проблем с BMW E61
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- racinggg92
- Потребител
-
проблем с BMW E61
Здравейте колеги! Имам проблем с пушенето на BMW E61 , когато се движа нормално по пътя, по някое време се започва едно пушене и тежък рев наподпбяващ М5, като пушека е като на изгоряла хартия :-D ,, Опитахюе с изолиране на АГР-а, но не се оправи. Искам мнения, защото изглежда е много сериозен проблема. Благодаря предварително! :-)
Re: проблем с BMW E61
racinggg92 написа:Здравейте колеги! Имам проблем с пушенето на BMW E61 , когато се движа нормално по пътя, по някое време се започва едно пушене и тежък рев наподпбяващ М5, като пушека е като на изгоряла хартия :-D ,, Опитахюе с изолиране на АГР-а, но не се оправи. Искам мнения, защото изглежда е много сериозен проблема. Благодаря предварително! :-)
Най-вероятно това се получава когато DPF-а влиза в регенерация.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
То всичко хубаво ,но я кажи тази кола с какъв мотор е и коя година е ?
....или тези които помагат да догатват?
Аз залагам на печка
ДПФ регенерация или нашумелият проблем в последно време - физически махнат ДПФ, но не и софтуерно.

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
iceblast написа:Аз залагам на печкаДПФ регенерация или нашумелият проблем в последно време - физически махнат ДПФ, но не и софтуерно.
100% и аз мисля така.
- racinggg92
- Потребител
-
Atsalov написа:То всичко хубаво ,но я кажи тази кола с какъв мотор е и коя година е ?
3.0D 218 к.с , декември 2004 е колата, проблема започна след обслужването на колата, все още го мислим какво може да е и как да го хванем. Минахме го на компютър с едно приятелче, като грешки имам 4677 - Throttle Valve Actuator и 4697 пак Throttle Valve Actuator, и да ги премахнем, веднага щом я подкараме и пак се появяват като грешки. Ще съм благодарен за всеки отговор, който ще ни бъде от полза да оправим това чудо

Аз бих свалил ЕГР да проверя чист ли е а също и дроселовата клапа и как се движи,буксата и кабелчетата дали са наред.Виж ако самия актуатор е сдал багажа трябва да се подменя.
- racinggg92
- Потребител
-
memorex написа:Аз бих свалил ЕГР да проверя чист ли е а също и дроселовата клапа и как се движи,буксата и кабелчетата дали са наред.Виж ако самия актуатор е сдал багажа трябва да се подменя.
Засега нямам проблем с акумулатора, пали си перфектно, ЕГР-а го изолирахме временно вакуума там, но пак си я има пушилката, както и преди си беше и тези дни пак ще си го оправим, явно от него не е проблема. Колкото до дроселовата клапа, не сме я проверили нея как е там положението, но малко инфо би било от полза

- hol1gans
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d
- Мечтае да кара: М6 G-PoweR
Според мен е изкормен ДПФ-фа и затова пуши бяла като регенерира.
iceblast написа:Аз залагам на печкаДПФ регенерация или нашумелият проблем в последно време - физически махнат ДПФ, но не и софтуерно.
10000000% е това абсолютно същите симптоми както беше моята кочина докато не се намеси Iceblast. Сега върви като песен и няма и помен от пушек а и разхода ми падна с 2-3 литра почти и върви като ненормална. Затова отиваи да ги го махнат софтуерно ДПФ филтъра.
- nik0las
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535i Msport - Jb4 tunne
DPF-a е и мойта го прави като изпадне в регенерация. Попринцип има някаква причина заради която не го или немогат да го излкючат 

Някой ако може да се изкаже какъв трябва да е пушека когато регенерира DPF-а... син или черен?
I Don't Drive Fast I Just Fly Low
- silver_knight
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530XD E61
- Мечтае да кара: MiG 29 ОВТ
- Детайли за колата: Произведена 2007 година, 235 коня,commonrail
racinggg92 написа:Atsalov написа:То всичко хубаво ,но я кажи тази кола с какъв мотор е и коя година е ?
3.0D 218 к.с , декември 2004 е колата, проблема започна след обслужването на колата, все още го мислим какво може да е и как да го хванем. Минахме го на компютър с едно приятелче, като грешки имам 4677 - Throttle Valve Actuator и 4697 пак Throttle Valve Actuator, и да ги премахнем, веднага щом я подкараме и пак се появяват като грешки. Ще съм благодарен за всеки отговор, който ще ни бъде от полза да оправим това чудо
Колеги, аз имам същия или подобен проблем със следните грешки:
P2621 Thottle Position Output Circuit Low
43E2 Thottle Valve Actuator -Open Circuit
49D1 Thottle Valve Actuator -Short Circuit to B
49E7 Throttle Actuator
4677 Throttle Valve Actuator
Някой да има мнение по въпроса или същия проблем със решения, ако има такова
Благодаря предварително!
- doncheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2008 X5 30d
- Мечтае да кара: M-power
silver_knight написа:racinggg92 написа:Atsalov написа:То всичко хубаво ,но я кажи тази кола с какъв мотор е и коя година е ?
Колеги, аз имам същия или подобен проблем със следните грешки:
P2621 Thottle Position Output Circuit Low
43E2 Thottle Valve Actuator -Open Circuit
49D1 Thottle Valve Actuator -Short Circuit to B
49E7 Throttle Actuator
4677 Throttle Valve Actuator
Някой да има мнение по въпроса или същия проблем със решения, ако има такова
Благодаря предварително!
Не съм експерт, но с тия грешки за Throttle това, Throttle онова, май си за дросел клапа...
15 мнения
• Страница 1 от 1