Run-flat или обикновени гуми?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- DaveBG
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 325i
- Мечтае да кара: М3
Re: Run-flat или обикновени гуми?
rafa224 написа:DaveBG написа:rafa224 написа:За лятото слагай нормалнише ти бъде по комфортно возенето.
А като нямаме резервна гума и няма и място в багажника да се сложи какво да правим?
но имаш място за транспортно колело (патеричка)
Нямам такова място , нямам и крик и ключ както се каза по-горе. Под кората имам едно малко квадратно място в което съм вкарал най-малките пожарогасител, аптечка, триъгълник и жилетка които ако трябва да ги вадя ще ги оставя до пътя понеже няма начин да ги наредя пак така че да се затвори. И ще трябва гумата, крика и ключа да ги фърля насипни в багажника...

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
DaveBG написа:rafa224 написа:DaveBG написа:rafa224 написа:За лятото слагай нормалнише ти бъде по комфортно возенето.
А като нямаме резервна гума и няма и място в багажника да се сложи какво да правим?
Нямам такова място , нямам и крик и ключ както се каза по-горе. Под кората имам едно малко квадратно място в което съм вкарал най-малките пожарогасител, аптечка, триъгълник и жилетка които ако трябва да ги вадя ще ги оставя до пътя понеже няма начин да ги наредя пак така че да се затвори. И ще трябва гумата, крика и ключа да ги фърля насипни в багажника...
Колегата се бърка с Е60 в Е90 няма място - решението е или допълнителна патерица комплект, който се вози в багажника или РЪНФЛЕТ, но не е рентабилно, или XL гуми и вулканизиращо спрейче - върши доста работа, запушвало е 1 см процеп
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Тези спрейчета действат ли наистина? Мен един гумаджия ме наплаши, че ако ползвам такова, после никой нямало да иска да ми поправи гумата като била пръскана с такъв спрей. Затова купих и патеричка. Понеже имам и допълнителния багажник отгоре и като сложа патерицата, едно гидоре и една чанта, багажникът става пълен или поне неефективен. Не знам за извънградско, ако трябва и куфар, и патерица къде ще ги сложа
Sent from my iPhone using Tapatalk

- Taruno
- старши ентусиаст
-
dextuar написа:Тези спрейчета действат ли наистина? Мен един гумаджия ме наплаши, че ако ползвам такова, после никой нямало да иска да ми поправи гумата като била пръскана с такъв спрей. Затова купих и патеричка. Понеже имам и допълнителния багажник отгоре и като сложа патерицата, едно гидоре и една чанта, багажникът става пълен или поне неефективен. Не знам за извънградско, ако трябва и куфар, и патерица къде ще ги сложа![]()
Действат особено на Michelin, тествано два пъти до момента като едини беше на Yamaha-та и се прибрах от гърция до БГ, чисти се после ама тегаво гумата

- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
dextuar написа:Тези спрейчета действат ли наистина? Мен един гумаджия ме наплаши, че ако ползвам такова, после никой нямало да иска да ми поправи гумата като била пръскана с такъв спрей. Затова купих и патеричка. Понеже имам и допълнителния багажник отгоре и като сложа патерицата, едно гидоре и една чанта, багажникът става пълен или поне неефективен. Не знам за извънградско, ако трябва и куфар, и патерица къде ще ги сложа![]()
Глупости как няма да искат? И аз съм ползвал спрей но понеже една гума ми изпускаше малко. При спукана гума не зная дали ще свърши работа

- Meidana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F34 LCI
- Мечтае да кара: същото
- Детайли за колата: Estriol blue
Taruno написа:DaveBG написа:rafa224 написа:DaveBG написа:rafa224 написа:За лятото слагай нормалнише ти бъде по комфортно возенето.
Колегата се бърка с Е60 в Е90 няма място - решението е или допълнителна патерица комплект, който се вози в багажника или РЪНФЛЕТ, но не е рентабилно, или XL гуми и вулканизиращо спрейче - върши доста работа, запушвало е 1 см процеп
Ако гумите не са XL няма ли да помогне спрейчето? Също така трябва ли да имаме компресорче или само спрейчето ще свърши работа?
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Ще свърши работа, но при XL стената е допълнително усилена - мисли така - XL е между обикновени и рънфлет
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Аз се оборудвах с патеричка, крик, компресорче и спрей 

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
rafa224 написа:Аз се оборудвах с патеричка, крик, компресорче и спрей
Same here, дори гуманджията ми препоръча да ползвам само компресора и така на етапи, докато се прибера
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Патерица, компресорче, крик, ключ и това е. Нямам търпение да махна runflat-а.. Не се кара на 19-ка със спортно окачване в София
Хубаво, че не ми е ежедневка.

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Аз на 17-ка не рънфлат и не спортно ми се струва возията като на каруца, представям си при теб какво е
Колеги решил съм да сменя летните ми рънфлат гуми и да сложа обикновенни. Става въпрос за 18 цола. Чудя се между Континентал или Дънлоп. Зимни взех 16 цола Continental WinterContact TS850 и съм много доволен,но за летни не знам.... Дайте малко помощ,препоръчайте нещо добро.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
От опит - Дънлоп. Иначе каквото ти харесва повече, и двете гуми са добри.
Never mistake motion for action...
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Някой има ли впечатления от Nokian Line 225/45/17. Взех зимни такива и останах доволен, но за летни се чудя дали са добри?
- steppenwolfbg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е91
- Детайли за колата: '11
Незнам хора, вярно е, че рънфлат гумите подрусват повече, но поведението и директното управление с тях на автомобила води до брутално удоволствие. Другите се гънат и не е същото.