Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

Мнение от Gqbriel » 02 Мар 2016, 15:21

terorero написа:Имам две 46-ци, и двете обърнати. Първата - купе я купих обърната и карана така 3 години. Втората я взех "десняк" и си я карам така. Когато купувах тези коли нямах никакво намерение дори да гледам десняци, саденяци и т.н. 'Франкенщайни", както се изразявате вие. Просто търсех 6 цилиндрови двигатели, по-нова година, запазени и по възможност с повече екстри - критерии, по които гледаните от мен коли с нормална дирекция въобще не отговаряха, защото да гледаш колите в мобиле на картинки е едно, но когато отидеш на място положението е съвсем различно, направо плачевно бих казал :lol: На такива кошове се нагледах ( в някой ме беше гнус да влезна дори) и то в ценовия диапазон от 9 - 10 хиляди лева и нагоре, че честно казано мислих да сменям марката. Докато не позагледах десняците и се оказа, че всъщност предлагат много кола за добри пари и е факт - повечето са добре оборудвани и доста по-запазени от болшинството италианки и германки. Така се сдобих с първия "Франкенщайн" и останах доволен. Колата я имам от година и половина и не съм имал каквито и да било проблеми. Преди няколко месеца се сдобих и със седан десняк със сервизна история, реални километри и в състояние, до което не се доближават 80% от 46-ците в България.
Така че въпросът с обърнатите коли си е спорен. Повечето хора (включително и аз преди) са изключително негативно настроени към тези коли без дори да са имали досег до такива. В крайна сметка не е трудно да се провери как е обърната една кола особено пък ако е правено единствено с пазарна цел...

Така е,както писах по-горе основия проблем е ел иснталацията...ниищо друго,тука се почна с франкещайни,да и аз като теб не бях фен,но с времето човек вижда как стоят нещата..
Реално механично ,коснтруктивно не се променя нищо,за което тази кола да не е проектирана...има си тунел за волана от другата страна ,не както Е36 примерно,така че едни педали ,рейка и табло сериозно ли заявявате,че променят колата и тя не става за нищо?!(към колегите които набързо ги анатемосаха)
Факт,че не всички са правени с желание с мисъл и качествено,но това се отнася и за сервизите които поддържат и тези с левия волан - некадърници колкото искате..за мен основно си остава как са навързали инсталацията - а ако са взели от кола с ляв волан :bowdown: :bowdown:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от azotos » 02 Мар 2016, 15:35

Добре, ето конкретни въпроси към двамата, като хора имали досег с обръщани коли и останали доволни. Какво бихте посъветвали да се погледне в едно е46, за което се знае от ВИН-а, че е обръщано, но не е ясно дали е правено с цел бърза печалба или някой е вложил желание и пари и го направил " като хората ". Някой по-горе спомена, евентуално да се погледне зад жабката (предполагам за да се види как са навързани модулите), друго какво ?

Да поясня, не целя да се заяждам, а питам от чисто любопитство.
...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 02 Мар 2016, 15:43

- фаровете - ако са рефлекторни и не са сложени ЛЕВИ светят в очите на насрещното движение !!! (Aко са ксенон има бърз фикс)
- чистачките - да ти ма'ат чистачките наобратно е безумно, както и да го гледаш
- ръчната и подлакътник - задължителни
- отварянето на капака да не остава отдясно
- помпата на ABS-а да си застане на оригиналното място, а не отпред вдясно (където седи акумулатора на 4 цил)
- страничните огледала + копчето за регулиране
- таблото да ти е в километри, а не мили
- ключалката да мине на лявата врата, ако не мине, поне да се запуши другата :idea:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M4 (F83)

Мнение от terorero » 02 Мар 2016, 15:52

Най-елементарното, което може да се провери е дали всичко функционира нормално. Като се почне от клаксона та до ASC/DSC. Например на една от обръщаните коли, които гледах типтроника в ръчен режим превключваше наобратно :D
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 466,5 см3 на цилиндър
Мечтае да кара: Нормално

Мнение от don't be » 02 Мар 2016, 19:28

terorero написа:Най-елементарното, което може да се провери е дали всичко функционира нормално. Като се почне от клаксона та до ASC/DSC. Например на една от обръщаните коли, които гледах типтроника в ръчен режим превключваше наобратно :D

Ебати , моята си я обръщах сам и нямаше нито едно не спазено правило от изредените в темата , това ме кара да се мисля за голем :lol:
За милиони-няма закони.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 02 Мар 2016, 20:24

terorero написа:Преди няколко месеца се сдобих и със седан десняк със сервизна история, реални километри и в състояние, до което не се доближават 80% от 46-ците в България.

с глас съм се смял тука :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M4 (F83)

Мнение от terorero » 02 Мар 2016, 22:50

Bavarcho написа:с глас съм се смял тука :yes:

Да, вероятно за търговец на коли като теб думите ми могат да звучат много пресилени, но говоря базирайки се на своите наблюдения. И да, не е трудно да се установи историята на една кола (ако я има :lol: ), предполагам знаеш и по добре от мен. :yes:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от jonnybones » 03 Мар 2016, 13:39

Какво мислите за това парче? Нещо нередно, което виждате?
http://www.cars.bg/c1560334

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 03 Мар 2016, 18:17

jonnybones написа:Какво мислите за това парче? Нещо нередно, което виждате?

1 въпрос: какво ти харесва в тази кола?
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Потребител
Аватар

Мнение от jonnybones » 03 Мар 2016, 18:40

vicho написа:1 въпрос: какво ти харесва в тази кола?

Задължително трябва да е с всички екстри така ли? Ако нямам възможност за повече екстри, коне и т.н?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 540i G30, 120d F20
Мечтае да кара: M5

Мнение от AlonsoBest » 03 Мар 2016, 20:47

jonnybones написа:

Задължително трябва да е с всички екстри така ли? Ако нямам възможност за повече екстри, коне и т.н?

Не е до екстри. На тая само докато и погледнеш волана трябва да приключиш. Вярнл е M43 е жележен, но от там нататък.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 2002

Мнение от Taricate » 03 Мар 2016, 20:59

AlonsoBest написа:
jonnybones написа:

Не е до екстри. На тая само докато и погледнеш волана трябва да приключиш. Вярнл е M43 е жележен, но от там нататък.

Вярно, че е внос от Германия... ама оттатък ЛаМанш-а.
Добрите шофьори имат остатъци от насекоми по страничните си прозорци! - Валтер Рьорл

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320D
Мечтае да кара: F30 / F10

Мнение от VladiE » 03 Мар 2016, 22:17

Съгласен съм с Вичо - волана е без коментар, скоростния лост изглежда като протрит или така е снимката. Това извращение в таблото - уреда за музика е просто отвратителен и гавра с марката. Отзад няма ел. Изглежда мурдарска колата, вероятно е подържана колкото да се движи.

Изпратено от моя GT-N7105

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pe6kata_ » 04 Мар 2016, 15:57

jonnybones написа:Какво мислите за това парче? Нещо нередно, което виждате?

Дооста време седя в мобиле без регистрация на цена под 3000лв.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F01 - E70 LCI - e92 LCI

Мнение от ZALMAN » 04 Мар 2016, 16:41

Ето един "франкенщайн" стой от месец и половина , никой не е идвал да я гледа ;)

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=cv3ff8

ПредишнаСледваща

Назад към E46