ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- NoMoreRules
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 320i Coupe, BMW e46 ci
- Детайли за колата: шест цилиндров звяр
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Здравейте колеги искам да сменя предните пружини на колата бмв е36 купе 6 цилиндрово,м50 ако има значение,сега съм с 60/40 и отзад е добре но отпред е много ниско и искам да я вдигна малко.Може би -30 мм ще свършат работа?
Ще ми е полезна и инаформация от къде да си намеря хубави? Благодаря предварително.
Ще ми е полезна и инаформация от къде да си намеря хубави? Благодаря предварително.
Само че едно е да отворят талона с 316,а под капака ония туч м50, дето и кьорав да си пак ще го чуеш :mhihi:
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Смених си воланам, защото беше скъсан и превъртян с друг.
Като слжоих новия се оказа, че лентовия му кабел е прецакан и светна лампата за бега и не работеше клаксона. Свалих волана и си прехвърлих моя лентов кабел на новия волан. И двете смени ги правих като откачах акумулатора. Сега съм с новия волан и стария лентов кабел, който си работеше и клаксона вече работи, но лампата за бега остана да свети.
Пробвах да менкам беговете от единия на другия волан и пак остана да свети.
Като слжоих новия се оказа, че лентовия му кабел е прецакан и светна лампата за бега и не работеше клаксона. Свалих волана и си прехвърлих моя лентов кабел на новия волан. И двете смени ги правих като откачах акумулатора. Сега съм с новия волан и стария лентов кабел, който си работеше и клаксона вече работи, но лампата за бега остана да свети.
Пробвах да менкам беговете от единия на другия волан и пак остана да свети.

- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
Гасне ли след няколко минути или свети постоянно? Най-вероятно вече си записал 1 грешка с дефектния кабел и сега ще свети докато не я изтриеш на диагностика.
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Свети постоянно вече 2 дни я карам така. Няма как да е прецакан лентовия кабел, защото го проверих с мултицет пък и клаксона си работи за бега не знам надявам се да не ми се налага да знам
Евентуално трябва да мина през диагностика. Няма ли някакъв 'гето' фикс като за интервала на маслото с кабела на двата пина, но за чистене на грешки?

Евентуално трябва да мина през диагностика. Няма ли някакъв 'гето' фикс като за интервала на маслото с кабела на двата пина, но за чистене на грешки?

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
k.milanov написа:Свети постоянно вече 2 дни я карам така. Няма как да е прецакан лентовия кабел, защото го проверих с мултицет пък и клаксона си работи за бега не знам надявам се да не ми се налага да знам![]()
Евентуално трябва да мина през диагностика. Няма ли някакъв 'гето' фикс като за интервала на маслото с кабела на двата пина, но за чистене на грешки?![]()
Вадене на крушка

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Compact M43B16
- Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16
Колеги, гледам тази страница с данните за каляската http://www.cars-data.com/en/bmw-316i-compact-specs/5267
Въпросът ми е какво ще речат следните редове:
Urban consumption kms:1 op 7,9
Extra-urban consumption kms:1 op 14,7
Vasko_G написа:Колеги, гледам тази страница с данните за каляската http://www.cars-data.com/en/bmw-316i-compact-specs/5267
Това е колко километра изминаваш с 1 литър гориво
- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Compact M43B16
- Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16
v_p_m написа:Vasko_G написа:
Това е колко километра изминаваш с 1 литър гориво
Благодаря, колега

- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
Може ли да ми обясните на тази схема http://static.bmwfans.info/images/epc/MTg5MzQ2X3A=.png под кой номер е така наречената скърцаща втулка ?
И още един въпрос - понеже отпред изкривих 2-ри комплект дискове за около 1500км. явно главините ми са криви, има ли вариант да ги сваля и кача на струг и после пак да ги сложа на колата или съм за нова лагер-главина?
И още един въпрос - понеже отпред изкривих 2-ри комплект дискове за около 1500км. явно главините ми са криви, има ли вариант да ги сваля и кача на струг и после пак да ги сложа на колата или съм за нова лагер-главина?
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
raptorxbg написа:Може ли да ми обясните на тази схема http://static.bmwfans.info/images/epc/MTg5MzQ2X3A=.png под кой номер е така наречената скърцаща втулка ?
Главини се кривят от доста силни удари...Или не слагаш хубави дискове или апаратите ти задържат и от там неравномерно връщане и следва кривене.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
Благодаря за отговора!
Сменявах ги в сервиз и ме предупредиха, че в момента на пазара имало доста боклуци ама първия път уж взеха някакви читави, но се изкривиха и ги върнаха за рекламация и сложиха друга марка, накладките също се смениха. Ама сега като се изкривиха пак реших, че може да има и проблем в колата и за това питах преди да съм набутал една торба пари за нови главини. Мислех да сваля сам новия диск и с индикаторен часовник прикрепен например към апаратите да проверя дали има някакво отклонение в главините. Сега се сещам и че на техническия преглед преди месец отчетоха, че на едното колело има по-слабо спирачно усилие. То като се замисля и тампоните на предните носачи са ми вече за смяна, ама не знам дали има нещо общо с кривенето на дисковете.
Ако задържат апаратите минавам направо на ремонтен комплект от гумички и ново бутало, нали така?
Сменявах ги в сервиз и ме предупредиха, че в момента на пазара имало доста боклуци ама първия път уж взеха някакви читави, но се изкривиха и ги върнаха за рекламация и сложиха друга марка, накладките също се смениха. Ама сега като се изкривиха пак реших, че може да има и проблем в колата и за това питах преди да съм набутал една торба пари за нови главини. Мислех да сваля сам новия диск и с индикаторен часовник прикрепен например към апаратите да проверя дали има някакво отклонение в главините. Сега се сещам и че на техническия преглед преди месец отчетоха, че на едното колело има по-слабо спирачно усилие. То като се замисля и тампоните на предните носачи са ми вече за смяна, ама не знам дали има нещо общо с кривенето на дисковете.
Ако задържат апаратите минавам направо на ремонтен комплект от гумички и ново бутало, нали така?
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
raptorxbg написа:Благодаря за отговора!
Гледам си с плътни дискове,съдя по това дето караш

- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
Да, плътни са. В такъв случай - 318тдс седан отпред с вентилирани дискове и апарати ли е? Че имам един такъв под ръка за части.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
raptorxbg написа:Да, плътни са. В такъв случай - 318тдс седан отпред с вентилирани дискове и апарати ли е? Че имам един такъв под ръка за части.
Мисля,че не..трябва да са такива

https://www.google.bg/search?q=%D0%B2%D ... bmbkDhM%3A
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
Здравейте, колеги
Счупи ми се дръжката на пасажерската врата и ме интересува от купе и седан еднакви ли са? Моята е купе, гледах в реалоем, но няма парт номер там на дръжката. Благодаря предварително
EDIT: Намерих отговора във форума
viewtopic.php?p=3209946

EDIT: Намерих отговора във форума
viewtopic.php?p=3209946
Последна промяна Yanko Petrov на 28 Май 2016, 23:16, променена общо 1 път