Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- sincheto
- кандидат ентусиаст
-
Re: Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
b00st написа:Bexim написа:До колкото пише в руските форуми ресурсът му е такъв - около 250-300К, за N52 говоря.
mywikimotors
Ако е 9К евро - не знам, по-добре вземи пловдивската, тя е на 220К и вече е с М-пак.. Да, по-скъпа е, но по другата със сигурност ще изскочи нещо.
На мен друго ми направи впечатление - има едно много готино купе с 325 с N53 мотор и джанти 19 от М3.. Беше Варненско сега го продават в Стара Загора за под 20К.. Не знам толкова бързо ли смени собственик или е такъв гроб.. Много ЯКО изглежда.. Аз го гледах, ама не ми се ходеше до Варна. По телефона момчето звучеше много несериозно, незапознато, незаинтересовано дори тогава и реших, че не си струва да се ходи..
Колега, какво значи ресурса на N52 е 250-300к? Какво след това умира ли?![]()
Ресурса на един двигател пряко зависи от поддръжката, при редовно обслужване и грижи, бензинов шест цилидров атмосферен двигател може значително да надхвърли въпросните цифри. Съответно и обратното е възможно, да сгъне на 150к още при нежелание да се поддържа. При тези километри, ако наистина всичко е правено в BMW Германия, проблема ще е по-скоро, че стоковите катализатори ще са пътници и ще набиват грешки, отколкото нещо сериозно по двигателя.
PS. Моя N52 на около 250к, двигателя е в много добро здраве, разход на масло 1л/5000-6000км, но има сервизна история в BMW до момента в който я взех, така че за мен това е най-важното при покупката, а не цифричките на таблото!
b0bituy написа:Някой забеляза ли, че патрона не е на шоферската врата ?dextuar написа:Troqneca написа:Здравейте колеги,
Мисля другата седмица да гледам една е90 и понеже нямам никакъв опит с BMW, aко може накой съвет на какво да се наблегне при огледа.
От обявата поне на мен (нали съм си песимист) всичко ми се струва прекалено идеално - 130к км, сменени филтри, накладки, ролки...
Ако някой е ходил вече да я гледа, моля да сподели какво е положението
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11471198416760319
П.П. Това, че отзад няма надписа 320d, значи ли че е свален и е пребоядисвана или просто ги крадат/падат?
Мерси пердварително!
Не, безплатна опция е да не пише какъв е модела. Дори го пише като провериш по вин
БТВ: Загледа ли се във волана? 3-ка с по-малко екстри от тази не бях виждал...
Отделно този мотор е проблемен като цяло, ако не е минавал през акцията, което ме съмнява.
Кой си купува кола, регистрира я и така перфектна решава веднага да я разкара. Само аз ли не вярвам във феята на зъбките?

Не бях забелязал.
Последна промяна sincheto на 13 Сеп 2016, 11:27, променена общо 1 път
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
b0bituy написа:Някой забеляза ли, че патрона не е на шоферската врата ?dextuar написа:Troqneca написа:Здравейте колеги,
Мисля другата седмица да гледам една е90 и понеже нямам никакъв опит с BMW, aко може накой съвет на какво да се наблегне при огледа.
От обявата поне на мен (нали съм си песимист) всичко ми се струва прекалено идеално - 130к км, сменени филтри, накладки, ролки...
П.П. Това, че отзад няма надписа 320d, значи ли че е свален и е пребоядисвана или просто ги крадат/падат?
Мерси пердварително!
Не, безплатна опция е да не пише какъв е модела. Дори го пише като провериш по вин
Отделно този мотор е проблемен като цяло, ако не е минавал през акцията, което ме съмнява.
Кой си купува кола, регистрира я и така перфектна решава веднага да я разкара. Само аз ли не вярвам във феята на зъбките?
И над ОБД буксата има нещо, което не съм виждал...
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Мерси пердварително!
а лепенката за еърбега на шофьорската колонка?

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Не бях го видял и това
Ето това за мен е смисълът на тая тема - не да спорим кое колко струва, а да не се бият напразно километри, за гледане на автомобили, при които очевидно има нещо спестено...

Ето това за мен е смисълът на тая тема - не да спорим кое колко струва, а да не се бият напразно километри, за гледане на автомобили, при които очевидно има нещо спестено...

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Като се погледне ВИН-а и всичко лъсва, българина се отвори отдавна преди да купува такива коли да гледа. То затва обръщани хангличанки седят вечните обяви в мобилето Е46.
а лепенката за еърбега на шофьорската колонка?
Сигурно 10 пъти гледах снимките и чак сега го видях. Като добавим волана и съмнението, че всичко е сменено и в "ПЕРФЕКТНО" състояние мисля да си спестя едно пътуване до София.
Това с патрона е мярка против кражба, крадеца ще загуби 10сек докато намери ключалката

Благодаря за съветите!
- kriss_7
- Потребител
-
- Кара: E39, 520i '00
- Мечтае да кара: F85
Здравейте момчета...
Моля за мнение за тези три автомобила:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11471070717481461&slink=fjzdkv
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11472855946161075&slink=fjzdkv
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11473073537389505&slink=fjzdkv - като честно казано тази ме привлича най - много, а и пише 308К, т.е. никой не си е играл да я връща, но не знам какво мога да очаквам от дизелов двигател на 300К.
А и ако като цяло споделите мнения специално за 330xd ще съм ви много благодарна. 
Моля за мнение за тези три автомобила:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11471070717481461&slink=fjzdkv
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11472855946161075&slink=fjzdkv
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11473073537389505&slink=fjzdkv - като честно казано тази ме привлича най - много, а и пише 308К, т.е. никой не си е играл да я връща, но не знам какво мога да очаквам от дизелов двигател на 300К.

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
А защо си мислиш, че не е била на 500к и не са я върнали на 300?
П.с: Без да искам да се получават пак някакви конфликти, искам да попитам колеги, притежаващи Е9х!!!, колко според тях трябва реално да струва читав екземпляр с нави про, ксенон, автомат и кожен салон да кажем в 20-ка или 30-ка мотор? Ама наистина качваш се и караш, не качваш се и правиш...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
П.с: Без да искам да се получават пак някакви конфликти, искам да попитам колеги, притежаващи Е9х!!!, колко според тях трябва реално да струва читав екземпляр с нави про, ксенон, автомат и кожен салон да кажем в 20-ка или 30-ка мотор? Ама наистина качваш се и караш, не качваш се и правиш...
За коли с посоченото оборудване и ясна сервизна история:
- 320d - мин. 14000лв.
- 330d - мин. 16000лв.
Това са моите наблюдения. Имам 320d, което взех преди повече от половин година, с ясна сервизна история, кожа, Navi Pro, ксенон, без външни и вътрешни забележки, с разликата, че не е автомат. По това време търсех автомат или ръчна, просто по-запазена кола, която да си заслужава. Дадох повече от посочените по-горе пари и не съжалявам. Горните цени са посочени като абсолютен минимум за момента.
- 320d - мин. 14000лв.
- 330d - мин. 16000лв.
Това са моите наблюдения. Имам 320d, което взех преди повече от половин година, с ясна сервизна история, кожа, Navi Pro, ксенон, без външни и вътрешни забележки, с разликата, че не е автомат. По това време търсех автомат или ръчна, просто по-запазена кола, която да си заслужава. Дадох повече от посочените по-горе пари и не съжалявам. Горните цени са посочени като абсолютен минимум за момента.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
bulsara написа:За коли с посоченото оборудване и ясна сервизна история:
- 320d - мин. 14000лв.
- 330d - мин. 16000лв.

- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Както се казва, на 300К този мотор тъкмо се разработил!
По-скоро мен ме притеснява автомата и Х-а на този пробег - но в краен случай и едното, и другото (раздатката) се правят. А и не е като да няма Х-ове на части.
По-добре си вземи тази на 300К с ясната история, отколкото някакво мъгляво на `160К` км. Май е по-добре оборудвана.
Ако наистина е с ПЪЛНА история си струва да се види..
Няма филм като да купиш кола втора ръка и да няма ремонти, винаги има, но поне да й се кефиш.
Не да направиш компромис и да вземеш уж по-запазена, а тя да извади проблем и да те е яд, че не си взела другата

По-скоро мен ме притеснява автомата и Х-а на този пробег - но в краен случай и едното, и другото (раздатката) се правят. А и не е като да няма Х-ове на части.
По-добре си вземи тази на 300К с ясната история, отколкото някакво мъгляво на `160К` км. Май е по-добре оборудвана.
Ако наистина е с ПЪЛНА история си струва да се види..
Няма филм като да купиш кола втора ръка и да няма ремонти, винаги има, но поне да й се кефиш.
Не да направиш компромис и да вземеш уж по-запазена, а тя да извади проблем и да те е яд, че не си взела другата

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- merx
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 N46B20
- Мечтае да кара: M4 CS
Привет и от мен!
От известно време си търся атмосферен седан или комби (само BMW) с инжекцион след 2006 г, като изборът ми е между 318i или 320i. Нямам претенциите да разбирам от автомобили, затова бих се радвал на някой и друг полезен съвет.
Като разглеждам обявите, повечето са нов внос, къде с по-бедно оборудване, къде не до там, но повече ми изглеждам уморени от каране и на незнайни километри. Затова се насочих към следната обява: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 6277316913
Обявата е от доста време, човека и държи по-висока цена, като си мисля, че може би заради това и все още се продава.
Поздрави,
Станислав
От известно време си търся атмосферен седан или комби (само BMW) с инжекцион след 2006 г, като изборът ми е между 318i или 320i. Нямам претенциите да разбирам от автомобили, затова бих се радвал на някой и друг полезен съвет.

Като разглеждам обявите, повечето са нов внос, къде с по-бедно оборудване, къде не до там, но повече ми изглеждам уморени от каране и на незнайни километри. Затова се насочих към следната обява: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 6277316913
Обявата е от доста време, човека и държи по-висока цена, като си мисля, че може би заради това и все още се продава.
Поздрави,
Станислав
Отвратителна е тази кола.
-Най-скапания и най-малко вървящ мотор
-малката навигация : тоест нямаш навигация
-покъртително гаден и грозен модел джанти
-няма кожен салон
-висока цена
нямам идея защо и кой би я купил на тази цена ...
-Най-скапания и най-малко вървящ мотор
-малката навигация : тоест нямаш навигация
-покъртително гаден и грозен модел джанти
-няма кожен салон
-висока цена
нямам идея защо и кой би я купил на тази цена ...
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
merx написа:Привет и от мен!
От известно време си търся атмосферен седан или комби (само BMW) с инжекцион след 2006 г, като изборът ми е между 318i или 320i. Нямам претенциите да разбирам от автомобили, затова бих се радвал на някой и друг полезен съвет.![]()
Поздрави,
Станислав
Не съм фен на въпросния модел, но виж тази по-добре, ако ти се кара точно 320i: http://www.cars.bg/c1724537
На приятел е и е много гледана.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
merx написа:Като разглеждам обявите, повечето са нов внос, къде с по-бедно оборудване, къде не до там, но повече ми изглеждам уморени от каране и на незнайни километри. Затова се насочих към следната обява: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 6277316913
Ако историята на колата е вярна си заслужава да се види. Ксенон и рекаро седалки може да си добави впоследствие, ако държи на тях. Джантите, мисля, са най-малкият проблем за решаване в една кола. Моторът не е тромав с ръчна кутия, съвсем приличен е. С автомата е по-голяма мъка и харчи доста. Да, скъпа е като я сравниш с пазара, но това също подлежи на някакво обсъждане.
Never mistake motion for action...