Дросел 530d

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61/530XD
Мечтае да кара: на по-евтино гориво.

Дросел 530d

Мнение от MPOWERfan » 06 Сеп 2016, 13:12

Здравейте колеги ,имам проблем с дросела не функционира записва го като грешка когато чета с Inpa.
Колата гасне твърдо ,клапата не се движи въобще,когато я бутна ръчно гасне много по-меко.
Някой имал ли е подобен проблем ,да търся друг дросел или има варянт да се оправи моят?
Освен за плавно гаснене на мотора каква друга функция изпълнява при нашите мотори?
По-добър старт в ниски ,и каточели бях чел нещо ,че при регенерация на dpf-a се затваря? :roll: :wave: :bchug:
E36/E39/E39/E46/E39/E61/E87/61

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Дросел 530d

Мнение от zvetiko » 06 Сеп 2016, 13:40

MPOWERfan написа:Здравейте колеги ,имам проблем с дросела не функционира записва го като грешка когато чета с Inpa.
Колата гасне твърдо ,клапата не се движи въобще,когато я бутна ръчно гасне много по-меко.
Някой имал ли е подобен проблем ,да търся друг дросел или има варянт да се оправи моят?
Освен за плавно гаснене на мотора каква друга функция изпълнява при нашите мотори?
По-добър старт в ниски ,и каточели бях чел нещо ,че при регенерация на dpf-a се затваря? :roll: :wave: :bchug:

Колега, аз поне не зная да се ремонтира- ако е замърсена и от това блокирала, може да я почистиш, може да почистиш и буксата. Дросела, служи за плавно гасене на двигателя и регенерация на dpf-a. Ако последният е в добро състояние и искаш да остане в подобно, не трябва да отлагаш решаването на проблема с клапата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
Мечтае да кара: е60 M5

Re: Дросел 530d

Мнение от v3n0m » 06 Сеп 2016, 15:15

Моят има една пружинка която се беше откачила и не искаше да се движи въобще. Наместих я и всичко заспа :yes:
Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!

Назад към Е60/Е61