От ориг.Xenon към афтер маркет на Фарове е60
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
48 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: От ориг.Xenon към афтер маркет на Фарове е60
CrazyElement написа:Не споря благодаря за инфото, значи прибавям още една екстра към бавареца
![]()
![]()
ЕДИТ: А да попитам разбрах каква е логиакта , на халогената крушка а тя е , да може да се сигнализира със светкавица , трудно се различавало превключването от ксенон към би ксенон като премигане , добре обаче мен тази жълта светлина на тези халогенни крушки много ме дразни, има ли начин примерно да се сложат бели крушки? Или поне да се кодира , така че на дълги да не светят , а само при светкавица да се пущат?
Има
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
adovet написа:CrazyElement написа:Не споря благодаря за инфото, значи прибавям още една екстра към бавареца
![]()
![]()
ЕДИТ: А да попитам разбрах каква е логиакта , на халогената крушка а тя е , да може да се сигнализира със светкавица , трудно се различавало превключването от ксенон към би ксенон като премигане , добре обаче мен тази жълта светлина на тези халогенни крушки много ме дразни, има ли начин примерно да се сложат бели крушки? Или поне да се кодира , така че на дълги да не светят , а само при светкавица да се пущат?
Има
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Има бели крушки или има начин за програмиране или и двете ?
EDIT: Я дайте малко инфо , че от толкова чете из други форуми разбирам , че хич нямам би-ксенон ами имам точно ксенон на къси и халогени крушки на дълги , нещо се обърках ама искам просто тези сега които светят мега жълто да светят поне малко бяло...
Жълто при мен свети само при премигване. При дълги светят бяло всички крушки, а късите стават дълги. Фаровете на BMW са трепач, когато са в изправност 

- CrazyElement
- ентусиаст
-
SDLS написа:Жълто при мен свети само при премигване. При дълги светят бяло всички крушки, а късите стават дълги. Фаровете на BMW са трепач, когато са в изправност
Ми при мене като премигна включва халогените само , но като пусна на дълги пуска и халогенните крушки и късите светят 10 пъти повече.
- adovet
- старши ентусиаст
-
CrazyElement написа:SDLS написа:Жълто при мен свети само при премигване. При дълги светят бяло всички крушки, а късите стават дълги. Фаровете на BMW са трепач, когато са в изправност
Ми при мене като премигна включва халогените само , но като пусна на дълги пуска и халогенните крушки и късите светят 10 пъти повече.
И сега ако кажеш как светят 10 пъти повече ксеноните. Май си нямаш на представа какво е би ксенон. Вземи прочети малко и ще ти се изясни всичко. https://www.youtube.com/watch?v=wIbQO-Qg984
ПС: може да се кодира при премигване освен халогените да се пускат и ксеноните
- CrazyElement
- ентусиаст
-
adovet написа:CrazyElement написа:SDLS написа:Жълто при мен свети само при премигване. При дълги светят бяло всички крушки, а късите стават дълги. Фаровете на BMW са трепач, когато са в изправност
И сега ако кажеш как светят 10 пъти повече ксеноните. Май си нямаш на представа какво е би ксенон. Вземи прочети малко и ще ти се изясни всичко. https://www.youtube.com/watch?v=wIbQO-Qg984
Човек 10 пъти по-силно беше метафорично казано , имам предвид , че на дълги ми светят ксеноните в пъти по-силно , но с тях вкл. и халогените , което ме дразни защото светят в супер гадна жълта светлина , като премигам пуска само халогени , аз и така искам да бъде , просто искам да сложа някакви бели крушки на мястото на халогените това ме интересува дали може и трудна ли е операцията.
Поздрави!
- adovet
- старши ентусиаст
-
CrazyElement написа:adovet написа:CrazyElement написа:SDLS написа:Жълто при мен свети само при премигване. При дълги светят бяло всички крушки, а късите стават дълги. Фаровете на BMW са трепач, когато са в изправност
Човек 10 пъти по-силно беше метафорично казано , имам предвид , че на дълги ми светят ксеноните в пъти по-силно , но с тях вкл. и халогените , което ме дразни защото светят в супер гадна жълта светлина , като премигам пуска само халогени , аз и така искам да бъде , просто искам да сложа някакви бели крушки на мястото на халогените това ме интересува дали може и трудна ли е операцията.
Поздрави!
Moже да сложиш ЛЕД ама според мен си става циганийка
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
CrazyElement написа:adovet написа:CrazyElement написа:SDLS написа:Жълто при мен свети само при премигване. При дълги светят бяло всички крушки, а късите стават дълги. Фаровете на BMW са трепач, когато са в изправност
Поздрави!
Значи, отваряш капака на колата, след това отваряш капачката на фара за дълги светлини, изваждаш крушката, която свети жълто и слагаш нова която свети бяло... общо взето е това.
П.П. Със същата трудност може да смениш и гума на колата, но как се сменя гума ще пиша в друга тема, че не му е тук мястото !!!
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- CrazyElement
- ентусиаст
-
netmurder написа:CrazyElement написа:adovet написа:CrazyElement написа:SDLS написа:Жълто при мен свети само при премигване. При дълги светят бяло всички крушки, а късите стават дълги. Фаровете на BMW са трепач, когато са в изправност
Поздрави!
Значи, отваряш капака на колата, след това отваряш капачката на фара за дълги светлини, изваждаш крушката, която свети жълто и слагаш нова която свети бяло... общо взето е това.
П.П. Със същата трудност може да смениш и гума на колата, но как се сменя гума ще пиша в друга тема, че не му е тук мястото !!!
не са ли различни W? Не трябва ли някаква защита да се спре няма ли да хваща грешка?

- adovet
- старши ентусиаст
-
aero написа::mhihi: най-добре посети сервиз на BMW, не ми се вярва да е толкова лесно , колкото колегата казва. Все пак това е крушка на фар , на един от последните модели на BMW, ако объркаш нещо, после кой знае колко ще струва да се оправи.
смяната на крушката за дългите е елементарна и не се и сваля фара. Ако сложи LED най вероятно ще набие грешка за изгоряла крушка и това се оправя като се изключи чека за съответната с кодиране.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
adovet написа:aero написа::mhihi: най-добре посети сервиз на BMW, не ми се вярва да е толкова лесно , колкото колегата казва. Все пак това е крушка на фар , на един от последните модели на BMW, ако объркаш нещо, после кой знае колко ще струва да се оправи.
смяната на крушката за дългите е елементарна и не се и сваля фара. Ако сложи LED най вероятно ще набие грешка за изгоряла крушка и това се оправя като се изключи чека за съответната с кодиране.
Мерси ясно , значи трябва да търся някой да ми кодира чека да не светка , просто тази жълта светлина ми е някак си мега грозна , а сега както съм и с дей лайт , където тези хологенни крушки светят там на 40% ли на колко са не знам, ама не ми харесва , то проблема е , че не знам дали ще ми хареса и с бели , докато не видя реално .... а уви и снимков материал не намирам.
- yordanovdir
- кандидат ентусиаст
-
Мисля, че за да ти работят вътрешните лампи като дневни, трябва да са халогенни.Разликата в осветеността на пътя при включени дълги, със и без вътрешните, според мен е голяма.Преди време, като се заигравах с фаровете, не успях да намеря диодни лампи, които да светят по-силно от халогенни или ксенонови и монтирах китайски ксенони fast bright.Наистина достигат пълно осветяване за около 3 сек., като при първоначалното запалване светят доста силно.Тези плюсове предполагам са за сметка на живота им, но засега работят.Разбира се, остава кофти чувството, че си лепнал някакъв китайски боклук.
- nedkoo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 730d G11 2018
Колеги гледам че разбирате бая
я кажете по темата може ли да се изолира оригналния ксенон и да се постави афтер маркет

- CrazyElement
- ентусиаст
-
yordanovdir написа:Мисля, че за да ти работят вътрешните лампи като дневни, трябва да са халогенни.Разликата в осветеността на пътя при включени дълги, със и без вътрешните, според мен е голяма.Преди време, като се заигравах с фаровете, не успях да намеря диодни лампи, които да светят по-силно от халогенни или ксенонови и монтирах китайски ксенони fast bright.Наистина достигат пълно осветяване за около 3 сек., като при първоначалното запалване светят доста силно.Тези плюсове предполагам са за сметка на живота им, но засега работят.Разбира се, остава кофти чувството, че си лепнал някакъв китайски боклук.
Съгласен съм , че халогените помагат много на дългите и аз не мисля , че с ЛЕД крушка ще постигна същия резултат , така че май няма да ги барам ...
48 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4