CCC модул E60

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: CCC модул E60

Мнение от tasev » 21 Юни 2016, 8:51

Момчето каза че навигацията е на колата и уж всичко си и работи,но от тази тема малко се наплаших. Особено от колегата който са го излъгали с не работещ модул при подобна покупка.Исках да попитам кой е най-добрият вариант?
1.Да отида на място да я пробвам?И някой може ли да каже на какво да обърна внимание?
2. При доставка с куриер- ако човека по някаква причина ми откаже оглед на място.Някой може ли да помогне да я тестваме?Естествено срещу заплащане.
Може ли да се разбере някъде коя година е модула и коя версия е?Прочетох тук в темата,че на модула имало стикер.Може ли някой да каже за какво трябва да гледам и какво означава?Благодаря и хубав ден на всички.

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 2015
Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic

Мнение от BorislavB » 21 Юни 2016, 10:50

Колега като цяло си е филм да вземеш така навигация,а и парите не са малко. Другото и да отидеш да го тестваш на колата му не се знае дали ако има проблем се появява веднага или след определено време например ако загрява и т.н. И трето защо му е на тоя пич да я продава щом му е на колата какво ще слага?
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530D

Мнение от eko2282 » 21 Юни 2016, 11:08

Здравейте,

Миналата година купих срещу 750 лв. самата модула и климатроника един от Перник. Беше от 2008 година. Зад модула има един стикер който пише кога е произведен. Ако е изкъсен, означава че са бъркали нещо вътре. Всички колеги знаят че те имат по дълъг живот. Когато продадох колата, беше ми голям плус че CCC модула и климатроника бяха от фейсово. Когато купите по новия CCC, трябва да купите и лайсната. Също ще видите че климатроника не пасва точно с новата лайсна. Зареди това смених контрола на климатроника. Само трябва да се кодира пак за да се работи тези 8 копчета на CCCто. За климатроника трябва отделен кабел захранването. Иначе перката нонстоп ще работи като включвате климатроника директно :D

Когато купите CCC, хубаво да се пробва на място но не забравите че никога няма гаранция дали ще работи утре. :wave:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tasev » 21 Юни 2016, 12:08

:) или да :( !Май най-добрия вариант е да я тествам на място.Човека който ми я продава е също от Перник и причината за продажбата е че се занимава с това май :) .Е то по тази логика днес работи утре не може да стане с всяка купена на втора употреба.Нали уж тези от фейса са по здрави и нямат проблеми или поне това научих от форума.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от eko2282 » 21 Юни 2016, 13:03

Да по здрави са.. но също не се знае CCCто дали е изгубен от друг колега :kuku: Това точно не ми харесва с тези пазарни цени :nono:

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 21 Юни 2016, 13:08

И на мен прекалено евтино ми се струва - март месец купих само модула 2008г. с бутоните за 600лв.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tasev » 21 Юни 2016, 15:54

Момчето каза,че има няколко коли.А навито не е сваляно от автомобила.Може ли да се разбере от коя година и коя версия е софтуера?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от eko2282 » 22 Юни 2016, 8:49

Да, можеш да разбереш самата модула от коя година. Но не можеш да разбереш софтуера дали е последна версия.
Както казахме има един стикер. То няма начин как да не виждаш този бял стикер. Колкото помня стикера нещо такова беше;

GERMANY

06 - 08 (Шестия месец - Осма година)

CCC e6x modul

BA32J7897896 ( Кода на продукта например) :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 22 Юни 2016, 12:35

От скритото меню не се ли разбира, там пише разни версии ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 22 Юни 2016, 15:00

Софтуера може и да е ъпдейтван.

Потребител
Аватар
Кара: Е60 - 2005

Мнение от ck0pnu0 » 26 Юни 2016, 16:45

Здравейте,
имам следния проблем от няколко дни: след като запаля колата, всичко си работи нормално, музика има, менюто е активно, показва на картата правилната локация, но след като съм в движение картата не се ъпдейтва. Показва ми че съм на същото място къде съм бил при стартирането. Зоом-а на картата работи. След като извадя и пак пусна ДВД диска (2005 година е колата - голямата навигация) отново намира правилната позиция и след това отново застива на това място. Опитах и с друг диск но без резултат. Ще се радвам ако можете да ме посъветвате нещо по въпроса. Благодя :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от eko2282 » 27 Юни 2016, 14:42

ck0pnu0 написа:Здравейте,
имам следния проблем от няколко дни: след като запаля колата, всичко си работи нормално, музика има, менюто е активно, показва на картата правилната локация, но след като съм в движение картата не се ъпдейтва. Показва ми че съм на същото място къде съм бил при стартирането. Зоом-а на картата работи. След като извадя и пак пусна ДВД диска (2005 година е колата - голямата навигация) отново намира правилната позиция и след това отново застива на това място. Опитах и с друг диск но без резултат. Ще се радвам ако можете да ме посъветвате нещо по въпроса. Благодя :bchug:

Според мене можеш да помислиш за 3 неща,

Първо според навигацията на визуално колата не се движи. Просто картата се движи визуално. Ако искаш първо пробвай с друг диск. Може да е софтуерен проблем от диска...

Второто може би да имаш проблем с четеца на DVD. Пробвай някой диск който свири песни и виж дали пресича или прекъсва.

Третото едва ли ще имаш проблем с GPS на колата. След две варианти ако е резултата същия помисли за GPSa. Същност не съм сигурен колата откъде взима информация че къде се намира. Надявам се да ти помогнат опитните колеги който са преминали проблема. Успех :wave:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от eko2282 » 27 Юни 2016, 14:51

Извинявай че не съм видял че си пробвал с друг диск. Стана ми интересно и изрових малко при чуждите форми. По скоро в чуждите форми пишат че зареди антена се получава така...

Потребител
Аватар
Кара: Е60 - 2005

Мнение от ck0pnu0 » 27 Юни 2016, 14:57

Благодаря, ще опитам с друг диск (музика/филм) и ще пиша по-късно като разбера какъв е резултата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 29 Юни 2016, 9:04

ck0pnu0 написа:Благодаря, ще опитам с друг диск (музика/филм) и ще пиша по-късно като разбера какъв е резултата.

По скоро според мен проблема е в GPS антената. Помни си последната позиция и се върти около нея.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61