Проблем с М40

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем с М40

Мнение от npocTo_Taka » 09 Окт 2003, 20:24

Здравейте, нуждая се от съвет относно един проблем с колата ми, която е318 m40мотор. Та значи проблема се състои в това, че понякога по време на движение колата гасне и се налага да спра, след което чак на 10-15 път се сеща да запали. Друг случай е коагато спра някъде и угася колата и примерно след час решавам апаля и тя неще да пали, чак след поне 10 пъти проби се сеща да запали, но пшонякога ми пада акумолатора докато запали.
Интересното е че коагто угасва колата не се наблюдава никакво прилашкване или придърпване което да покаже примерно че не и достига гориво, а просто колата си умира и когато тя си реши се съвзема???
Ходих на различни майстори и съм я закачал на компютър но няма никакъв проблем. Казаха ми да я закарам на дърпане когато направи този проблем за да може да засече проблема компютъра, но когато я закарам до сервиза тя вече си пали и всичко е ок?
Интересно ми е някой от вас имал ли е този проблем и ако да как го е решил. Ще се радвам на всякакви съвети и помощи!
Много е неприятно чувството когато седнеш зад волана и се чудиш ще запали ли или няма и какво да правиш в такъв случаи?
Благодаря предварително !

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 09 Окт 2003, 20:50

аз имам проблеми с паленето, но не са толкова сериозни като твоите. Въпреки това не съм ги отстранил и забелязвам малко по малко влошаване. Върти ми се в главата нещо, което бях чул, но може и да е пълна глупост. Виж дали пръчката за мерене на нивото на маслото е уплътнена добре :shock: Поне ми се струва, че това съм чувал във връзка с гасненето. Едва ли ти помогнах много, карай внимателно :wink:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от npocTo_Taka » 09 Окт 2003, 21:07

Ами значи сменял съм бобина, свещи и кабели и проблема със сигурност не е от там. Казаха ми че на М40 мотора имал някакъв чип в блока за управление дето се преебавал и можело да е от там (аз не съм много убеден) :cry:
Ще проверя за щеката но се съмнявам силно да е от там.
Мерси все пак :roll:
If yOu wAnT tO be pIqn pii RaKiq nOt aIrqN!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30 320i

Мнение от KEVIN-30 » 09 Окт 2003, 23:09

Иво написа:аз имам проблеми с паленето, но не са толкова сериозни като твоите. Въпреки това не съм ги отстранил и забелязвам малко по малко влошаване. Върти ми се в главата нещо, което бях чул, но може и да е пълна глупост. Виж дали пръчката за мерене на нивото на маслото е уплътнена добре :shock: Поне ми се струва, че това съм чувал във връзка с гасненето. Едва ли ти помогнах много, карай внимателно :wink:

Да ИВО е донякъде прав за щеката за масло,когато е в извасено положение трудно пали,също и когато е с развита капачка на маслото
Изображение

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 10 Окт 2003, 0:01

npocTo_Taka, пич надали мога да съм ти полезен, въпреки че и аз имам "удоволствието" да съм с М40 но както казва колегата Fast&Furious - радвай се че въобще работи ..... :cry:

viper
Аватар

Мнение от viper » 13 Окт 2003, 12:38

Бензинова помпа / горивен филтър или и двете. Последното е много страшно - 280лв. помпа + 20лв. филтър = 300лв. (ужас - аз за толкова ще си купя цял М10) :lol:
Успех - дано само да е задръстен филтъра :wink:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от npocTo_Taka » 13 Окт 2003, 20:54

Помпата е проверена, а филтъра го смених скоро, така че проблема е някъде другаде?
Възможно ли е да е от делкото, само него не съм го проверил.

кандидат ентусиаст
Аватар

Песимизъм... лошоооо!

Мнение от bmw » 21 Окт 2003, 15:28

!!Asen_X написа:npocTo_Taka, пич надали мога да съм ти полезен, въпреки че и аз имам "удоволствието" да съм с М40 но както казва колегата Fast&Furious - радвай се че въобще работи ..... :cry:

Здрасти Асене,

Адашът не е прав. M40 не е технологично чудо, но работи добре. Много добре конструиран и изчистен двигател. Оказа се обаче, че тези двигатели се управляват от различни компютри и това води до всевъзможни ефекти. Аз, за щастие или не, съм с MOTRONIC 1.1 и при него празният ход, напримар, не може да се регулира.... та да се дойдем на думата.

Имал съм подобен проблем, Просто така :wink: , но решението му се оказа изключително просто. "Любимците" ми от ДаруКар пак си бяха оставили ръчичките (ей! не ходете там!). Бяха забравили, умишлено или не да ми включат датчика за празния ход. Ефектът е същия. Колата не знае, че си на празен ход и работи на 400-500 оборота. Когато караш бързо въздуха, който влиза допърнително пречи - и колата гасне.

Датчикът, за съжаление са намира под колектора и ако не са ти финни пръсчетата :lol: ще трябва да го сваляш целия (а това значи и нови гарнитури). За да не хукнеш да го сваляш, можеш поне да го провериш. Датчикът и конектора се миждат добре. Ако не е това причината, може да ти е зле настроена дроселната клапа, но най-добре отиди на диагностика - 15-20 лв..
Мързелът е майка на всички изкуства

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X3 3.0d '04

Мнение от DIDO » 22 Окт 2003, 18:42

Абе не знам!
Тези М40 много се говори такива били онакива били, на кой не му
пали, на кой му прекъсва, на кой му гасне :lol:
А как се карат и поддържат, А?
Моя М40 вече 55000км не съм имал НИКАКЪВ проблем.
Кара се само със синтетика Castrol, редовна смяна по ойл-сервиса,
антифриз на 2 години пак Castrol, чист бензин а не ВОДА :lol: ,
през 40000км смяна ангренажен ремък и ролки и другите ремъци,
на всяка смяна на маслото - въздушен и маслен филтър,
а през смяна горивен. ТОВА Е!
Е зависи и в какво състояние сте го взели 8)
BMW - Усещане за автомобил

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 22 Окт 2003, 19:55

Нищо против твоя М40, само че аз моя М10 го гледам по същия начин ама е на 290 000 км. :wink: А за състоянието питай ентусиастите, които са го виждали или които бяха на събора :D
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от Breyton » 23 Окт 2003, 20:20

Ако има регулатор 3а пра3ен ход, които се намира под смукателните колектори 90 % е от него.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от npocTo_Taka » 23 Окт 2003, 23:02

Като закачих колата на компютър показа че има грешка на шалтера на дроселовата клапа, след което ми я изчисти, но малко по късно ми направи същия проблем.
Възможно ли е да е от делкото? Казаха ми че може да е от него?

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 24 Окт 2003, 5:38

Е и аз с моя М40 не бера грижи само дето ту фърфи както си иска и както е на кеф ...но сриташ ли го като псе .......само гледай ко става.
Незнам ама колегите тука така ме ръфат че съм с М40 че аз реших че то това животно за нищо не става ...... така викат и некви други като се редя за гонки .... къде съм тръгнал с тоз 1.6 двг пък и М40 .....ама как плюска тунинговани лади, голфове и некви такива идиотщини .....М40 ама си е моя М40 ..... :wink:

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Мнение от LuBo1 » 24 Окт 2003, 11:12

Ко стана Иво с шпер ли е :?:
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

М40

Мнение от bmw » 28 Окт 2003, 12:47

Само така Асене, само така! :lol:

Аз съм с M40 1.8 и на 1ва и 2ра минавам 323i. После е ясно какво става... :roll: Така че да си имаме уважението. А па по-голема кофа от Голфа е наистина нема :lol:

!!Asen_X написа:Е и аз с моя М40 не бера грижи само дето ту фърфи както си иска и както е на кеф ...но сриташ ли го като псе .......само гледай ко става.
Незнам ама колегите тука така ме ръфат че съм с М40 че аз реших че то това животно за нищо не става ...... така викат и некви други като се редя за гонки .... къде съм тръгнал с тоз 1.6 двг пък и М40 .....ама как плюска тунинговани лади, голфове и некви такива идиотщини .....М40 ама си е моя М40 ..... :wink:
Мързелът е майка на всички изкуства

Следваща

Назад към E30