Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III
terorero написа:Имам две 46-ци, и двете обърнати. Първата - купе я купих обърната и карана така 3 години. Втората я взех "десняк" и си я карам така. Когато купувах тези коли нямах никакво намерение дори да гледам десняци, саденяци и т.н. 'Франкенщайни", както се изразявате вие. Просто търсех 6 цилиндрови двигатели, по-нова година, запазени и по възможност с повече екстри - критерии, по които гледаните от мен коли с нормална дирекция въобще не отговаряха, защото да гледаш колите в мобиле на картинки е едно, но когато отидеш на място положението е съвсем различно, направо плачевно бих казалНа такива кошове се нагледах ( в някой ме беше гнус да влезна дори) и то в ценовия диапазон от 9 - 10 хиляди лева и нагоре, че честно казано мислих да сменям марката. Докато не позагледах десняците и се оказа, че всъщност предлагат много кола за добри пари и е факт - повечето са добре оборудвани и доста по-запазени от болшинството италианки и германки. Така се сдобих с първия "Франкенщайн" и останах доволен. Колата я имам от година и половина и не съм имал каквито и да било проблеми. Преди няколко месеца се сдобих и със седан десняк със сервизна история, реални километри и в състояние, до което не се доближават 80% от 46-ците в България.
Така че въпросът с обърнатите коли си е спорен. Повечето хора (включително и аз преди) са изключително негативно настроени към тези коли без дори да са имали досег до такива. В крайна сметка не е трудно да се провери как е обърната една кола особено пък ако е правено единствено с пазарна цел...
Така е,както писах по-горе основия проблем е ел иснталацията...ниищо друго,тука се почна с франкещайни,да и аз като теб не бях фен,но с времето човек вижда как стоят нещата..
Реално механично ,коснтруктивно не се променя нищо,за което тази кола да не е проектирана...има си тунел за волана от другата страна ,не както Е36 примерно,така че едни педали ,рейка и табло сериозно ли заявявате,че променят колата и тя не става за нищо?!(към колегите които набързо ги анатемосаха)
Факт,че не всички са правени с желание с мисъл и качествено,но това се отнася и за сервизите които поддържат и тези с левия волан - некадърници колкото искате..за мен основно си остава как са навързали инсталацията - а ако са взели от кола с ляв волан

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Добре, ето конкретни въпроси към двамата, като хора имали досег с обръщани коли и останали доволни. Какво бихте посъветвали да се погледне в едно е46, за което се знае от ВИН-а, че е обръщано, но не е ясно дали е правено с цел бърза печалба или някой е вложил желание и пари и го направил " като хората ". Някой по-горе спомена, евентуално да се погледне зад жабката (предполагам за да се види как са навързани модулите), друго какво ?
Да поясня, не целя да се заяждам, а питам от чисто любопитство.
Да поясня, не целя да се заяждам, а питам от чисто любопитство.
...
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
- фаровете - ако са рефлекторни и не са сложени ЛЕВИ светят в очите на насрещното движение !!! (Aко са ксенон има бърз фикс)
- чистачките - да ти ма'ат чистачките наобратно е безумно, както и да го гледаш
- ръчната и подлакътник - задължителни
- отварянето на капака да не остава отдясно
- помпата на ABS-а да си застане на оригиналното място, а не отпред вдясно (където седи акумулатора на 4 цил)
- страничните огледала + копчето за регулиране
- таблото да ти е в километри, а не мили
- ключалката да мине на лявата врата, ако не мине, поне да се запуши другата
- чистачките - да ти ма'ат чистачките наобратно е безумно, както и да го гледаш
- ръчната и подлакътник - задължителни
- отварянето на капака да не остава отдясно
- помпата на ABS-а да си застане на оригиналното място, а не отпред вдясно (където седи акумулатора на 4 цил)
- страничните огледала + копчето за регулиране
- таблото да ти е в километри, а не мили
- ключалката да мине на лявата врата, ако не мине, поне да се запуши другата

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- terorero
- младши ентусиаст
-
- Кара: M4 (F83)
Най-елементарното, което може да се провери е дали всичко функционира нормално. Като се почне от клаксона та до ASC/DSC. Например на една от обръщаните коли, които гледах типтроника в ръчен режим превключваше наобратно 

- don't be
- младши ентусиаст
-
- Кара: 466,5 см3 на цилиндър
- Мечтае да кара: Нормално
terorero написа:Най-елементарното, което може да се провери е дали всичко функционира нормално. Като се почне от клаксона та до ASC/DSC. Например на една от обръщаните коли, които гледах типтроника в ръчен режим превключваше наобратно
Ебати , моята си я обръщах сам и нямаше нито едно не спазено правило от изредените в темата , това ме кара да се мисля за голем

За милиони-няма закони.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
terorero написа:Преди няколко месеца се сдобих и със седан десняк със сервизна история, реални километри и в състояние, до което не се доближават 80% от 46-ците в България.
с глас съм се смял тука

- terorero
- младши ентусиаст
-
- Кара: M4 (F83)
Bavarcho написа:с глас съм се смял тука
Да, вероятно за търговец на коли като теб думите ми могат да звучат много пресилени, но говоря базирайки се на своите наблюдения. И да, не е трудно да се установи историята на една кола (ако я има

- jonnybones
- Потребител
-
Какво мислите за това парче? Нещо нередно, което виждате?
http://www.cars.bg/c1560334
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
jonnybones написа:Какво мислите за това парче? Нещо нередно, което виждате?
1 въпрос: какво ти харесва в тази кола?
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- jonnybones
- Потребител
-
vicho написа:1 въпрос: какво ти харесва в тази кола?
Задължително трябва да е с всички екстри така ли? Ако нямам възможност за повече екстри, коне и т.н?
- AlonsoBest
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i G30, 120d F20
- Мечтае да кара: M5
jonnybones написа:vicho написа:1 въпрос: какво ти харесва в тази кола?
Задължително трябва да е с всички екстри така ли? Ако нямам възможност за повече екстри, коне и т.н?
Не е до екстри. На тая само докато и погледнеш волана трябва да приключиш. Вярнл е M43 е жележен, но от там нататък.

AlonsoBest написа:jonnybones написа:vicho написа:1 въпрос: какво ти харесва в тази кола?
Не е до екстри. На тая само докато и погледнеш волана трябва да приключиш. Вярнл е M43 е жележен, но от там нататък.
Вярно, че е внос от Германия... ама оттатък ЛаМанш-а.
Добрите шофьори имат остатъци от насекоми по страничните си прозорци! - Валтер Рьорл
- VladiE
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320D
- Мечтае да кара: F30 / F10
Съгласен съм с Вичо - волана е без коментар, скоростния лост изглежда като протрит или така е снимката. Това извращение в таблото - уреда за музика е просто отвратителен и гавра с марката. Отзад няма ел. Изглежда мурдарска колата, вероятно е подържана колкото да се движи.
Изпратено от моя GT-N7105
Изпратено от моя GT-N7105
jonnybones написа:Какво мислите за това парче? Нещо нередно, което виждате?
Дооста време седя в мобиле без регистрация на цена под 3000лв.
- ZALMAN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F01 - E70 LCI - e92 LCI
Ето един "франкенщайн" стой от месец и половина , никой не е идвал да я гледа 
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=cv3ff8

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=cv3ff8