възможно ли е?
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
възможно ли е?
на колата ми има аларма (даже с обемни датчици)
обаче предния собственик не е предоставил, дистанционните
т.е. сега имам инсталацията на цялата алармата, но немога да я използвам защото нямам тези дистанционни
има ли начин да използвам сегашната инсталация, т.е. да намеря от някъде дистанционни с които да управлявам алармата?
т.е. сега имам инсталацията на цялата алармата, но немога да я използвам защото нямам тези дистанционни
има ли начин да използвам сегашната инсталация, т.е. да намеря от някъде дистанционни с които да управлявам алармата?
tsvet40 написа:Възможно е, стига инсталацията да е пълна!
Някъде правеха в София централни точно за такива случаи, ако не се лъжа, някъде около Сточна гара! Питай в някоя фирма за аларми, ако са коректни и знаят, ще ти кажат...
обадих се на човека който ми прави алармата на вектрата, и още по телефона без дори да я погледне заяви че е невъзможно да се направи нещо, ами трябва просто да се сложи нова :>
няма да коментирам....
ще пробвам с друг, сега е момента да препоръчате някой който би могъл да се справи
Чувал съм хора, които се занимават точно с това. Питай в някоя голяма фирма, най-добре като идваш до София. Имай предвид, че за него е изгодно да ти каже, че не може да се направи дистанционно, за да ти сложи нова аларма. Това е като дистанционните за ТВ - ако се счупи или изгуби, се пртави замерване на честотите и после се прави ново по поръчка- твоя случай е същия
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Нали се сещаш какво може да стане ако някой е "забравил", че трябва да ти даде дистанционните за алармата. Моя съвет е да си сложиш нова. Внимавай обаче как ще ти я сложат защото на мен ми прецакаха централното и сега работи само с алармата, а с ключа мога да си отключвам само предните врати.
- DIDO
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW X3 3.0d '04
Re: възможно ли е?
Fking написа:на колата ми има аларма (даже с обемни датчици)
АБСУРДНО Е!
Махай цялата инсталация и слагай нова.
Да не би случайно колата ти да е от Италия?
BMW - Усещане за автомобил
Re: възможно ли е?
DIP написа:Да не би случайно колата ти да е от Италия?
Почти всички от там идват така ... с изключение на едно E36 320 Coupe, най-запазения автомобил втора ръка, който някога съм виждал, който дойде с 4 оригинални резервни ключа и 2 дистанционни за алармата

- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
f-king има начин да се направят дистанционни 100% , аз вчера си направих 2-ро дист. на мойта кола , ама това е елементарно в сравнение с това да направиш без образец. ще ти напиша какво знам :
1. в дистанц и в алармата се настройва един код ( ЕДИН И СЪЩ и за двете - в алармата с нещо като джъмпери ,а в дистанционното се прекъсват едни писти. това можеш да го видиш ако разглобиш някое дистанционно.)
2. в дистанционното има потенциометър с които трябва да намериш честотата на алармата и - аре готово
тука в дупниза един ги прави без пропуск
аз на новото дист. му преправих кода като на оригинала с поялник и въртях потенциометъра докато не сработи алармата , после финна настройка от разстояние и .......
1. в дистанц и в алармата се настройва един код ( ЕДИН И СЪЩ и за двете - в алармата с нещо като джъмпери ,а в дистанционното се прекъсват едни писти. това можеш да го видиш ако разглобиш някое дистанционно.)
2. в дистанционното има потенциометър с които трябва да намериш честотата на алармата и - аре готово
аз на новото дист. му преправих кода като на оригинала с поялник и въртях потенциометъра докато не сработи алармата , после финна настройка от разстояние и .......

- Dimitar
- старши ентусиаст
-
mitak_o написа:f-king има начин да се направят дистанционни 100% , аз вчера си направих 2-ро дист. на мойта кола , ама това е елементарно в сравнение с това да направиш без образец. ще ти напиша какво знам :
1. Това става само на някой балъшки дистанционни, които са повече дистанционно централно заключване/отключване, отколкото за аларма.
2. Това не е потенциометър, а тример-кондензатор.
Ако алармата на fking е някъква по-модерна (например със скачащ код), тогава алармата се обучава да работи със нови предаватели, но само ако са със същия кодиращ чип.
13 мнения
• Страница 1 от 1