CCC модул E60

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Re: CCC модул E60

Мнение от CrazyElement » 26 Апр 2016, 14:45

netmurder написа:Проблема е в ССС-то, просто сега не е толкова жега и затова не ти прави мизерии... Нека се позатопли малко и пак ще почне...

И какво му има , защото един път вече съм му правил пълен ремонт в софтелектроник преди година и половина. И не мисля , че е в него ако прегрява ще започне да се рестартира или нещо подобно като всяка електроника , която прегрее се рестартира или спира тотално, при мен всичко се управлява просто звука ми спира за 4-5 секунди(но Идрайва не е блокирал контролера си работи въртя си из станциите и тн), съмняваме или софтуера нещо или антената , днеска се случи нещо много странно в София. Паля колата след фитнес и нямам доста радиа City,Energy,RADIO 1 , Nova,Novanews като отида на тях просто не се чува нищо , нито браждене нито нищо сканирам станциите на ново намира ми ги пак не се чува нищо , другите станции си работиха без проблем , след 15 мин каране се оправиха и тези които не хващаше не знам дали е възможно точно в този момент всички тези станции да са прекъснали или просто аз имам проблем с антената.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 26 Апр 2016, 15:04

CrazyElement написа:
netmurder написа:Проблема е в ССС-то, просто сега не е толкова жега и затова не ти прави мизерии... Нека се позатопли малко и пак ще почне...

И какво му има , защото един път вече съм му правил пълен ремонт в софтелектроник преди година и половина. И не мисля , че е в него ако прегрява ще започне да се рестартира или нещо подобно като всяка електроника , която прегрее се рестартира или спира тотално, при мен всичко се управлява просто звука ми спира за 4-5 секунди(но Идрайва не е блокирал контролера си работи въртя си из станциите и тн), съмняваме или софтуера нещо или антената , днеска се случи нещо много странно в София. Паля колата след фитнес и нямам доста радиа City,Energy,RADIO 1 , Nova,Novanews като отида на тях просто не се чува нищо , нито браждене нито нищо сканирам станциите на ново намира ми ги пак не се чува нищо , другите станции си работиха без проблем , след 15 мин каране се оправиха и тези които не хващаше не знам дали е възможно точно в този момент всички тези станции да са прекъснали или просто аз имам проблем с антената.

Тези дни и на мен ми изчезваха някои радиа ... по-скоро мислех, че е бъг в радио предвателя в София :)

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 26 Апр 2016, 17:13

B.Stoimenov написа:
CrazyElement написа:

Тези дни и на мен ми изчезваха някои радиа ... по-скоро мислех, че е бъг в радио предвателя в София :)

Ами май там е проблема :)

Потребител
Аватар
Кара: E60 525D

Мнение от Ichkata84 » 02 Май 2016, 22:16

Здравейте колеги отскоро притежавам бмв е60 2004та днес след почистване на багажника установих че липсва въпросния МПМ модул кабелите му са отрязани със все буксата колата няма навигация с малкия дисплей е всичко си работи i drive също единствено не тръгва блутута излиза в менюто модула е в багажника но не ми дава да сложа отметка и да го включа любопитно ми е как всичко работи и дали е проблем че този модул е премахнат другото което забелязах е че отпред в жабката където са бушоните на бушона за екрана е подаден ток с кабел от друг бушон когато го откача екрана изгасва

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 03 Май 2016, 10:41

Принципно изгорелите блутут модули така се държат. Не можеш да маркираш отметката в менюто.
На диагностика не може да се свърже с модула. Моя беше така и го смених с друг.
Можеш да пробваш с друг, за да видиш дали ще тръгне.

Потребител
Аватар
Кара: E60 525D

Мнение от Ichkata84 » 03 Май 2016, 11:32

Ще пробвам с друг да видя дали ще проработи а този МПМ модул дали е проблем че е махнат

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 535 D 272 hp 2005 г.
Мечтае да кара: X5M5 5.0D

Мнение от julyan10 » 25 Май 2016, 9:32

Здравейте колеги!
Да се включа и аз по темата. И при мен се появи проблема с рестартиране на iDrive-a на БМВ Е61 535 Д 10/2004. Проблема вече е решен след ремонт на модула в Сф на доста по-добра цена от Варна, да видим колко ще изкара.
Последна промяна julyan10 на 31 Май 2016, 6:00, променена общо 2 пъти

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
Мечтае да кара: е60 M5

Мнение от v3n0m » 26 Май 2016, 9:56

А само управлението на климатика може ли да се смени от преди фейс към фейс?
Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 26 Май 2016, 10:04

v3n0m написа:А само управлението на климатика може ли да се смени от преди фейс към фейс?

Може.
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от B.Stoimenov » 26 Май 2016, 10:18

При изолирането на Блутута - откачено е всичко по него от доста време вече . Задължително ли е псотавянето на оптична тапа ? Ако да, от къде бих могъл да се снабдя ? :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 26 Май 2016, 10:34

B.Stoimenov написа:При изолирането на Блутута - откачено е всичко по него от доста време вече . Задължително ли е псотавянето на оптична тапа ? Ако да, от къде бих могъл да се снабдя ? :)

По принцип е препоръчително, все пак никой не може да те задължи да я сложиш :D :D :D и гледам колега че си от София, а питаш от къде да си вземеш оптична тапа, ами пишеш в Google и веднага ти излиза от къде :D :D
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от B.Stoimenov » 26 Май 2016, 10:52

netmurder написа:
B.Stoimenov написа:При изолирането на Блутута - откачено е всичко по него от доста време вече . Задължително ли е псотавянето на оптична тапа ? Ако да, от къде бих могъл да се снабдя ? :)

По принцип е препоръчително, все пак никой не може да те задължи да я сложиш :D :D :D и гледам колега че си от София, а питаш от къде да си вземеш оптична тапа, ами пишеш в Google и веднага ти излиза от къде :D :D

Може би не формулирах правилно въпроса си :) Ясно е че ще проверя в гугъл, но тъй като не съм проучвал въпроса, за тези хоито са си сложили, ако има специфика някаква или ако някой е взимал от конкретно място или каква точно тапа е взел - би улеснило процеса многократно :) нали затова си взаимопомагаме ;)

Иначе видях вече магазин - http://opticom.bg/product.php?&product=176 явно ще мина на място да ги разпитам и да си взема :)

ЕДИТ: Никъде не видях каква реално е функцията на тази тапа и ползите от нея. В практиката ми с оптични кабели (макар и скромна) единствената идея за поставяне на такава тапа е предпазването на оптичния кабел от механични повреди и мръсотия за бъдещото му ползване. Някой от вас има ли информация, каква друга полза се очаква да има за колата и системите в нея, при поставянето на тапата ?

ЕДИТ 2: незнам каква е оптичната връзка, може би при колегите с чейнджъри да има нужда, като се замисля :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
Мечтае да кара: е60 M5

Мнение от v3n0m » 26 Май 2016, 13:29

netmurder написа:
v3n0m написа:А само управлението на климатика може ли да се смени от преди фейс към фейс?

Може.

Само се подменят и се програмира или е филм, защото го правя най вече заради визията, че тези врътки като ги видя и :banghead: :banghead: :banghead: С голямата навигация съм, не знам дали има значение :dunno:
Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 2015
Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic

Мнение от BorislavB » 26 Май 2016, 20:32

v3n0m написа:
netmurder написа:

Може.

Само се подменят и се програмира или е филм, защото го правя най вече заради визията, че тези врътки като ги видя и :banghead: :banghead: :banghead: С голямата навигация съм, не знам дали има значение :dunno:

Сменяш, кодираш и също мисля,че се отключват някои функции,но затова не съм сигурен. Иначе мисля,че няма други драми.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 27 Май 2016, 5:25

Режат се няколко кабела, пуска се захранване и се настройва компресора. Ще ти трябва и декоративния панел на навигацията+копчетата на навигацията от 1до 8

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61