прегряване на m42b18

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

прегряване на m42b18

Мнение от Bmw_coffeeman » 13 Сеп 2016, 19:33

Здравейте,колеги.От скоро имам бмв е36 318ти.Когато колата е вдигнала нормална работна температура и седя на място или съм в задръстване колата вдига доста бързо температура,но после когато потегля и карам с по-висока скорост колата се охлажда за по-малко от 10 секунди,което не ми се струва реално.Стрелката е стигала дори до червеното,при което пак я наступвам и пак се оправя.Маркучите не надуват,сменях термостат,на няколко места ми казаха,че може да е гарнитура,но на мен не ми се вярва.Колата е на газ и пуши бяло,но само сутринта на студен двигател.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 M50B20
Мечтае да кара: e36 M3

Re: прегряване на m42b18

Мнение от shlosera » 13 Сеп 2016, 21:17

Обвзвъздушена ли е добре системата?

Sent from my E2105 using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe & E46 Coupe

Мнение от djkita » 13 Сеп 2016, 21:32

Bmw_coffeeman написа:Здравейте,колеги.От скоро имам бмв е36 318ти.Когато колата е вдигнала нормална работна температура и седя на място или съм в задръстване колата вдига доста бързо температура,но после когато потегля и карам с по-висока скорост колата се охлажда за по-малко от 10 секунди,което не ми се струва реално.Стрелката е стигала дори до червеното,при което пак я наступвам и пак се оправя.Маркучите не надуват,сменях термостат,на няколко места ми казаха,че може да е гарнитура,но на мен не ми се вярва.Колата е на газ и пуши бяло,но само сутринта на студен двигател.

Проблема най-вероятно е във виското (не зацепва). Виж си антифриза, ако състоянието и нивото му е добре то белият пушек на студен двигател ще е от газта. Ако загрява повече е нормално и маркучите да са по-твърди.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318is Coupe
Мечтае да кара: BMW e21

Мнение от valeri_86_ » 13 Сеп 2016, 21:55

Бих проверил и водната помпа...

Потребител
Аватар

Мнение от Bmw_coffeeman » 13 Сеп 2016, 22:40

Аз не съм от най-запознатите,но имам две перки-за климатика и за двигателя.Тази на двигателя се върти,но на климатика не,защото трябва да сменям радиатора на климатика.И имам чувството,че перката не може да вкара студен въздух да охлади двигателя.Възможно ли е?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe & E46 Coupe

Мнение от djkita » 13 Сеп 2016, 23:59

Перката на двигателя (виското) няма как да не се върти :) Въпроса е дали зацепва това виско, защото след определена температура то трябва да започне да се върти по-силно. Пробвай когато започне да загрява колата (стрелката да минава средата) да спреш виското с нещо, например нагънат вестник (недей пробвай само с ръката). Ако успееш да го спреш лесно, значи не зацепва т.е. не работи.
Изображение

Назад към E36