне при огледа.
От обявата поне на мен (нали съм си песимист) всичко ми се струва прекалено идеално - 130к км, сменени филтри, накладки, ролки...
Ако някой е ходил вече да я гледа, моля да сподели какво е положението :)
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11471198416760319

П.П. Това, че отзад няма надписа 320d, значи ли че е свален и е пребоядисвана или просто ги крадат/падат?

Мерси пердварително!

Не, безплатна опция е да не пише какъв е модела. Дори го пише като провериш по вин :yes:

БТВ: Загледа ли се във волана? 3-ка с по-малко екстри от тази не бях виждал...
Отделно този мотор е проблемен като цяло, ако не е минавал през акцията, което ме съмнява.
Кой си купува кола, регистрира я и така перфектна решава веднага да я разкара. Само аз ли не вярвам във феята на зъбките?
Някой забеляза ли, че патрона не е на шоферската врата ? :D

:shock:

Не бях забелязал.
Последна промяна sincheto на 13 Сеп 2016, 11:27, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 10 Сеп 2016, 15:06

b0bituy написа:
dextuar написа:
Мисля другата седмица да гледам една е90 и понеже нямам никакъв опит с BMW, aко може накой съвет на какво да се наблегне при огледа.
От обявата поне на мен (нали съм си песимист) всичко ми се струва прекалено идеално - 130к км, сменени филтри, накладки, ролки...

П.П. Това, че отзад няма надписа 320d, значи ли че е свален и е пребоядисвана или просто ги крадат/падат?

Мерси пердварително!

Не, безплатна опция е да не пише какъв е модела. Дори го пише като провериш по вин :yes:

Отделно този мотор е проблемен като цяло, ако не е минавал през акцията, което ме съмнява.
Кой си купува кола, регистрира я и така перфектна решава веднага да я разкара. Само аз ли не вярвам във феята на зъбките?

И над ОБД буксата има нещо, което не съм виждал...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 10 Сеп 2016, 15:11

b0bituy написа:
dextuar написа:

Мерси пердварително!

а лепенката за еърбега на шофьорската колонка? :wave:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 10 Сеп 2016, 15:19

Не бях го видял и това :smoke:

Ето това за мен е смисълът на тая тема - не да спорим кое колко струва, а да не се бият напразно километри, за гледане на автомобили, при които очевидно има нещо спестено... :bchug:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 10 Сеп 2016, 17:55

Като се погледне ВИН-а и всичко лъсва, българина се отвори отдавна преди да купува такива коли да гледа. То затва обръщани хангличанки седят вечните обяви в мобилето Е46.

Потребител
Аватар

Мнение от Troqneca » 12 Сеп 2016, 10:49

а лепенката за еърбега на шофьорската колонка? :wave:

Сигурно 10 пъти гледах снимките и чак сега го видях. Като добавим волана и съмнението, че всичко е сменено и в "ПЕРФЕКТНО" състояние мисля да си спестя едно пътуване до София.
Това с патрона е мярка против кражба, крадеца ще загуби 10сек докато намери ключалката :mrgreen:

Благодаря за съветите!

Потребител
Аватар
Кара: E39, 520i '00
Мечтае да кара: F85

Мнение от kriss_7 » 14 Сеп 2016, 9:30

Здравейте момчета...
Моля за мнение за тези три автомобила:

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11471070717481461&slink=fjzdkv

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11472855946161075&slink=fjzdkv

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11473073537389505&slink=fjzdkv - като честно казано тази ме привлича най - много, а и пише 308К, т.е. никой не си е играл да я връща, но не знам какво мога да очаквам от дизелов двигател на 300К. :roll: А и ако като цяло споделите мнения специално за 330xd ще съм ви много благодарна. ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 14 Сеп 2016, 17:32

А защо си мислиш, че не е била на 500к и не са я върнали на 300?

П.с: Без да искам да се получават пак някакви конфликти, искам да попитам колеги, притежаващи Е9х!!!, колко според тях трябва реално да струва читав екземпляр с нави про, ксенон, автомат и кожен салон да кажем в 20-ка или 30-ка мотор? Ама наистина качваш се и караш, не качваш се и правиш...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Потребител
Аватар

Мнение от bulsara » 14 Сеп 2016, 18:06

За коли с посоченото оборудване и ясна сервизна история:
- 320d - мин. 14000лв.
- 330d - мин. 16000лв.

Това са моите наблюдения. Имам 320d, което взех преди повече от половин година, с ясна сервизна история, кожа, Navi Pro, ксенон, без външни и вътрешни забележки, с разликата, че не е автомат. По това време търсех автомат или ръчна, просто по-запазена кола, която да си заслужава. Дадох повече от посочените по-горе пари и не съжалявам. Горните цени са посочени като абсолютен минимум за момента.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 14 Сеп 2016, 20:33

bulsara написа:За коли с посоченото оборудване и ясна сервизна история:
- 320d - мин. 14000лв.
- 330d - мин. 16000лв.

Това са моите наблюдения. Имам 320d, което взех преди повече от половин година, с ясна сервизна история, кожа, Navi Pro, ксенон, без външни и вътрешни забележки, с разликата, че не е автомат. По това време търсех автомат или ръчна, просто по-запазена кола, която да си заслужава. Дадох повече от посочените по-горе пари и не съжалявам. Горните цени са посочени като абсолютен минимум за момента.
:yes: Радвам се, че не мисля единствено аз така... И тук нямам предвид Е9х след 2008г

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 15 Сеп 2016, 8:52

Както се казва, на 300К този мотор тъкмо се разработил! :mhihi:
По-скоро мен ме притеснява автомата и Х-а на този пробег - но в краен случай и едното, и другото (раздатката) се правят. А и не е като да няма Х-ове на части.
По-добре си вземи тази на 300К с ясната история, отколкото някакво мъгляво на `160К` км. Май е по-добре оборудвана.
Ако наистина е с ПЪЛНА история си струва да се види..
Няма филм като да купиш кола втора ръка и да няма ремонти, винаги има, но поне да й се кефиш.
Не да направиш компромис и да вземеш уж по-запазена, а тя да извади проблем и да те е яд, че не си взела другата :yes:
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 N46B20
Мечтае да кара: M4 CS

Мнение от merx » 15 Сеп 2016, 17:24

Привет и от мен!

От известно време си търся атмосферен седан или комби (само BMW) с инжекцион след 2006 г, като изборът ми е между 318i или 320i. Нямам претенциите да разбирам от автомобили, затова бих се радвал на някой и друг полезен съвет. :)

Като разглеждам обявите, повечето са нов внос, къде с по-бедно оборудване, къде не до там, но повече ми изглеждам уморени от каране и на незнайни километри. Затова се насочих към следната обява: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 6277316913

Обявата е от доста време, човека и държи по-висока цена, като си мисля, че може би заради това и все още се продава.

Поздрави,
Станислав

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: DBS

Мнение от Alek_SV » 15 Сеп 2016, 20:46

Отвратителна е тази кола.
-Най-скапания и най-малко вървящ мотор
-малката навигация : тоест нямаш навигация
-покъртително гаден и грозен модел джанти
-няма кожен салон
-висока цена

нямам идея защо и кой би я купил на тази цена ...

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 15 Сеп 2016, 21:18

merx написа:Привет и от мен!

От известно време си търся атмосферен седан или комби (само BMW) с инжекцион след 2006 г, като изборът ми е между 318i или 320i. Нямам претенциите да разбирам от автомобили, затова бих се радвал на някой и друг полезен съвет. :)

Като разглеждам обявите, повечето са нов внос, къде с по-бедно оборудване, къде не до там, но повече ми изглеждам уморени от каране и на незнайни километри. Затова се насочих към следната обява: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 6277316913

Обявата е от доста време, човека и държи по-висока цена, като си мисля, че може би заради това и все още се продава.

Поздрави,
Станислав

Не съм фен на въпросния модел, но виж тази по-добре, ако ти се кара точно 320i: http://www.cars.bg/c1724537
На приятел е и е много гледана.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 16 Сеп 2016, 8:53

merx написа:Като разглеждам обявите, повечето са нов внос, къде с по-бедно оборудване, къде не до там, но повече ми изглеждам уморени от каране и на незнайни километри. Затова се насочих към следната обява: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 6277316913

Ако историята на колата е вярна си заслужава да се види. Ксенон и рекаро седалки може да си добави впоследствие, ако държи на тях. Джантите, мисля, са най-малкият проблем за решаване в една кола. Моторът не е тромав с ръчна кутия, съвсем приличен е. С автомата е по-голяма мъка и харчи доста. Да, скъпа е като я сравниш с пазара, но това също подлежи на някакво обсъждане.
Never mistake motion for action...

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93