Проблем с М40
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- npocTo_Taka
- кандидат ентусиаст
-
Проблем с М40
Здравейте, нуждая се от съвет относно един проблем с колата ми, която е318 m40мотор. Та значи проблема се състои в това, че понякога по време на движение колата гасне и се налага да спра, след което чак на 10-15 път се сеща да запали. Друг случай е коагато спра някъде и угася колата и примерно след час решавам апаля и тя неще да пали, чак след поне 10 пъти проби се сеща да запали, но пшонякога ми пада акумолатора докато запали.
Интересното е че коагто угасва колата не се наблюдава никакво прилашкване или придърпване което да покаже примерно че не и достига гориво, а просто колата си умира и когато тя си реши се съвзема???
Ходих на различни майстори и съм я закачал на компютър но няма никакъв проблем. Казаха ми да я закарам на дърпане когато направи този проблем за да може да засече проблема компютъра, но когато я закарам до сервиза тя вече си пали и всичко е ок?
Интересно ми е някой от вас имал ли е този проблем и ако да как го е решил. Ще се радвам на всякакви съвети и помощи!
Много е неприятно чувството когато седнеш зад волана и се чудиш ще запали ли или няма и какво да правиш в такъв случаи?
Благодаря предварително !
Интересното е че коагто угасва колата не се наблюдава никакво прилашкване или придърпване което да покаже примерно че не и достига гориво, а просто колата си умира и когато тя си реши се съвзема???
Ходих на различни майстори и съм я закачал на компютър но няма никакъв проблем. Казаха ми да я закарам на дърпане когато направи този проблем за да може да засече проблема компютъра, но когато я закарам до сервиза тя вече си пали и всичко е ок?
Интересно ми е някой от вас имал ли е този проблем и ако да как го е решил. Ще се радвам на всякакви съвети и помощи!
Много е неприятно чувството когато седнеш зад волана и се чудиш ще запали ли или няма и какво да правиш в такъв случаи?
Благодаря предварително !
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
аз имам проблеми с паленето, но не са толкова сериозни като твоите. Въпреки това не съм ги отстранил и забелязвам малко по малко влошаване. Върти ми се в главата нещо, което бях чул, но може и да е пълна глупост. Виж дали пръчката за мерене на нивото на маслото е уплътнена добре
Поне ми се струва, че това съм чувал във връзка с гасненето. Едва ли ти помогнах много, карай внимателно 

- npocTo_Taka
- кандидат ентусиаст
-
Ами значи сменял съм бобина, свещи и кабели и проблема със сигурност не е от там. Казаха ми че на М40 мотора имал някакъв чип в блока за управление дето се преебавал и можело да е от там (аз не съм много убеден)
Ще проверя за щеката но се съмнявам силно да е от там.
Мерси все пак

Ще проверя за щеката но се съмнявам силно да е от там.
Мерси все пак

If yOu wAnT tO be pIqn pii RaKiq nOt aIrqN!
- KEVIN-30
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 320i
Иво написа:аз имам проблеми с паленето, но не са толкова сериозни като твоите. Въпреки това не съм ги отстранил и забелязвам малко по малко влошаване. Върти ми се в главата нещо, което бях чул, но може и да е пълна глупост. Виж дали пръчката за мерене на нивото на маслото е уплътнена добреПоне ми се струва, че това съм чувал във връзка с гасненето. Едва ли ти помогнах много, карай внимателно
Да ИВО е донякъде прав за щеката за масло,когато е в извасено положение трудно пали,също и когато е с развита капачка на маслото
- npocTo_Taka
- кандидат ентусиаст
-
Помпата е проверена, а филтъра го смених скоро, така че проблема е някъде другаде?
Възможно ли е да е от делкото, само него не съм го проверил.
Възможно ли е да е от делкото, само него не съм го проверил.
Песимизъм... лошоооо!
!!Asen_X написа:npocTo_Taka, пич надали мога да съм ти полезен, въпреки че и аз имам "удоволствието" да съм с М40 но както казва колегата Fast&Furious - радвай се че въобще работи .....
Здрасти Асене,
Адашът не е прав. M40 не е технологично чудо, но работи добре. Много добре конструиран и изчистен двигател. Оказа се обаче, че тези двигатели се управляват от различни компютри и това води до всевъзможни ефекти. Аз, за щастие или не, съм с MOTRONIC 1.1 и при него празният ход, напримар, не може да се регулира.... та да се дойдем на думата.
Имал съм подобен проблем, Просто така

Датчикът, за съжаление са намира под колектора и ако не са ти финни пръсчетата

Мързелът е майка на всички изкуства
- DIDO
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW X3 3.0d '04
Абе не знам!
Тези М40 много се говори такива били онакива били, на кой не му
пали, на кой му прекъсва, на кой му гасне
А как се карат и поддържат, А?
Моя М40 вече 55000км не съм имал НИКАКЪВ проблем.
Кара се само със синтетика Castrol, редовна смяна по ойл-сервиса,
антифриз на 2 години пак Castrol, чист бензин а не ВОДА
,
през 40000км смяна ангренажен ремък и ролки и другите ремъци,
на всяка смяна на маслото - въздушен и маслен филтър,
а през смяна горивен. ТОВА Е!
Е зависи и в какво състояние сте го взели
Тези М40 много се говори такива били онакива били, на кой не му
пали, на кой му прекъсва, на кой му гасне

А как се карат и поддържат, А?
Моя М40 вече 55000км не съм имал НИКАКЪВ проблем.
Кара се само със синтетика Castrol, редовна смяна по ойл-сервиса,
антифриз на 2 години пак Castrol, чист бензин а не ВОДА

през 40000км смяна ангренажен ремък и ролки и другите ремъци,
на всяка смяна на маслото - въздушен и маслен филтър,
а през смяна горивен. ТОВА Е!
Е зависи и в какво състояние сте го взели

BMW - Усещане за автомобил
- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
Нищо против твоя М40, само че аз моя М10 го гледам по същия начин ама е на 290 000 км.
А за състоянието питай ентусиастите, които са го виждали или които бяха на събора 

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
- npocTo_Taka
- кандидат ентусиаст
-
Като закачих колата на компютър показа че има грешка на шалтера на дроселовата клапа, след което ми я изчисти, но малко по късно ми направи същия проблем.
Възможно ли е да е от делкото? Казаха ми че може да е от него?
Възможно ли е да е от делкото? Казаха ми че може да е от него?
- Новини
-
Е и аз с моя М40 не бера грижи само дето ту фърфи както си иска и както е на кеф ...но сриташ ли го като псе .......само гледай ко става.
Незнам ама колегите тука така ме ръфат че съм с М40 че аз реших че то това животно за нищо не става ...... така викат и некви други като се редя за гонки .... къде съм тръгнал с тоз 1.6 двг пък и М40 .....ама как плюска тунинговани лади, голфове и некви такива идиотщини .....М40 ама си е моя М40 .....
Незнам ама колегите тука така ме ръфат че съм с М40 че аз реших че то това животно за нищо не става ...... така викат и некви други като се редя за гонки .... къде съм тръгнал с тоз 1.6 двг пък и М40 .....ама как плюска тунинговани лади, голфове и некви такива идиотщини .....М40 ама си е моя М40 .....

- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
М40
Само така Асене, само така!
Аз съм с M40 1.8 и на 1ва и 2ра минавам 323i. После е ясно какво става...
Така че да си имаме уважението. А па по-голема кофа от Голфа е наистина нема

Аз съм с M40 1.8 и на 1ва и 2ра минавам 323i. После е ясно какво става...

!!Asen_X написа:Е и аз с моя М40 не бера грижи само дето ту фърфи както си иска и както е на кеф ...но сриташ ли го като псе .......само гледай ко става.
Мързелът е майка на всички изкуства
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2