възможно ли е?

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

възможно ли е?

Мнение от Fking » 06 Окт 2003, 23:34

на колата ми има аларма (даже с обемни датчици)

обаче предния собственик не е предоставил, дистанционните

т.е. сега имам инсталацията на цялата алармата, но немога да я използвам защото нямам тези дистанционни

има ли начин да използвам сегашната инсталация, т.е. да намеря от някъде дистанционни с които да управлявам алармата?

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 07 Окт 2003, 8:15

Възможно е, стига инсталацията да е пълна!
Някъде правеха в София централни точно за такива случаи, ако не се лъжа, някъде около Сточна гара! Питай в някоя фирма за аларми, ако са коректни и знаят, ще ти кажат...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 07 Окт 2003, 11:51

tsvet40 написа:Възможно е, стига инсталацията да е пълна!
Някъде правеха в София централни точно за такива случаи, ако не се лъжа, някъде около Сточна гара! Питай в някоя фирма за аларми, ако са коректни и знаят, ще ти кажат...

обадих се на човека който ми прави алармата на вектрата, и още по телефона без дори да я погледне заяви че е невъзможно да се направи нещо, ами трябва просто да се сложи нова :>
няма да коментирам....

ще пробвам с друг, сега е момента да препоръчате някой който би могъл да се справи

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 07 Окт 2003, 12:20

Чувал съм хора, които се занимават точно с това. Питай в някоя голяма фирма, най-добре като идваш до София. Имай предвид, че за него е изгодно да ти каже, че не може да се направи дистанционно, за да ти сложи нова аларма. Това е като дистанционните за ТВ - ако се счупи или изгуби, се пртави замерване на честотите и после се прави ново по поръчка- твоя случай е същия

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 07 Окт 2003, 20:44

Нали се сещаш какво може да стане ако някой е "забравил", че трябва да ти даде дистанционните за алармата. Моя съвет е да си сложиш нова. Внимавай обаче как ще ти я сложат защото на мен ми прецакаха централното и сега работи само с алармата, а с ключа мога да си отключвам само предните врати.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pako » 07 Окт 2003, 21:13

Ако нямаш дистанционни иди утре и си направи една застраховка пълно каско 8) 8) 8) ..../ ако искаш да я караш по-дълго си я застраховай в булинс или юпитер 8) /
Аз познавам един тип дето мойе да ти направи /многго е добър типа - разбира ги яко работите/, ама ти е доста далечко :? :?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X3 3.0d '04

Re: възможно ли е?

Мнение от DIDO » 24 Окт 2003, 8:44

Fking написа:на колата ми има аларма (даже с обемни датчици)

обаче предния собственик не е предоставил, дистанционните

т.е. сега имам инсталацията на цялата алармата, но немога да я използвам защото нямам тези дистанционни

има ли начин да използвам сегашната инсталация, т.е. да намеря от някъде дистанционни с които да управлявам алармата?

АБСУРДНО Е!
Махай цялата инсталация и слагай нова.
Да не би случайно колата ти да е от Италия?
BMW - Усещане за автомобил

автомобилен поклонник
Аватар

Re: възможно ли е?

Мнение от Turturelo » 24 Окт 2003, 13:38

DIP написа:Да не би случайно колата ти да е от Италия?

Почти всички от там идват така ... с изключение на едно E36 320 Coupe, най-запазения автомобил втора ръка, който някога съм виждал, който дойде с 4 оригинални резервни ключа и 2 дистанционни за алармата :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от атила » 24 Окт 2003, 20:36

Е мойта дойде от Германиа с два ключа и сервизна книжка,ама аларма въобще не и беще слагана.А за fking ако ти е gemini можеш да се пробваш в борово в сервиза на джемини там програмират дистанционни.

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Мнение от LuBo1 » 24 Окт 2003, 21:42

е и моита е така с 1оригинален ключ и книжка ама без аларма :cry:
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от playordie » 25 Окт 2003, 16:44

Хм ..я раздухайте .. какво за това от италия ???
Колата ми е с аларма без дистанционни/но си има бутонче в колата/ и 1 ключ ... казаха че ключа е само 1 ...
Любов има само в чата, в сапунените сериали и розовите книжки, всичко друго опира до пари и секс!

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 26 Окт 2003, 1:31

f-king има начин да се направят дистанционни 100% , аз вчера си направих 2-ро дист. на мойта кола , ама това е елементарно в сравнение с това да направиш без образец. ще ти напиша какво знам :
1. в дистанц и в алармата се настройва един код ( ЕДИН И СЪЩ и за двете - в алармата с нещо като джъмпери ,а в дистанционното се прекъсват едни писти. това можеш да го видиш ако разглобиш някое дистанционно.)
2. в дистанционното има потенциометър с които трябва да намериш честотата на алармата и - аре готово
тука в дупниза един ги прави без пропуск
аз на новото дист. му преправих кода като на оригинала с поялник и въртях потенциометъра докато не сработи алармата , после финна настройка от разстояние и .......
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 26 Окт 2003, 16:49

mitak_o написа:f-king има начин да се направят дистанционни 100% , аз вчера си направих 2-ро дист. на мойта кола , ама това е елементарно в сравнение с това да направиш без образец. ще ти напиша какво знам :
1. в дистанц и в алармата се настройва един код ( ЕДИН И СЪЩ и за двете - в алармата с нещо като джъмпери ,а в дистанционното се прекъсват едни писти. това можеш да го видиш ако разглобиш някое дистанционно.)
2. в дистанционното има потенциометър с които трябва да намериш честотата на алармата и - аре готово
тука в дупниза един ги прави без пропуск
аз на новото дист. му преправих кода като на оригинала с поялник и въртях потенциометъра докато не сработи алармата , после финна настройка от разстояние и .......

1. Това става само на някой балъшки дистанционни, които са повече дистанционно централно заключване/отключване, отколкото за аларма.
2. Това не е потенциометър, а тример-кондензатор.

Ако алармата на fking е някъква по-модерна (например със скачащ код), тогава алармата се обучава да работи със нови предаватели, но само ако са със същия кодиращ чип.

Назад към Основен Форум