ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 320i Coupe, BMW e46 ci
Детайли за колата: шест цилиндров звяр

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от NoMoreRules » 02 Май 2016, 17:39

Здравейте колеги искам да сменя предните пружини на колата бмв е36 купе 6 цилиндрово,м50 ако има значение,сега съм с 60/40 и отзад е добре но отпред е много ниско и искам да я вдигна малко.Може би -30 мм ще свършат работа?
Ще ми е полезна и инаформация от къде да си намеря хубави? Благодаря предварително.
Изображение
Само че едно е да отворят талона с 316,а под капака ония туч м50, дето и кьорав да си пак ще го чуеш :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 02 Май 2016, 20:12

Смених си воланам, защото беше скъсан и превъртян с друг.

Като слжоих новия се оказа, че лентовия му кабел е прецакан и светна лампата за бега и не работеше клаксона. Свалих волана и си прехвърлих моя лентов кабел на новия волан. И двете смени ги правих като откачах акумулатора. Сега съм с новия волан и стария лентов кабел, който си работеше и клаксона вече работи, но лампата за бега остана да свети.
Пробвах да менкам беговете от единия на другия волан и пак остана да свети. :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW E36 318tds Touring
Мечтае да кара: BMW E26
Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци

Мнение от raptorxbg » 02 Май 2016, 22:14

Гасне ли след няколко минути или свети постоянно? Най-вероятно вече си записал 1 грешка с дефектния кабел и сега ще свети докато не я изтриеш на диагностика.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 03 Май 2016, 8:49

Свети постоянно вече 2 дни я карам така. Няма как да е прецакан лентовия кабел, защото го проверих с мултицет пък и клаксона си работи за бега не знам надявам се да не ми се налага да знам :yes:

Евентуално трябва да мина през диагностика. Няма ли някакъв 'гето' фикс като за интервала на маслото с кабела на двата пина, но за чистене на грешки? :paranoid: :oops:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 03 Май 2016, 10:33

k.milanov написа:Свети постоянно вече 2 дни я карам така. Няма как да е прецакан лентовия кабел, защото го проверих с мултицет пък и клаксона си работи за бега не знам надявам се да не ми се налага да знам :yes:

Евентуално трябва да мина през диагностика. Няма ли някакъв 'гето' фикс като за интервала на маслото с кабела на двата пина, но за чистене на грешки? :paranoid: :oops:

Вадене на крушка :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Compact M43B16
Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16

Мнение от Vasko_G » 04 Май 2016, 9:34

Колеги, гледам тази страница с данните за каляската http://www.cars-data.com/en/bmw-316i-compact-specs/5267
Въпросът ми е какво ще речат следните редове:
Urban consumption kms:1 op 7,9
Extra-urban consumption kms:1 op 14,7

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 04 Май 2016, 16:28

Vasko_G написа:Колеги, гледам тази страница с данните за каляската http://www.cars-data.com/en/bmw-316i-compact-specs/5267
Въпросът ми е какво ще речат следните редове:
Urban consumption kms:1 op 7,9
Extra-urban consumption kms:1 op 14,7

Това е колко километра изминаваш с 1 литър гориво

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Compact M43B16
Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16

Мнение от Vasko_G » 05 Май 2016, 8:10

v_p_m написа:
Vasko_G написа:

Това е колко километра изминаваш с 1 литър гориво

Благодаря, колега :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от raptorxbg » 16 Май 2016, 20:12

Може ли да ми обясните на тази схема http://static.bmwfans.info/images/epc/MTg5MzQ2X3A=.png под кой номер е така наречената скърцаща втулка ?
И още един въпрос - понеже отпред изкривих 2-ри комплект дискове за около 1500км. явно главините ми са криви, има ли вариант да ги сваля и кача на струг и после пак да ги сложа на колата или съм за нова лагер-главина?

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 17 Май 2016, 16:06

raptorxbg написа:Може ли да ми обясните на тази схема http://static.bmwfans.info/images/epc/MTg5MzQ2X3A=.png под кой номер е така наречената скърцаща втулка ?
И още един въпрос - понеже отпред изкривих 2-ри комплект дискове за около 1500км. явно главините ми са криви, има ли вариант да ги сваля и кача на струг и после пак да ги сложа на колата или съм за нова лагер-главина?

Главини се кривят от доста силни удари...Или не слагаш хубави дискове или апаратите ти задържат и от там неравномерно връщане и следва кривене.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от raptorxbg » 17 Май 2016, 16:24

Благодаря за отговора!

Сменявах ги в сервиз и ме предупредиха, че в момента на пазара имало доста боклуци ама първия път уж взеха някакви читави, но се изкривиха и ги върнаха за рекламация и сложиха друга марка, накладките също се смениха. Ама сега като се изкривиха пак реших, че може да има и проблем в колата и за това питах преди да съм набутал една торба пари за нови главини. Мислех да сваля сам новия диск и с индикаторен часовник прикрепен например към апаратите да проверя дали има някакво отклонение в главините. Сега се сещам и че на техническия преглед преди месец отчетоха, че на едното колело има по-слабо спирачно усилие. То като се замисля и тампоните на предните носачи са ми вече за смяна, ама не знам дали има нещо общо с кривенето на дисковете.
Ако задържат апаратите минавам направо на ремонтен комплект от гумички и ново бутало, нали така?

костинбродчанин
Аватар

Мнение от vladi_a_i » 17 Май 2016, 16:42

raptorxbg написа:Благодаря за отговора!

Сменявах ги в сервиз и ме предупредиха, че в момента на пазара имало доста боклуци ама първия път уж взеха някакви читави, но се изкривиха и ги върнаха за рекламация и сложиха друга марка, накладките също се смениха. Ама сега като се изкривиха пак реших, че може да има и проблем в колата и за това питах преди да съм набутал една торба пари за нови главини. Мислех да сваля сам новия диск и с индикаторен часовник прикрепен например към апаратите да проверя дали има някакво отклонение в главините. Сега се сещам и че на техническия преглед преди месец отчетоха, че на едното колело има по-слабо спирачно усилие. То като се замисля и тампоните на предните носачи са ми вече за смяна, ама не знам дали има нещо общо с кривенето на дисковете.
Ако задържат апаратите минавам направо на ремонтен комплект от гумички и ново бутало, нали така?

Гледам си с плътни дискове,съдя по това дето караш :dunno: .Вземи си вентилирани дискове с апарати и ги замени,няма да сгрешиш :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от raptorxbg » 17 Май 2016, 16:51

Да, плътни са. В такъв случай - 318тдс седан отпред с вентилирани дискове и апарати ли е? Че имам един такъв под ръка за части.

костинбродчанин
Аватар

Мнение от vladi_a_i » 17 Май 2016, 16:59

raptorxbg написа:Да, плътни са. В такъв случай - 318тдс седан отпред с вентилирани дискове и апарати ли е? Че имам един такъв под ръка за части.

Мисля,че не..трябва да са такива :yes: .И апарати за тях съответно :D
https://www.google.bg/search?q=%D0%B2%D ... bmbkDhM%3A

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 27 Май 2016, 19:35

Здравейте, колеги :) Счупи ми се дръжката на пасажерската врата и ме интересува от купе и седан еднакви ли са? Моята е купе, гледах в реалоем, но няма парт номер там на дръжката. Благодаря предварително :)

EDIT: Намерих отговора във форума

viewtopic.php?p=3209946
Последна промяна Yanko Petrov на 28 Май 2016, 23:16, променена общо 1 път

ПредишнаСледваща

Назад към E36