прегряване на m42b18
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Bmw_coffeeman
- Потребител
-
прегряване на m42b18
Здравейте,колеги.От скоро имам бмв е36 318ти.Когато колата е вдигнала нормална работна температура и седя на място или съм в задръстване колата вдига доста бързо температура,но после когато потегля и карам с по-висока скорост колата се охлажда за по-малко от 10 секунди,което не ми се струва реално.Стрелката е стигала дори до червеното,при което пак я наступвам и пак се оправя.Маркучите не надуват,сменях термостат,на няколко места ми казаха,че може да е гарнитура,но на мен не ми се вярва.Колата е на газ и пуши бяло,но само сутринта на студен двигател.
- shlosera
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 M50B20
- Мечтае да кара: e36 M3
Re: прегряване на m42b18
Обвзвъздушена ли е добре системата?
Sent from my E2105 using Tapatalk
Sent from my E2105 using Tapatalk
- djkita
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe & E46 Coupe
Bmw_coffeeman написа:Здравейте,колеги.От скоро имам бмв е36 318ти.Когато колата е вдигнала нормална работна температура и седя на място или съм в задръстване колата вдига доста бързо температура,но после когато потегля и карам с по-висока скорост колата се охлажда за по-малко от 10 секунди,което не ми се струва реално.Стрелката е стигала дори до червеното,при което пак я наступвам и пак се оправя.Маркучите не надуват,сменях термостат,на няколко места ми казаха,че може да е гарнитура,но на мен не ми се вярва.Колата е на газ и пуши бяло,но само сутринта на студен двигател.
Проблема най-вероятно е във виското (не зацепва). Виж си антифриза, ако състоянието и нивото му е добре то белият пушек на студен двигател ще е от газта. Ако загрява повече е нормално и маркучите да са по-твърди.

- valeri_86_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318is Coupe
- Мечтае да кара: BMW e21
- Bmw_coffeeman
- Потребител
-
Аз не съм от най-запознатите,но имам две перки-за климатика и за двигателя.Тази на двигателя се върти,но на климатика не,защото трябва да сменям радиатора на климатика.И имам чувството,че перката не може да вкара студен въздух да охлади двигателя.Възможно ли е?
- djkita
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe & E46 Coupe
Перката на двигателя (виското) няма как да не се върти
Въпроса е дали зацепва това виско, защото след определена температура то трябва да започне да се върти по-силно. Пробвай когато започне да загрява колата (стрелката да минава средата) да спреш виското с нещо, например нагънат вестник (недей пробвай само с ръката). Ако успееш да го спреш лесно, значи не зацепва т.е. не работи.

6 мнения
• Страница 1 от 1