CCC модул E60
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
Re: CCC модул E60
netmurder написа:Проблема е в ССС-то, просто сега не е толкова жега и затова не ти прави мизерии... Нека се позатопли малко и пак ще почне...
И какво му има , защото един път вече съм му правил пълен ремонт в софтелектроник преди година и половина. И не мисля , че е в него ако прегрява ще започне да се рестартира или нещо подобно като всяка електроника , която прегрее се рестартира или спира тотално, при мен всичко се управлява просто звука ми спира за 4-5 секунди(но Идрайва не е блокирал контролера си работи въртя си из станциите и тн), съмняваме или софтуера нещо или антената , днеска се случи нещо много странно в София. Паля колата след фитнес и нямам доста радиа City,Energy,RADIO 1 , Nova,Novanews като отида на тях просто не се чува нищо , нито браждене нито нищо сканирам станциите на ново намира ми ги пак не се чува нищо , другите станции си работиха без проблем , след 15 мин каране се оправиха и тези които не хващаше не знам дали е възможно точно в този момент всички тези станции да са прекъснали или просто аз имам проблем с антената.
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
CrazyElement написа:netmurder написа:Проблема е в ССС-то, просто сега не е толкова жега и затова не ти прави мизерии... Нека се позатопли малко и пак ще почне...
И какво му има , защото един път вече съм му правил пълен ремонт в софтелектроник преди година и половина. И не мисля , че е в него ако прегрява ще започне да се рестартира или нещо подобно като всяка електроника , която прегрее се рестартира или спира тотално, при мен всичко се управлява просто звука ми спира за 4-5 секунди(но Идрайва не е блокирал контролера си работи въртя си из станциите и тн), съмняваме или софтуера нещо или антената , днеска се случи нещо много странно в София. Паля колата след фитнес и нямам доста радиа City,Energy,RADIO 1 , Nova,Novanews като отида на тях просто не се чува нищо , нито браждене нито нищо сканирам станциите на ново намира ми ги пак не се чува нищо , другите станции си работиха без проблем , след 15 мин каране се оправиха и тези които не хващаше не знам дали е възможно точно в този момент всички тези станции да са прекъснали или просто аз имам проблем с антената.
Тези дни и на мен ми изчезваха някои радиа ... по-скоро мислех, че е бъг в радио предвателя в София

- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
B.Stoimenov написа:CrazyElement написа:netmurder написа:Проблема е в ССС-то, просто сега не е толкова жега и затова не ти прави мизерии... Нека се позатопли малко и пак ще почне...
Тези дни и на мен ми изчезваха някои радиа ... по-скоро мислех, че е бъг в радио предвателя в София
Ами май там е проблема

- Ichkata84
- Потребител
-
- Кара: E60 525D
Здравейте колеги отскоро притежавам бмв е60 2004та днес след почистване на багажника установих че липсва въпросния МПМ модул кабелите му са отрязани със все буксата колата няма навигация с малкия дисплей е всичко си работи i drive също единствено не тръгва блутута излиза в менюто модула е в багажника но не ми дава да сложа отметка и да го включа любопитно ми е как всичко работи и дали е проблем че този модул е премахнат другото което забелязах е че отпред в жабката където са бушоните на бушона за екрана е подаден ток с кабел от друг бушон когато го откача екрана изгасва
Принципно изгорелите блутут модули така се държат. Не можеш да маркираш отметката в менюто.
На диагностика не може да се свърже с модула. Моя беше така и го смених с друг.
Можеш да пробваш с друг, за да видиш дали ще тръгне.
На диагностика не може да се свърже с модула. Моя беше така и го смених с друг.
Можеш да пробваш с друг, за да видиш дали ще тръгне.
- Ichkata84
- Потребител
-
- Кара: E60 525D
Ще пробвам с друг да видя дали ще проработи а този МПМ модул дали е проблем че е махнат
- julyan10
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 535 D 272 hp 2005 г.
- Мечтае да кара: X5M5 5.0D
Здравейте колеги!
Да се включа и аз по темата. И при мен се появи проблема с рестартиране на iDrive-a на БМВ Е61 535 Д 10/2004. Проблема вече е решен след ремонт на модула в Сф на доста по-добра цена от Варна, да видим колко ще изкара.
Да се включа и аз по темата. И при мен се появи проблема с рестартиране на iDrive-a на БМВ Е61 535 Д 10/2004. Проблема вече е решен след ремонт на модула в Сф на доста по-добра цена от Варна, да видим колко ще изкара.
Последна промяна julyan10 на 31 Май 2016, 6:00, променена общо 2 пъти
- v3n0m
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
- Мечтае да кара: е60 M5
А само управлението на климатика може ли да се смени от преди фейс към фейс?
Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
v3n0m написа:А само управлението на климатика може ли да се смени от преди фейс към фейс?
Може.
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
При изолирането на Блутута - откачено е всичко по него от доста време вече . Задължително ли е псотавянето на оптична тапа ? Ако да, от къде бих могъл да се снабдя ? 

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
B.Stoimenov написа:При изолирането на Блутута - откачено е всичко по него от доста време вече . Задължително ли е псотавянето на оптична тапа ? Ако да, от къде бих могъл да се снабдя ?
По принцип е препоръчително, все пак никой не може да те задължи да я сложиш

Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
netmurder написа:B.Stoimenov написа:При изолирането на Блутута - откачено е всичко по него от доста време вече . Задължително ли е псотавянето на оптична тапа ? Ако да, от къде бих могъл да се снабдя ?
По принцип е препоръчително, все пак никой не може да те задължи да я сложиш![]()
![]()
и гледам колега че си от София, а питаш от къде да си вземеш оптична тапа, ами пишеш в Google и веднага ти излиза от къде
![]()
Може би не формулирах правилно въпроса си

Иначе видях вече магазин - http://opticom.bg/product.php?&product=176 явно ще мина на място да ги разпитам и да си взема

ЕДИТ: Никъде не видях каква реално е функцията на тази тапа и ползите от нея. В практиката ми с оптични кабели (макар и скромна) единствената идея за поставяне на такава тапа е предпазването на оптичния кабел от механични повреди и мръсотия за бъдещото му ползване. Някой от вас има ли информация, каква друга полза се очаква да има за колата и системите в нея, при поставянето на тапата ?
ЕДИТ 2: незнам каква е оптичната връзка, може би при колегите с чейнджъри да има нужда, като се замисля

- v3n0m
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
- Мечтае да кара: е60 M5
netmurder написа:v3n0m написа:А само управлението на климатика може ли да се смени от преди фейс към фейс?
Може.
Само се подменят и се програмира или е филм, защото го правя най вече заради визията, че тези врътки като ги видя и

Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!
- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
v3n0m написа:netmurder написа:v3n0m написа:А само управлението на климатика може ли да се смени от преди фейс към фейс?
Може.
Само се подменят и се програмира или е филм, защото го правя най вече заради визията, че тези врътки като ги видя и![]()
![]()
С голямата навигация съм, не знам дали има значение
Сменяш, кодираш и също мисля,че се отключват някои функции,но затова не съм сигурен. Иначе мисля,че няма други драми.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Режат се няколко кабела, пуска се захранване и се настройва компресора. Ще ти трябва и декоративния панел на навигацията+копчетата на навигацията от 1до 8