Run-flat или обикновени гуми?

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 325i
Мечтае да кара: М3

Re: Run-flat или обикновени гуми?

Мнение от DaveBG » 18 Мар 2016, 18:12

rafa224 написа:
DaveBG написа:
rafa224 написа:За лятото слагай нормални :) ше ти бъде по комфортно возенето. :yes:

А като нямаме резервна гума и няма и място в багажника да се сложи какво да правим?

но имаш място за транспортно колело (патеричка) :D

Нямам такова място , нямам и крик и ключ както се каза по-горе. Под кората имам едно малко квадратно място в което съм вкарал най-малките пожарогасител, аптечка, триъгълник и жилетка които ако трябва да ги вадя ще ги оставя до пътя понеже няма начин да ги наредя пак така че да се затвори. И ще трябва гумата, крика и ключа да ги фърля насипни в багажника... :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 18 Мар 2016, 20:18

DaveBG написа:
rafa224 написа:
DaveBG написа:
rafa224 написа:За лятото слагай нормални :) ше ти бъде по комфортно возенето. :yes:

А като нямаме резервна гума и няма и място в багажника да се сложи какво да правим?

Нямам такова място , нямам и крик и ключ както се каза по-горе. Под кората имам едно малко квадратно място в което съм вкарал най-малките пожарогасител, аптечка, триъгълник и жилетка които ако трябва да ги вадя ще ги оставя до пътя понеже няма начин да ги наредя пак така че да се затвори. И ще трябва гумата, крика и ключа да ги фърля насипни в багажника... :driving:

Колегата се бърка с Е60 в Е90 няма място - решението е или допълнителна патерица комплект, който се вози в багажника или РЪНФЛЕТ, но не е рентабилно, или XL гуми и вулканизиращо спрейче - върши доста работа, запушвало е 1 см процеп

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 18 Мар 2016, 20:27

Тези спрейчета действат ли наистина? Мен един гумаджия ме наплаши, че ако ползвам такова, после никой нямало да иска да ми поправи гумата като била пръскана с такъв спрей. Затова купих и патеричка. Понеже имам и допълнителния багажник отгоре и като сложа патерицата, едно гидоре и една чанта, багажникът става пълен или поне неефективен. Не знам за извънградско, ако трябва и куфар, и патерица къде ще ги сложа :D

Sent from my iPhone using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Taruno » 18 Мар 2016, 21:14

dextuar написа:Тези спрейчета действат ли наистина? Мен един гумаджия ме наплаши, че ако ползвам такова, после никой нямало да иска да ми поправи гумата като била пръскана с такъв спрей. Затова купих и патеричка. Понеже имам и допълнителния багажник отгоре и като сложа патерицата, едно гидоре и една чанта, багажникът става пълен или поне неефективен. Не знам за извънградско, ако трябва и куфар, и патерица къде ще ги сложа :D

Действат особено на Michelin, тествано два пъти до момента като едини беше на Yamaha-та и се прибрах от гърция до БГ, чисти се после ама тегаво гумата :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 18 Мар 2016, 22:18

dextuar написа:Тези спрейчета действат ли наистина? Мен един гумаджия ме наплаши, че ако ползвам такова, после никой нямало да иска да ми поправи гумата като била пръскана с такъв спрей. Затова купих и патеричка. Понеже имам и допълнителния багажник отгоре и като сложа патерицата, едно гидоре и една чанта, багажникът става пълен или поне неефективен. Не знам за извънградско, ако трябва и куфар, и патерица къде ще ги сложа :D

Глупости как няма да искат? И аз съм ползвал спрей но понеже една гума ми изпускаше малко. При спукана гума не зная дали ще свърши работа :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F34 LCI
Мечтае да кара: същото
Детайли за колата: Estriol blue

Мнение от Meidana » 19 Мар 2016, 12:43

Taruno написа:
DaveBG написа:
rafa224 написа:
DaveBG написа:

Колегата се бърка с Е60 в Е90 няма място - решението е или допълнителна патерица комплект, който се вози в багажника или РЪНФЛЕТ, но не е рентабилно, или XL гуми и вулканизиращо спрейче - върши доста работа, запушвало е 1 см процеп

Ако гумите не са XL няма ли да помогне спрейчето? Също така трябва ли да имаме компресорче или само спрейчето ще свърши работа?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Taruno » 19 Мар 2016, 13:50

Ще свърши работа, но при XL стената е допълнително усилена - мисли така - XL е между обикновени и рънфлет

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 19 Мар 2016, 22:02

Аз се оборудвах с патеричка, крик, компресорче и спрей :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 20 Мар 2016, 10:12

rafa224 написа:Аз се оборудвах с патеричка, крик, компресорче и спрей :yes:

Same here, дори гуманджията ми препоръча да ползвам само компресора и така на етапи, докато се прибера

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...

Мнение от vanka7a » 21 Мар 2016, 11:02

Патерица, компресорче, крик, ключ и това е. Нямам търпение да махна runflat-а.. Не се кара на 19-ка със спортно окачване в София :mhihi: Хубаво, че не ми е ежедневка.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 21 Мар 2016, 16:44

Аз на 17-ка не рънфлат и не спортно ми се струва возията като на каруца, представям си при теб какво е

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90

Мнение от Dany Boy » 11 Апр 2016, 22:47

Колеги решил съм да сменя летните ми рънфлат гуми и да сложа обикновенни. Става въпрос за 18 цола. Чудя се между Континентал или Дънлоп. Зимни взех 16 цола Continental WinterContact TS850 и съм много доволен,но за летни не знам.... Дайте малко помощ,препоръчайте нещо добро.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 12 Апр 2016, 9:52

От опит - Дънлоп. Иначе каквото ти харесва повече, и двете гуми са добри.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 12 Апр 2016, 9:55

Някой има ли впечатления от Nokian Line 225/45/17. Взех зимни такива и останах доволен, но за летни се чудя дали са добри?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е91
Детайли за колата: '11

Мнение от steppenwolfbg » 12 Апр 2016, 10:16

Незнам хора, вярно е, че рънфлат гумите подрусват повече, но поведението и директното управление с тях на автомобила води до брутално удоволствие. Другите се гънат и не е същото.

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93