Дросел 530d
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- MPOWERfan
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61/530XD
- Мечтае да кара: на по-евтино гориво.
Дросел 530d
Здравейте колеги ,имам проблем с дросела не функционира записва го като грешка когато чета с Inpa.
Колата гасне твърдо ,клапата не се движи въобще,когато я бутна ръчно гасне много по-меко.
Някой имал ли е подобен проблем ,да търся друг дросел или има варянт да се оправи моят?
Освен за плавно гаснене на мотора каква друга функция изпълнява при нашите мотори?
По-добър старт в ниски ,и каточели бях чел нещо ,че при регенерация на dpf-a се затваря?

Колата гасне твърдо ,клапата не се движи въобще,когато я бутна ръчно гасне много по-меко.
Някой имал ли е подобен проблем ,да търся друг дросел или има варянт да се оправи моят?
Освен за плавно гаснене на мотора каква друга функция изпълнява при нашите мотори?
По-добър старт в ниски ,и каточели бях чел нещо ,че при регенерация на dpf-a се затваря?

E36/E39/E39/E46/E39/E61/E87/61
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Дросел 530d
MPOWERfan написа:Здравейте колеги ,имам проблем с дросела не функционира записва го като грешка когато чета с Inpa.
По-добър старт в ниски ,и каточели бях чел нещо ,че при регенерация на dpf-a се затваря?![]()
![]()
Колега, аз поне не зная да се ремонтира- ако е замърсена и от това блокирала, може да я почистиш, може да почистиш и буксата. Дросела, служи за плавно гасене на двигателя и регенерация на dpf-a. Ако последният е в добро състояние и искаш да остане в подобно, не трябва да отлагаш решаването на проблема с клапата.
- v3n0m
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
- Мечтае да кара: е60 M5
Re: Дросел 530d
Моят има една пружинка която се беше откачила и не искаше да се движи въобще. Наместих я и всичко заспа 

Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!
3 мнения
• Страница 1 от 1