Проблeм със скоростна кутия - е90 325i
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
48 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
Re: Проблъм със скоростна кутия - е90 325i
без да се настрапвам - повтарям, че преди около 2-3 години имах същия проблем на дизелов Нисан Примера (P12). След смяната на маховика и съединителя всичко ... "заспа". Може тук да е друг проблема, но давам насока. Предполагам може да се допиташ колега и в друг сервиз за мнение. 

- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
vld написа:Трябва да изнамерим от някъде таблица с предавателните числа на кутията за да стане ясно от кой друг модел може да се взаимства, аз нещо удрям на камък обаче за сега
Edit: намерих малко инфо според което има варианти за подмяна от друг модел, включително и от Е46 което би трябвало да понижи доста цената.
http://www.bokchoys.com/differential/GearRatios.htm
Липсва инфо за дизеловите обаче
http://www.zen104526.zen.co.uk/BMW/E90%20specs.pdf
Тука ги има от-до.
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Колеги, благодаря ви много за активната помощ и за мненията!
Съединителя не дава никакъв симптом за проблем, нито маховика. Днес се консултирах и с Ники. Кутията е проблема - дали е тотал или е нещо дребно, ще видим като се отвори. Явно е нещо съвсем нормално, имайки предвид как изчезват от пазара. Ще се намери.
Мислех и за окачването на кутията или мотора. За съжаление няма как да го проверя сега и ще е чак като се качи на подемник.
На всички Е6*, Е9*, Е8* с мотори N52, N53 са еднакви, така ги дава реалОЕМ. За съжаление следващата седмица ме няма и ако не тази, чак по-следващата ще активизирам нещата.
Ще попитам още на 1-2 места, дали имат желание да я отворят и да се опитат да я оправят, но нямам големи надежди.
Виж това за е46 е интересно.. Не знам дали камбаната ще е еднаква, обаче..

Съединителя не дава никакъв симптом за проблем, нито маховика. Днес се консултирах и с Ники. Кутията е проблема - дали е тотал или е нещо дребно, ще видим като се отвори. Явно е нещо съвсем нормално, имайки предвид как изчезват от пазара. Ще се намери.
Мислех и за окачването на кутията или мотора. За съжаление няма как да го проверя сега и ще е чак като се качи на подемник.
На всички Е6*, Е9*, Е8* с мотори N52, N53 са еднакви, така ги дава реалОЕМ. За съжаление следващата седмица ме няма и ако не тази, чак по-следващата ще активизирам нещата.
Ще попитам още на 1-2 места, дали имат желание да я отворят и да се опитат да я оправят, но нямам големи надежди.

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Проблeм със скоростна кутия - е90 325i
Едва ли е различна, доста трансплантации се правят от Е90 на Е36 и Е46, така, че това мисля няма да е проблем.
За ремонт едва ли ще е нещо ралично от синхронизатори, щото иначе щеше да тропа и да вие, а ти нямаш такива оплаквания.
Аз също мисля че може да има проблем по избирателния механизъм, може някоя ябълка да се е изяла и от там да е проблема.
За ремонт едва ли ще е нещо ралично от синхронизатори, щото иначе щеше да тропа и да вие, а ти нямаш такива оплаквания.
Аз също мисля че може да има проблем по избирателния механизъм, може някоя ябълка да се е изяла и от там да е проблема.

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
vld написа:Едва ли е различна, доста трансплантации се правят от Е90 на Е36 и Е46, така, че това мисля няма да е проблем.
Съгласен, съмнявам се да се е строшила цялата кутия и да не подлежи на ремонт - просто не ми се занимава на майсторите.
- Bexim
- старши ентусиаст
-
vld написа:Аз също мисля че може да има проблем по избирателния механизъм, може някоя ябълка да се е изяла и от там да е проблема.
Като се поразчетох, проблемът е доста масов - изскачане на първа скорост. Навсякъде, където четох и търсих е от скоростната кутия - сменят я.
Не е лостовия механизъм, защото като изфорсирах леко при натискане към задна и се чу леко задиране в синхрон с оборотите.
Дори в клипчето на Габриел пише, че ремонтът е заради изскачаща първа скорост, явно е имала точно такъв проблем. Лошото е, че части - няма за тази кутия. В клипчето отдолу го разпитват, но отговор - няма...
В интерес на истината снощи в гаража като че ли я чух леко да вие, ама много много леко.. (то и колата си е шумничка на закрито)
Малко ирония е, считайки, че имах точно същия проблем с М5-цата, но тя така и не роди - само си виеше..

FREE SPIRIT
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Е старите БМВ-та не са като новите
Аз имах една Е30ка виеше на 1ва и на 3-та, бях се уплашил в началото, ама я карах така повече от 30-40к км. и я продадох и после не съм чул да е имало драма с кутията
Ама тия новите...май май по кекави ще дойдат

Аз имах една Е30ка виеше на 1ва и на 3-та, бях се уплашил в началото, ама я карах така повече от 30-40к км. и я продадох и после не съм чул да е имало драма с кутията

Ама тия новите...май май по кекави ще дойдат

- Tsapo
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW G32 LCI "22
- Детайли за колата: BMW G32 LCI "22
Едно време на първата ми кола в живота се случи същото. 1-ва излизаше а задна влизаше с родилни мъки. Беше счупен синхронизатора на 1-ва и задна ( той е един за двете предавки ако не греша ) За да не излиза 1-ва трябва да я придържаш с ръка. Колата не беше БМВ а френски кош.
Успех колега и дано да си оправиш бързо колата и да ти излезе възможно най евтино ремонта
И по-повод кекавостта на кутията.
Сега на Е90-та като я покарам повечко време ( да е загряла как си трябва ) и съм на 2-ра предавка забелязвам как лоста се мести леко напред, назад, напред назад. Ако е студена не го прави.
Бях чел из форума в другите раздели, че е от тампони, съединители, маховици и накрая един колега е сменил цялата кутия и му се е решил проблема.
Успех колега и дано да си оправиш бързо колата и да ти излезе възможно най евтино ремонта

И по-повод кекавостта на кутията.
Сега на Е90-та като я покарам повечко време ( да е загряла как си трябва ) и съм на 2-ра предавка забелязвам как лоста се мести леко напред, назад, напред назад. Ако е студена не го прави.
Бях чел из форума в другите раздели, че е от тампони, съединители, маховици и накрая един колега е сменил цялата кутия и му се е решил проблема.
- frenchi03
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw F30 340i
- Мечтае да кара: GT3
Bexim написа:Колеги, благодаря ви много за активната помощ и за мненията!![]()
![]()
![]()
Колега само внимаваи от хdrive кутията Не става,не те съветвам да губиш време с проби за ремонт от опит до сега направена такава която да държи не съм видял. Ето ти една и човека е много стабилен...малко по скъп ще е транспорта,но пък на 55х км си струва... http://www.ebay.de/itm/BMW-E90-E91-E92- ... SwyQtV0zUV
- doktorabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Всичко
Колега, мисля , че си за кутия, и по-точно заоблени зъби на муфата за включване или на зъбното колело за първа (ако не е нещо по вилката която включва, но тогава ще имаш проблеми и с втора скорост) и затова изключва първа.
Задната ползва зъбното колело на първа плюс едно паразитно колело за обръщане на посоката на въртене, но без да я отвориш нищо конкретно не може да се каже.
Лошото е, че БМВ не предлагат никакви части (само семеринги и още някакви болтове), а само цели кутии.
Търси нещо втора ръка.
Задната ползва зъбното колело на първа плюс едно паразитно колело за обръщане на посоката на въртене, но без да я отвориш нищо конкретно не може да се каже.
Лошото е, че БМВ не предлагат никакви части (само семеринги и още някакви болтове), а само цели кутии.
Търси нещо втора ръка.
- Bexim
- старши ентусиаст
-
frenchi03 написа:Колега само внимаваи от хdrive кутията Не става,не те съветвам да губиш време с проби за ремонт от опит до сега направена такава която да държи не съм видял. Ето ти една и човека е много стабилен...малко по скъп ще е транспорта,но пък на 55х км си струва... http://www.ebay.de/itm/BMW-E90-E91-E92- ... SwyQtV0zUV
Колега, тази е от 4-цилиндрово БМВ, не мисля, че ще стане

Човекът е объркал - в обявата пише моя номер, но като се зуум-не снимката си пише друг.. Или снимките му не са реалните.
От Х-драйв не търся дори.. Лошото е, че за сега навсякъде, където проверих ударих на камък...

Намерил съм за 330и, но трябват и други доработки и не знам дали ми се занимава. За пренареждане в моя кожух май няма да стане, защото на 330-ката кутията е ZF, моята е Getrag...
Вече съм си се примирил, че ще търся кутия.. Въпросът е колко време колата ще ми краси гаража..

Има логика в това, което казва колегата по-горе.. Даже за дизел се продава кит за ремонт на първа скорост в ибей. Доста пари, но има.
В краен случай, ако до 3-4 седмици макс не намеря разумно решение отивам на нова, ребилд-ната от БМВ.

Последна промяна Bexim на 09 Юни 2016, 10:12, променена общо 3 пъти
FREE SPIRIT
- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
doktorabg написа:Колега, мисля , че си за кутия, и по-точно заоблени зъби на муфата за включване или на зъбното колело за първа (ако не е нещо по вилката която включва, но тогава ще имаш проблеми и с втора скорост) и затова изключва първа.
Търси нещо втора ръка.
В голяма грешка си колега...задната е съвсем отделно зъбно колело...в случая на тази кутия ..задната е самотна т.е не е в комбинация с друга предавка а отделна. Вижда се на една от снимките или по скоро на клипчето дадено от колегите на първата страница...около 15-16 секунда на клипчето...най долното колело на левия вал...Заоблянето на зъбките се получава при хъркане и намалена синхронизация...в случая колегата не е споменал такъв проблем. По скоро проблема според мен идва от включващия механизъм...другия вариант е да се е отворил аксиален луфт в кутията от към фланеца и за това да се получава това изключване. Проблема го има при 6 степенната кутия на спринтер ...износва се самия корпус на лагера откъм фланеца и се получава луфт който води до изключването на 1 ва предавка и блокирането на задна.
- doktorabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Всичко
Може и да си прав колега, не съм гледал клипчето и не съм отварял такава, но няма значение как е задната, принципа на работа не е нещо ново, нормална механична кутия, болежките са известни.

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Кофти. Мен пък ми се случва трудно да влиза 1ва като спре на някаква определена позиция колата. Като натисна съединителя 2ри път или колата мръдне леко напред или назад и си влиза без проблем. Странно, но и на Е36цата ми го прави, но доста по-рядко. Бях се засилил да сменям маслото, което сигурно ще го направя де, но Колето каза, че няма да се оправи от това. Като изключим това съм нямал проблем с кутията до сега.
- Bexim
- старши ентусиаст
-
Съвет от мен - сменяйте си маслата, от там тръгват много проблеми.
До колкото проучвах тук и там излиза, че кутията на 325 си е слаба, еле пък с ремап (на 330, N53 съм), който обмислях сигурно още по-бързо ще роди.
За сега съм в цайт-нот.. Никъде не намирам за 325, намерих 2-3 за 330, но там трябва да се смени - съединителя (тъй или иначе ще го сменям), лостовата система, кардана и диференциала (на 325 е с 4х4 болта, а на 330 е 3х3 и гумено каре) - демек е голям филм.. Полуоски не съм проверявал дали са на същите дупки, но и там може да изскочи зайче.
325 - където, каквото има на части у нас е с продадени вече кутии...
Все повече свиквам с мисълта за около 7 бона, рециклирана.. Или по-скоро за някое кабрио за лятото, докато изскочи разумна кутия
До колкото проучвах тук и там излиза, че кутията на 325 си е слаба, еле пък с ремап (на 330, N53 съм), който обмислях сигурно още по-бързо ще роди.
За сега съм в цайт-нот.. Никъде не намирам за 325, намерих 2-3 за 330, но там трябва да се смени - съединителя (тъй или иначе ще го сменям), лостовата система, кардана и диференциала (на 325 е с 4х4 болта, а на 330 е 3х3 и гумено каре) - демек е голям филм.. Полуоски не съм проверявал дали са на същите дупки, но и там може да изскочи зайче.
325 - където, каквото има на части у нас е с продадени вече кутии...
Все повече свиквам с мисълта за около 7 бона, рециклирана.. Или по-скоро за някое кабрио за лятото, докато изскочи разумна кутия

FREE SPIRIT
48 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4